EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Στον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να παραπονιέσαι"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ απέφυγε την κουβέντα για τη διαιτησία στο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις, προτιμώντας να εστιάσει σε όσα (δεν) έκανε η ομάδα του μέχρι το buzzer beater του Νικ Καλάθη στο τέλος της παράτασης.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νίκη με το... ζόρι απέναντι στη Ζάλγκιρις ( 94-93 ), με τον Νικ Καλάθη να βάζει το buzzer beater και να λυτρώνει το "τριφύλλι" σε νεκρό χρόνο, στο τέλος της παράτασης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε αρχικά πως " είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πήρα μια νίκη που θεωρώ πολύ σημαντική. Όταν φτάσαμε στο +20, αρχίσαμε σιγά σιγά να χάνουμε ενέργεια. Οι συνεχόμενοι αγώνες που είχαμε, μας κόστισαν σε ενέργεια και αυτό έφερε απώλεια συγκέντρωσης. Μετά από αυτό, ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είχαμε πολλά προβλήματα, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ. Παλέψαμε όμως, πιστέψαμε και γι αυτό πήραμε τη νίκη στο τέλος", για να προσθέσει αναφορικά με το γεγονός πως η ομάδα του δέχθηκε πολλά (ίδια) καλάθια από τον Αντάνας Καβαλιάουσκας:

" Είναι δική μου ευθύνη αυτό, δεν ήθελα να αφήσω τον Μιλάκνις και τον Πάνγκος να μπουν στο παιχνίδι, προτίμησα να πάει εκεί το παιχνίδι. Δεν είχαμε όμως και τη σωματική φρεσκάδα για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το κομμάτι".

Σε ερώτηση που του έγινε για τα παράπονα που εξέφρασε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τους διαιτητές, απάντησε: " Ξέρετε ότι είμαι ένας προπονητής που προσπαθεί να μην παραπονιέται ποτέ, για τίποτα. Αυτή τη σεζόν θα μπορούσα να είχα μιλήσει για τρία - τέσσερα παιχνίδια. Δεν είναι αυτό το στυλ μου, θα μπορούσα και σήμερα να αναφέρω κάποιες φάσεις. Δεν θα το κάνω όμως. Πιστεύω ότι έτσι είναι η φιλοσοφία μου. Όταν προπονείς μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, δεν μπορείς να έχεις παράπονο για κάτι. Πρέπει να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, να αγωνίζεσαι. Οι οπαδοί δεν θέλουν να ακούνε τον προπονητή τους να παραπονιέται. Αξίζουν τη νίκη, κι εμείς πρέπει να παλεύουμε για τη νίκη ό,τι κι αν γίνεται".

Αναφορικά με το γεγονός πως η ομάδα του έχασε μια μεγάλη υπέρ της στη διάρκεια του αγώνα, σχολίασε ότι " παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, που τα πήγαν πολύ καλά. Δεύτερον, όταν πήραμε το +20, ήμουν σίγουρος ότι θα επιστρέψουν στο παιχνίδι. Σήμερα κάναμε δύο βασικά λάθη. Στο +20 όταν επέστρεψαν από τον πάγκο οι παίκτες, έριξαν ένα "κλικ" την απόδοσή τους. Μετά όταν ήμασταν πάλι στο +7 λίγο πριν από το τέλος, δεν δώσαμε καλά τα φάουλ και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια. Κάθε παιχνίδι αποτελεί ένα μάθημα και σήμερα από τα λάθη που κάναμε, πρέπει να διδαχθούμε. Είχαμε πέντε αγώνες σε έντεκα μέρες, υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να κρατήσεις το ίδιο επίπεδο συγκέντρωσης και απόδοσης σε σειρά αγώνων. Σήμερα δύο από τους παίκτες μας έπαιξαν έχοντας δύο σημαντικά σωματικά προβλήματα".

Ενώ αναφορικά με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός Superfoods αναζητά ψηλό στην αγορά, είπε χαμογελώντας: " Δεν ξέρω πόσους παίκτες έχουμε πάρει φέτος, είναι αρκετά διασκεδαστικό να είσαι προπονητής εδώ. Ποτέ δεν μιλάω για αυτά τα πράγματα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ