EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Πρέπει να παίξουμε... ελληνικό μπάσκετ"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τη φετινή σεζόν και το... ελληνικό μπάσκετ που πρέπει να παίξει το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του για την EuroLeague, με την εντός έδρας επιτυχία σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα ( 87-82). Ο Νικ Καλάθης και ο ΝτεΣον Τόμας έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στο θετικό αποτέλεσμα των πρασίνων, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να κρατάει τον πρώτο για 32'06'' στο παρκέ και τον δεύτερο για 31'51''.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του τριφυλλιού δήλωσε: "Όπως κάθε πρεμιέρα, έτσι κι αυτή ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος ήμασταν πολύ στρεσαρισμένοι, κάναμε λάθη, ήμασταν βιαστικοί. Είναι μια κατάσταση που θέλουμε να αλλάξουμε. Από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα, ήμασταν πιο επιθετικοί στην άμυνα, ισορροπήσαμε το κομμάτι των ριμπάουντ. Μετά την ανάπαυλα, κάναμε καλή δουλειά στη δημιουργία. Πέρα από τον Νικ (Καλάθη), είδαμε τον Τζίμερ (Φρεντέτ) να είναι καλός στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτοί σε συνδυασμό με τον Γιώργο Παπαγιάννη που έδεσε την άμυνά μας, βοήθησαν να φτάσουμε σε καλές διαφορές. Πρέπει να αποκτήσουμε περισσότερο το αίσθημα του μποξέρ, να μεγαλώνουμε κάποιους πόντους. Μας αρέσει λίγο το παιχνίδι του σόου, εκεί θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να το τελειώνουμε. Δεν είχαμε καλές αποφάσεις και αποστάσεις στο low post. Αυτό είναι λογικό, είμαστε λίγο καιρό μαζί για να βρούμε χώρους και τρόπους να βγάλουμε έναν παίκτη ελεύθερο".

Ενώ κατέληξε λέγοντας: "Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια πάει σε ένα παιχνίδι ενστίκτου. Αυτό είναι καλό, μπορεί να αρέσει, αλλά δεν φέρνει αποτελέσματα. Αυτό φαίνεται στα εκτός έδρας παιχνίδια, εκεί που πρέπει να ελέγξεις τον ρυθμό. Ακόμη κι αν είσαι σε κακή μέρα, να ελέγξεις το παιχνίδι. Πώς; Να πας με... ελληνικό μπάσκετ, να βρεις τις αδυναμίες του άλλου και να χτυπήσεις εκεί. Οι καλές ομάδες της διοργάνωσης, παίζουν με αυτό στο μυαλό. Ο Παναθηναϊκός ήταν μετρ σε αυτό μέχρι το 2015, μετά το έχασε. Αυτό θέλει πολλή δουλειά. Ειδικά στα πρώτα πέντε λεπτά, με τη μία πάσα ψάχναμε να βρούμε το σουτ. Αυτό είναι λάθος. Τα δύο τελευταία χρόνια, ο Παναθηναϊκός είχε πολύ λίγες εκτός έδρας νίκες, κι αυτό οφείλεται στην αδυναμία ελέγχου του ρυθμού".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ