EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Το διάστημα 20' - 23' ήταν τραγικό"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η κακή άμυνα, ειδικά στην τρίτη περίοδο, ήταν το στοιχείο στο οποίο στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το φινάλε της αναμέτρησης με τη Βαλένθια.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε -έστω και δύσκολα- την εντός έδρας νίκη απέναντι στη Βαλένθια, σε μία αναμέτρηση που είχε δύο βασικά στοιχεία: την πρώτη φετινή εμφάνιση του Νίκου Παππά και τον Νικ Καλάθη, που έχασε για μία ασίστ το τριπλ νταμπλ. Η άμυνα της τρίτης περιόδου λίγο έλειψε να στοιχίσει στο τριφύλλι, το οποίο όμως απέφυγε εν τέλει τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε πως "στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι θα μπορούσε η διαφορά να είναι μεγαλύτερη αν δεν παρασυρόμασταν από τον ενθουσιασμό μας. Κάναμε λάθη και δώσαμε δέκα πόντους από αιφνιδιασμό στη Βαλένθια. Από το 20' έως το 23' ήταν τραγικό διάστημα για την ομάδα μας, άλλαξε όλο το μομέντουμ του αγώνα. Στο τέλος σημαδέψαμε κάποια παιδιά, σκοράραμε. Κρατάμε τη νίκη και το γεγονός πως απόψε ήρθαν παιδιά από τον πάγκο και έδωσαν σημαντικές βοήθειες" δήλωσε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο κακό τρίτο δεκάλεπτο του τριφυλλιού:

"Σε ενάμιση λεπτό δεχθήκαμε επτά πόντους σχετικά εύκολους, δεν χρησιμοποιήσαμε τα κορμιά μας. Πήγαμε σε ένα παιχνίδι που ταίριαζε περισσότερο στη Βαλένθια. Κάναμε το λάθος να παίξουμε άμυνες δίχως επαφή, δώσαμε τη δυνατότητα στη Βαλένθια να παίξει στον δικό της ρυθμό, σε αυτό που έχει μάθει να κάνει ως ισπανική ομάδα. Έχουμε θέματα στις περιστροφές, με τα μεγάλα κορμιά, είναι κάτι που δουλεύουμε. Στη Χίμκι για παράδειγμα δεχθήκαμε πολλά σουτ με χέρι στην μπάλα. Έτσι είναι η EuroLeague, σε κάποια παιχνίδια είσαι εύστοχος, σε άλλα σημαδεύεις το σίδερο. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο".

Από την πλευρά του, ο Χάουμε Πονσαρνάου σημείωσε πως "θέλαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, νομίζω ότι το αγωνιστικό πλάνο μας ήταν καλό. Στη διάρκεια του αγώνα είχαμε προβλήματα όμως, ειδικά στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας. Στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός τιμώρησε ξανά και ξανά τα άστοχα σουτ που είχαμε. Αυτές οι μικρές, ειδικές λεπτομέρειες μας κόστισαν τη νίκη απόψε. Δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσουμε τον ΝτεΣον Τόμας, ειδικά κοντά στο καλάθι. Στο δεύτερο μέρος βελτιώσαμε αισθητά την απόδοσή μας, παίξαμε πιο έξυπνα και σκοράραμε περισσότερο, ειδικά με τον Τζόρνταν Λόιντ, που έκανε σπουδαία εμφάνιση. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν γενικά καλή, μας οδήγησε σε αρκετά λάθη. Στο τέλος του αγώνα, ο Νικ Καλάθης και ο Ταϊρίς Ράις πήραν την πρωτοβουλία να οδηγήσουν την ομάδα τους πολύ σωστά και καλά στη νίκη".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ