ΜΠΑΣΚΕΤ

Πιτίνο: "Δεν ξέρω πόσα παίρνει ο Καλάθης, αλλά αξίζει και το τελευταίο σεντ"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το καπέλο στους Καλάθη - Λεκαβίτσιους έβγαλε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ενθουσιασμένος από την πρώτη του εμπειρία με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Ρικ Πιτίνο συνδύασε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού με τεράστια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη 15η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2018/19 και μετά το τέλος της αναμέτρησης αποθέωσε τους πάντες. Κυρίως όμως τον Νικ Καλάθη και τον Λούκας Λεκαβίτσιους, ενώ εξήγησε πόσο σημαντικό είναι το στοιχείο της πάσας για να κερδίζει από εδώ και στο εξής η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανού προπονητή:

" Το μοναδικό πράγμα που είπα, άλλωστε το είπα και στους παίκτες ότι δεν ήθελα να αλλάξουν, ήταν ότι δεν μπορούσαν να κερδίσουν με τον τρόπο που έπαιζαν. Τους εξήγησα ότι μπορούν να σουτάρουν, αλλά θα έπρεπε να πασάρουν για να τα καταφέρουν. Δεν γίνεται να πασάρει ένας και να κοιτάζουν τέσσερις. Αν γινόταν κάτι καλύτερο, θα έμπαιναν τα σουτ. Απόψε είχαμε 20 ασίστ και ήμασταν σπουδαίοι.

Δεν ξέρω πόσα παίρνει, όμως ο Καλάθης αξίζει μέχρι και το τελευταίο σεντ, έχει αντοχή που έχω δει σε ελάχιστους παίκτες. Ο Λεκαβίτσιους μας έδωσε τρομερή ώθηση, δεν τον πλήγωσαν στην άμυνα, ήταν τρομερός. Είχαμε πολλές αλλοιώσεις στις πάσες τους, κάναμε λίγα λάθη, μόλις επτά, δείξαμε ότι όντως θέλαμε να κερδίσουμε.

Το κοινό μου θυμίζει το κοινό στο Κεντάκι και δεν μπορώ να πω κάτι καλύτερο από αυτό. Μας έδωσαν κίνητρο, ήταν ο έκτος μας παίκτης. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ.

Θα μπορούσαμε να βρούμε έναν ψηλό γκαρντ που θα δώσει βοήθειες στον Καλάθη, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ακόμη κορμί. Απόψε τα είχαμε και τα δύο, με τον Λεκαβίτσιους να κάνει τρομερή δουλειά. Αν δεν υπάρξει προσθήκη,θα πορευθούμε με αυτούς που έχουμε και θα είμαι ευχαριστημένος μαζί τους.

Οι συνεργάτες μου με προετοίμασαν γι' αυτό το ματς, δεν χρειαζόμουν πολλά συστήματα, ήθελα απλά μερικά για να μη μπερδευτούν οι πάντες. Μου έδωσαν μερικά, τους έδωσα μερικά. Αυτοί οι Έλληνες assistants είναι τρομερή, το ίδιο και οι υπόλοιποι γύρω από την ομάδα. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την κατάσταση. Το μόνο κακό σε αυτό το σύντομο διάστημά μου στην ομάδα, είναι ότι δεν μπορώ να προφέρω τα ονόματα των παικτών".

Ο Πιτίνο μοιράστηκε και μερικές ιστορίες από τη θητεία του στους Μπόστον Σέλτικς, ιστορίες που προγηουμένως είχε μοιραστεί και με τους παίκτες του στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Και κάπως έτσι, η "εποχή Πιτίνο" στο ελληνικό μπάσκετ ξεκίνησε με τον πιο λαμπερό, με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο. Κι ας άφησε στο φινάλε αρκετούς με γουρλωμένα μάτια, λέγοντας " φεύγω αύριο για το Μαϊάμι, ώστε να αποχωρήσω αήττητος"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ