EUROLEAGUE

Πεδουλάκης: "Αφανείς ήρωες οι Παπαπέτρου - Βουγιούκας"

EUROLEAGUE / ÆÅÍÉÔ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÆÅÍÉÔ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για τις προσαρμογές του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο παιχνίδι με τη Ζενίτ, τα κλειδιά της νίκης και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσφορά των Ιωάννη Παπαπέτρου - Ίαν Βουγιούκα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τη νίκη σε βάρος της Ζενίτ στην Sibur Arena, με τον Νικ Καλάθη και τον Τζίμερ Φρεντέτ να ηγούνται επιθετικά. Το πρώτο φετινό διπλό για το τριφύλλι στην EuroLeague ήρθε την κατάλληλη στιγμή (βλ. μετά από δύο σερί ήττες), με τον Αργύρη Πεδουλάκη να βλέπει τους παίκτες του να "χτίζουν" μια καλή υπέρ τους διαφορά στην τρίτη περίοδο και να μην κοιτάνε πίσω, παρά την αντεπίθεση της Ζενίτ στα τελευταία λεπτά.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής των πρασίνων δήλωσε αρχικά πως "νομίζω πως κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε τα τρία πρώτα λεπτά. Προσπαθήσαμε και είχαμε διάθεση να πασάρουμε κάτι που φαίνεται από την αντιστοιχία ασίστ-λαθών. Τα γκαρντ μας είχαν καθαρό μυαλό στα τελευταία 5-6 λεπτά. Νομίζω ότι πέραν από δύο παίκτες μας, τους Καλάθη και Φριντέτ, που μπορεί ο καθένας να δει, θεωρώ πως "κλειδί" για το ματς ήταν οι δύο αφανείς μας ήρωες, ο Παπαπέτρου και ο Βουγιούκας. Η Ζενίτ είναι μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα που αν σε βάλει στο ρυθμό της μπορεί να σε… σκοτώσει. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τις συνήθειές τους για να μπορέσουμε να φέρουμε το παιχνίδι στον δικό μας ρυθμό".

Αναφορικά με τα αρνητικά σημεία στο παιχνίδι των πρασίνων, όπως το γεγονός ότι χάθηκε ξανά μια μεγάλη διαφορά (το +14 του 27') ή το ότι ο Νικ Καλάθης δεν βγήκε δευτερόλεπτο από το παρκέ στο δεύτερο μέρος, απάντησε: "Είναι πολύ απλό. Έχουμε τρία παιδιά στις θέσεις "1" και "2" που πρέπει να μοιραστούν 80 λεπτά και δύο γκαρντ με ρήξη χιαστού. Ήταν ένα ματς πολύ σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, οι δύο ήττες που είχαμε στον πόντο έχουν πονέσει την ομάδα και την πιέζουν. Δεύτερον, θεωρώ πως είναι θέμα συνήθειας καθώς τα 2-3 τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παίζει με ένα γρήγορο τέμπο, το οποίο μπορεί να σου δώσει τη διαφορά και να τη χάσεις. Στα ριμπάουντ η αλήθεια είναι πως είχαμε ένα θέμα, σε αυτόν τον τομέα ο Παπαπέτρου μας βοήθησε πολύ. Η Ζενίτ είναι μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά στις θέσεις "3", "4" και "5", κάτι που είχαμε επισημάνει και πριν το ματς. Αναφορικά με τον χρόνο συμμετοχής του Καλάθη, επαναλαμβάνω πως αναγκαζόμαστε να παίζουμε με τρία γκαρντ λόγω των δύο προβλημάτων. Περιμένουμε τον Παππά να μπει να μας βοηθήσει".

Σε ερώτηση αναφορικά με το πόσο χρόνο χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο απάντησε πως: "Όλες οι ομάδες θέλουν χρόνο για να βρεθούν μεταξύ τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες".

Τέλος, σε ερώτηση για το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στον αγώνα και το αν αυτό οφειλόταν στη Ζενίτ απάντησε ότι: "Νομίζω πως πάντα και τα δύο παίζουν ρόλο. Η Ζενίτ ξεκίνησε με ένα ψηλό σχήμα και αυτό της έδωσε ένα πλεονέκτημα. Εμείς αντιδράσαμε άμεσα και ματσάραμε το πλεονέκτημά της και ισορροπήσαμε".

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: "ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ"

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε στην κάμερα της NOVA μετά το φινάλε της αναμέτρησης: " Ήταν ένα παιχνίδι ιδιαίτερο. Θέλαμε τη νίκη. Ξέραμε ότι αν και αρχή της σεζόν ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Σε προηγούμενα παιχνίδια είχαμε προβάδισμα και το χάναμε. Φτάσαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο να είμαστε μπροστά και να ελέγχουμε το παιχνίδι. Ξέραμε πως δεν έπρεπε να χαλαρώσουμε σε κανένα σημείο του αγώνα και κάναμε καλή δουλειά για να φτάσουμε στη νίκη.

Όλοι μαζί θέλουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Δεν γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά όλα τα παιδιά έδειξαν θέληση. Αρνηθήκαμε να χάσουμε, βάλαμε μεγάλα σουτ και πήραμε τη νίκη. Χάσαμε από δικά μας λάθη με την Βιλερμπάν. Το ίδιο και με την Αρμάνι Μιλάνο. Αν κερδίζαμε εκείνα τα παιχνίδια θα ήμασταν πιο χαλαροί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και είναι σημαντικό να κάνουμε βήματα μπροστά στην διοργάνωση.

Προσωπικά θέλω να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Δεν είχα κάνει καλές εμφανίσεις στα προηγούμενα παιχνίδια και έτσι προσπάθησα να δώσω περισσότερα σε τομείς που έλειπαν από την ομάδα. Έβγαλα ενέργεια. Σίγουρα πρέπει να προσπαθούμε όλοι σε κάθε τομέα για να παίρνουμε τη νίκη".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ