EUROLEAGUE

Πεδουλάκης για κριτική: "Είναι μέρος της δουλειάς"

Πεδουλάκης για κριτική: "Είναι μέρος της δουλειάς"
EUROKINISSI

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στην κριτική που (του) ασκείται μετά την ήττα από τον Προμηθέα Πάτρας, ο Νικ Καλάθης τόνισε ότι όλοι πρέπει να μάθουν από τα λάθη τους, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας εξήγησε τον λόγο για τον οποίο βγήκε η ανακοίνωση των παικτών.

Μετά την ήττα - αποκλεισμό από τον Προμηθέα Πάτρας, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στρέφει την προσοχή του στο εντός έδρας παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου (14/11, 21:00), με τη νίκη να αποτελεί ανάγκη και... υποχρέωση, προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές που άφησε το παιχνίδι του "Δημήτρης Τόφαλος". Πιθανότατα χωρίς τον Τζίμερ Φρεντέτ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα και είναι αμφίβολος, την ίδια ώρα που η γερμανική ομάδα έχει δύο σημαντικές απουσίες να διαχειριστεί.

Την παραμονή της αναμέτρησης με την Άλμπα Βερολίνου, ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε ότι πρόκειται για μια ομάδα που "είναι καλή στο transition και παίρνει πολλά τρίποντα, έχει καλό επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε το κομμάτι αυτό πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και έχει αρκετά ελεύθερο παιχνίδι. Αυτά είναι τα πιο σοβαρά στοιχεία που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι απλά plays που ξέρεις πώς τα παίζουν. Είναι μια ομάδα που μοιράζει τον χρόνο, είναι νεανική, έχει ενέργεια, αλλά έχει απειρία", για να προσθέσει αναφορικά με την παρουσία του Αΐτο Ρενέσες στον πάγκο: "Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τα βασικά, έχει φτιάξει πολλές ομάδες. Η διαχρονικότητά του τα λέει όλα".

Φυσικά, ρωτήθηκε για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Προμηθέα Πάτρας και το πώς θα αντιδράσει το τριφύλλι: "Η μόνη αντίδραση είναι να κερδίσεις το παιχνίδι. Άλλη αντίδραση δεν μπορεί να υπάρξει. Κληθήκαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι σε 35 ώρες, δεν ήμασταν έτοιμοι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά οι μεγάλες ομάδες πρέπει να τα αντιμετωπίζουν αυτά, να μην έχουν συναισθήματα έντονα, χαράς η λύπης. Το μόνο φάρμακο είναι να νικάς" ενώ αναφορικά με την κριτική που γίνεται προς το πρόσωπό του, απάντησε πως "Όταν χάνουμε ή όταν δεν παίζουμε καλά, είναι λογικό, είναι μέρος της δουλειάς. Το παράδοξο είναι όταν κερδίζουμε".

ΚΑΛΑΘΗΣ: "ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ"

Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης ανέφερε αρχικά για την Άλμπα Βερολίνου πως "έχουν πολλά καλά και άσχημα στοιχεία. Έχουν σουτέρ, παίζουν καλά με τη μπάλα, εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων. Προφανώς πρέπει να παίξουμε άμυνα και να τρέξουμε στο γήπεδο, να εκμεταλλευτούμε τα miss match", ενώ για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο: "Μόνο με έναν τρόπο μπορούμε να αντιδράσουμε. Να παίξουμε καλά στον αυριανό αγώνα και να είμαστε καλύτεροι. Μαθαίνουμε από τα λάθη που κάναμε κόντρα στον Προμηθέα, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Πρέπει να δείξουμε μπροστά στο κοινό μας ότι ξέρουμε πως να παίζουμε".

Τέλος, ο αρχηγός του τριφυλλιού ρωτήθηκε για τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν πολύ νωρίς στη σεζόν για τον Παναθηναϊκό: "Για εμάς υπάρχουν κάθε χρονιά καλές και κακές στιγμές. Το ζήτημα είναι πώς αντιδράς και πώς αντιμετωπίζεις το επόμενο παιχνίδι. Θα χάσεις κάποια παιχνίδια, όπου δεν θα είσαι καλός, όπως φέτος, αλλά για εμάς είναι θέμα να δείξουμε στο επόμενο παιχνίδι πως είμαστε καλύτεροι και πως μάθαμε από τα λάθη μας".

ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: "ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ"

Ο τελευταίος που πήρε τον λόγο ήταν ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από τον Προμηθέα Πάτρας, εξηγώντας πως "μας έχει πληγώσει αυτή η ήττα. Κακά τα ψέματα, ο Προμηθέας εκείνη την ημέρα έπαιξε καλύτερα από εμάς και φάνηκε πως το ήθελε περισσότερο. Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, αλλά θα βοηθήσει μια νίκη αύριο, θα το ξεπεράσουμε και προχωράμε για το υπόλοιπο της σεζόν", ενώ κατέληξε αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι παίκτες του τριφυλλιού:

"Η ανακοίνωση ήταν κάτι που χρειαζόταν να γίνει. Η ομάδα έχει έναν λόγο που παίζει για τρία τρόπαια και είναι στενάχωρο που χάθηκε νωρίς ο ένας στόχος. Στενοχωρήσαμε τον κόσμο μας οπότε βγήκε η ανακοίνωση, θέλοντας κι εμείς να πούμε πως καταλαβαίνουμε τον πόνο σας, αλλά προχωράμε για την υπόλοιπη σεζόν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ