EUROLEAGUE

Πιτίνο: "Οι μεταγραφές δεν είναι η απάντηση, αλλά η δουλειά στο γήπεδο"

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ  -  ΡΕΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΡΕΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρικ Πιτίνο εξήγησε πως η μεταγραφική ενίσχυση δεν είναι η λύση για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αλλά η βελτίωση στα βασικά κομμάτια του παιχνιδιού, όπως το ριμπάουντ κι η προσωπική άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν κατάφερε να περιορίσει τα όπλα της Ρεάλ Μαδρίτης, γεγονός που σε συνδυασμό με την αστοχία από μακριά (9/31) και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (17) έφεραν την τρίτη φετινή εντός έδρας ήττα στην EuroLeague.

" Είναι μια απογοητευτική ήττα για εμάς, αλλά δίνω τα εύσημα στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη νίκη, ήταν καλύτερη σε κάθε κομμάτι του αγώνα. Χάσαμε πάλι πολλά ριμπάουντ, είχαμε 18 χαμένα στη διάρκεια του αγώνα. Ως ένα σημείο ελέγχαμε τη μοίρα μας, αλλά δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Δεν κάναμε κάποια βασικά πράγματα, όπως το μπλοκ άουτ. Για να επανέλθουμε στα περσινά επίπεδα απόδοσης, πρέπει να κάνουμε εξαιρετικά τα βασικά πράγματα: το ριμπάουντ, την προσωπική άμυνα. Πρέπει να τα κάνουμε όλα πολύ καλά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε".

Για το αν χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, απάντησε πως " δεν είναι αυτή η απάντηση τώρα. Η απάντηση έχει να κάνει με το να είμαστε σε θέση να κάνουμε μπλοκ άουτ και να παλεύουμε. Δεν είναι η απάντηση να πάρουμε άλλους παίκτες, αλλά να βελτιωθούμε. Προφανώς είχαμε ελεύθερα σουτ, που δεν βάλαμε. Δεν μπορείς να πεις όμως σε κάποιον να μην σουτάρει, αλλά να δουλέψεις μαζί του για να βελτιωθεί. Κάποιες φορές κοιτάμε ποιοι είναι διαθέσιμοι στην αγορά, αλλά δεν έχεις τα λεφτά για να τους πάρεις. Το σημαντικό είναι να βελτιώσεις αυτούς που ήδη έχεις, όχι απαραίτητα να φέρεις άλλους. Δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν έπαιξαν ο Ρίον Μπράουν και ο Μπεν Μπεντίλ. Απόψε τα δύο γκαρντ μας (Νικ Καλάθης και Τζίμερ Φρεντέτ) πήραν 14 ριμπάουντ, κι όμως συνολικά χάσαμε 18 αμυντικά ριμπάουντ στο παιχνίδι. Όταν μια ομάδα είναι καλύτερη από σένα σε αυτό το σημείο, πρέπει να παλέψεις και να προσπαθήσεις πολύ στα βασικά, όπως το μπλοκ άουτ και να βγάλεις τον αντίπαλό σου εκτός θέσης".

Ενώ συνέχισε: " Δουλειά μου είναι να βελτιώσω τους παίκτες μου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Φραγκίσκο Αλβέρη να επιστρέψουν για να παίξουν. Πέρσι, όταν ανέλαβα την ομάδα, ήμασταν μια κακή αμυντικά ομάδα, που όμως παίρναμε ριμπάουντ. Σταδιακά φτιάξαμε τα πράγματα, βελτιωθήκαμε σε πολλά στοιχεία του παιχνιδιού. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι την ώρα του αγώνα, πρέπει να είσαι έτοιμος να παλέψεις. Όταν πανικοβάλλεσαι, δεν μπορείς να παίξεις.

Δεν είναι δουλειά μας ότι πρέπει να φέρουμε έναν ή δύο παίκτες. Αυτό φέρνει ανασφάλεια στους παίκτες, δεν βοηθάει. Αν ο Νικ (Καλάθης) δεν σουτάρει καλά, η δουλειά μας είναι να τον προπονήσουμε για ώρες, για να βελτιωθεί. Αν αντίστοιχα, κάποιος δεν παίρνει ριμπάουντ, δουλειά μας είναι να δουλέψουμε μαζί του για να τον κάνουμε καλύτερο. Αν είχαμε 2.000.000 δολάρια, θα ήταν μια διαφορετική ιστορία. Δεν τα έχουμε όμως".

Τέλος, είπε πως " δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στα προγνωστικά, για να καταλάβεις πού θα έχεις προβλήματα, όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Μακάμπι, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αρμάνι Μιλάνο. Πρέπει να δουλέψουμε για να παραμείνουμε σε μια καλή θέση και μετά, που θα μας το επιτρέψει το πρόγραμμα, να κάνουμε μαζεμένες νίκες για να πετύχουμε τον στόχο μας".

ΛΑΣΟ: "Η ΑΜΥΝΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ"

Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Λάσο ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα πως " κάναμε σπουδαία δουλειά στο παιχνίδι, ήμασταν συνεπείς και είχαμε ισορροπία στην επίθεση. Βρήκαμε πολλά ελεύθερα σουτ, μέσα από καλή κυκλοφορία. Αυτό που έκανε τη διαφορά όμως ήταν η άμυνά μας. Είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού χάρη σε όσα κάναμε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, δεδομένου πως όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ. Συνεχίζουμε στα επόμενα παιχνίδια, γιατί το πρόγραμμα που έχουμε είναι πολύ απαιτητικό", ενώ σε ερώτηση για το αν είναι πρόωρο να ειπωθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι φαβορί για την πρόκριση στο Final Four, απάντησε: " Δεν ξέρω αν είναι κάτι πρόωρο. Πάντα η κουβέντα που αφορά τη Ρεάλ Μαδρίτης τη χαρακτηρίζει φαβορί, κι εμείς το δεχόμαστε. Ξέρουμε ότι η EuroLeague είναι περίπλοκη, χάσαμε τα τρία πρώτα παιχνίδια που δώσαμε εκτός έδρας. Σεβόμαστε πάρα πολύ όλες τις ομάδες, ξέρουμε πόσο απαιτητικός είναι κάθε αγώνας που δίνουμε στη διοργάνωση".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ