EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Αφιερωμένη η νίκη στον Τάσσο Στεφάνου"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - MACCABI TEL AVIV (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - MACCABI TEL AVIV (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ έσπευσε να αφιερώσει τη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον Τάσσο Στεφάνου, πριν αναφερθεί στη συνέπεια των παικτών του σε αυτά που τους ζήτησε για το αποψινό παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε την εντός έδρας νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ , στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του για το 2017. Τι κι αν έλειπε ο Νικ Καλάθης, οι "πράσινοι" έκαναν τη δουλειά τους στο ΟΑΚΑ, για να παραμείνουν στην τετράδα της κατάταξης. Όπως είναι λογικό λοιπόν, ο Τσάβι Πασκουάλ παρουσιάστηκε ικανοποιημένος απ όσα είδε στο παρκέ.

Πριν απ όλα, ο προπονητής του "τριφυλλιού" στάθηκε στην απώλεια του Τάσσου Στεφάνου : " Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον κ. Τάσσο Στεφάνου, ο οποίος ήταν ένα σπουδαίο πρόσωπο και μια μεγάλη προσωπικότητα για τον σύλλογο και το ελληνικό μπάσκετ", για να συνεχίσει αναφερόμενος σε όσα έγιναν στο παρκέ του ΟΑΚΑ με τη Μακάμπι:

" Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε ότι έπρεπε να ελέγξουμε τα λάθη μας και να τα περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί η Μακάμπι είναι εξαιρετική στο transition. Στην επίθεση είχαμε υπομονή, στο πως θα μοιράσουμε την μπάλα και πως θα επιτεθούμε. Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη για εμάς".

Σε ερώτηση που του έγινε για την απουσία του Νικ Καλάθη, απάντησε πως " είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Όταν κάποιος λείπει λόγω τραυματισμού όμως, δεν μπορείς να εστιάζεις σε αυτόν, αλλά σε όσους είναι στο γήπεδο. Όλα τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και βοήθησαν στο να πάρουμε τη νίκη απόψε", για να προσθέσει αμέσως μετά πως "δεν θα είναι μαζί μας στο Βελιγράδι, είναι δεδομένο αυτό".

Αναφορικά με το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα εξήγησε ότι " παίζει τουλάχιστον είκοσι λεπτά στο παιχνίδι με δύο καλούς δημιουργούς στο παρκέ. Στο γήπεδό τους είναι πολύ δυνατοί, αγωνιστικά και πνευματικά. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε αυτό το κομμάτι, να παλέψουμε με μαχητικό πνεύμα", ενώ κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για την προσφορά των τριών γκαρντ (Λούκας Λεκαβίτσιους, Νίκος Παππάς, Μάρκους Ντένμον) στην αποψινή αναμέτρηση:

" Ο Μάρκους (Ντένμον) και ο Νίκος (Παππάς) βοήθησαν πολύ στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ο πρώτος είναι ένας παίκτης μεγάλης ποιότητας, απλά χρειάζεται χρόνο για να δείξει αυτό που είναι. Κι ο Λούκας (Λεκαβίτσιους) είναι σε θέση να βοηθήσει. Όλα τα παιδιά αξίζουν να βρίσκονται εδώ και βοηθούν την ομάδα".

Από την πλευρά του, ο Νέβεν Σπάχια δήλωσε πως " θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την αποψινή του απόδοση, πήρε δίκαια τη νίκη. Κάναμε χαζά λάθη και χάσαμε την επαφή με το σκορ. Άμα θες να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο, πρέπει να είσαι πολύ πιο σοβαρός και μετρημένος. Κάναμε πάρα πολλά λάθη, δεν αναφέρομαι μόνο στις περιπτώσεις που χάσαμε την μπάλα, αλλά σε τακτικό επίπεδο. Είχαμε κακές επιλογές, δεν διαβάσαμε καλά το παιχνίδι".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ