EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Δεν έχουμε πολλούς σουτέρ"

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στη NOVA ενόψει του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα και παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν έχει πολλούς σουτέρ και πως αυτό είναι κάτι που θα μπορούν να δουλέψουν από το καλοκαίρι και έπειτα.

Στην κάμερα της NOVA μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ρικ Πιτίνο, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Μπαρτσελόνα για την 18η αγωνιστική της EuroLeague και παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν έχει σουτέρ. Συνέχισε, δε, πως αυτό είναι κάτι που θα μπορούν να δουλέψουν από το καλοκαίρι και έπειτα και όχι τώρα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εκτός έδρας νίκες, αλλά και στη φυσική κατάσταση του "τριφυλλιού".

Αναλυτικά:

Για το πόσο δύσκολες είναι οι εκτός έδρας νίκες: "Εξαρτάται από τον αντίπαλο. Όταν παίζεις με το Κλίβελαντ χωρίς τον ΛεΜπρον είναι ένα καλό παιχνίδι, όταν παίζεις με τους Γουόριορς είναι ένα κακό παιχνίδι για σένα. Η Μπαρτσελόνα είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή τη στιγμή, έχει έναν παλιό μου παίκτη από το κολέγιο, τον Κάιλ Κούριτς και πρέπει να παίξουμε ίσως το καλύτερο μπάσκετ της χρονιάς γα να τα καταφέρουμε".

Για την φυσική κατάσταση της ομάδας: "Ξεκουράσαμε τους παίκτες σήμερα, δεν κάναμε δυνατή προπόνηση. Δεν μπορούμε να πρεσάρουμε σε όλο το γήπεδο, πρέπει να αμυνθούμε καλά στο μισό γήπεδο. Η Μπαρτσελόνα είναι από τις πιο σκληρές ομάδες για να τις αντιμετωπίσεις στην άμυνα γιατί είναι πολύ καλή στο ''1'' αλλά και στο ''5''. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να σκοράρουμε. Δεν έχουμε καλό ποσοστό στο τρίποντο όχι γιατί δεν κάνουμε καλές επιθέσεις, αλλά γιατί δεν έχουμε πολλούς σουτέρ. Είναι όμως κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά από την επόμενη σεζόν και όχι τώρα".

Για τη σεζόν 1988-89 με τους Νικς: "Κέρδισα 52 παιχνίδια εκείνη τη σεζόν στην κανονική περίοδο και στον πρώτο γύρο των πλέι - οφ ''σκουπίσαμε'' τους Σίξερς. Στην συνέχεια στους ημιτελικούς της Ανατολής με το Σικάγο, δέκα δεύτερα πριν το τέλος πήρα τάιμ - άουτ και είπα στους παίκτες ότι θα μπορούσε να μας κερδίσει ο Πίπεν ή οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον Τζόρνταν. Τους ζήτησα να μην τον αφήσουν να πάρει τη μπάλα. Όμως αυτός ''κλείδωσε'' τον Τάκερ, κέρδισε δύο βολές και μείναμε εκτός πλέι-οφ".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ