EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Δεν είχα ομάδα που να επέτρεπε τέτοια ποσοστά στον αντίπαλο"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  -  ΡΕΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΡΕΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στα ποσοστά της Ζάλγκιρις στο ΟΑΚΑ, στα λάθη του Παναθηναϊκού όταν ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά και τη νέα σπουδαία εμφάνιση του Ταϊρίς Ράις.

Στα ποσοστά με τα οποία σούταρε η Ζάλγκιρις με τις... ευλογίες της άμυνας του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου που διαδέχτηκε την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός τεχνικός είπε στην πρώτη του τοποθέτηση: "Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Ζάλγκιρις για το παιχνίδι που έκανε. Πάλι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και δεν θυμάμαι να είχα ομάδα που να επέτρεπε στον αντίπαλο να σουτάρει με 77% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα, ένα εντυπωσιακό ποσοστό. Το ότι ήμασταν κοντά στο σκορ ήταν εκπληκτικό. Μετά από μία ήττα θέσαμε 11 στόχους. Οι πέντε είχαν να κάνουν με την επίθεση και οι έξι με την άμυνα. Στην επίθεση θέλουμε να έχουμε πάνω από 20 ασίστ, το είχαμε σήμερα και με το παραπάνω. Να έχουμε πάνω από 10 επιεθτικά ριμπάουντ, είχαμε 12. Να μπαίνουμε στη ρακέτα πάνω από 40 φορές, σήμερα μπήκαμε 37. Στην άμυνα θέλουμε 10 κλεψίματα, είχαμε έξι και πέντε μπλοκ, που σήμερα δεν είχαμε κανένα. Στους αιφνιδιασμούς δεν πιάσαμε τον στόχο μας σήμερα γιατί όταν ο αντίπαλος σουτάρει με τέτοια ποσοστά ο αντίπαλος δεν σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις την μπάλα και να τρέξεις ή να κάνεις το δικό σου παιχνίδι".

Εν συνεχεία, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε: "Σήμερα ο Ταϊρίς μάς έδωσε δεύτερο πολύ καλό παιχνίδι. Να επισημάνω ότι η Ζάλγκιρις παίζει ένα πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο που θυμίζει τα κολλεγιακά πρέσινγκ. Εμείς θέλαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στον τρόπο που θα το αντιμετωπίζαμε, θέλαμε να αποφεύγουμε τις γωνίες γιατί εκεί γίνεται μία παγίδα. Κάναμε κάποιες αλλαγές όπου μας έδιναν τη δυνατότητα με ένα σκριν να παίρνει ο Ταϊρίς την μπάλα και να φεύγουμε στον αιφνιδιασμό. Όμως και πάλι με τον τρόπο που παίζανε, αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε εκ νέου τον τρόπο διάσπασης αυτού του πρέσινγκ".

Μάλιστα, ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε και στα λάθη της ομάδας του, λέγοντας: "Κάναμε κάποια ουσιώδη λάθη, ειδικά όταν είχαμε τη διαδφορά των 10 πόντων. Το ένα ήταν ένα χαμέλο λέι απ, αλλά αυτό συμβαίνει. Από εκεί και πέρα κάναμε κάποια τεχνικά λάθη, έπρεπε να αλλάξουμε και δεν αλλάξαμε στα σκριν, κάναμε ένα goal-foul μέσα στο καλάθι και δώσαμε τρεις πόντους και η τελευταία φάση όπου θα μπορούσαμε να αφήσουμε να σημειωθεί ένα απλό δίποντο και να μην πάει το παιχνίδι στην μία κατοχή. Από εκεί και πέρα είμαι εκστασιασμένος από τις δύο νίκες γιατί είναι EuroLeague, είναι πολύ δύσκολα τα παιχνίδια, σίγουρα είναι εμπειρίες αυτές και μαθαίνουμε και φυσικά πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στη Ζάλγκιρις για τον τρόπο που παίζει. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του Παπαγιάννης, του Ράις αλλά και του Τζόνσον".

Ερωτηθείς για τα πέντε λάθη του Τόμας και τα 14 του Παναθηναϊκού, απάντησε: "Να πούμε αρχικά για τον Τόμας ότι όταν παίζεις 36 λεπτά είναι λογικό να μην έχεις την απαραίτητη συγκέντρωση. Ναι μεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε 14 λάθη αλλά το ότι το παιχνίδι πήγε όπως πήγε είναι γιατί δεν μπορέσαμε αμυντικά να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Γιατί όταν επιτρέπέις στον αντίπαλό σου να έχει τέτοια ποσοστά ήταν σαν να βάλαμε το χέρι μας στη φωτιά. Δεν πετύχαμε τους αμυντικούς μας στόχους. Τα λάθη παίζουν ρόλο, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που πήγε έτσι το ματς".

Τέλος, σε ερώτηση για τον Άντι Ράουτινς και την προσαρμογή του υποστήριξε: " Έχει παίξει αρχικά και πιο νωρίς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά όχι στη EuroLeague. Προέρχεται από μία αποχή μηνών και το διάστημα που είναι στην ομάδα οι προπονήσεις που κάνουμε είναι τακτικής. Χρειάζεται δύο εβδομάδες ένας παίκτης για να μπορέσει να προσαρμοστεί και να καταλάβει τη φιλοσοφία μίας ομάδας, ο Ράουτινς δεν είναι καν μία εβδομάδα στην ομάδα. Του δίνω κάποια λεπτά συμμετοχής για να μπει στο πνεύμα, αλλά από την πλευρά μου είναι άδικο αυτο που κάνω γιατί είναι φυσιολογικό να μην είναι έτοιμος. Θα πάρει τον χρόνο του, αρχικά στο ελληνικό Πρωτάθλημα και έπειτα θα αξιολογήσω την κατάσταση αφού περάσουν δύο με τρεις εβδομάδες".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ