EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Πιο σημαντική η Μπασκόνια, όχι η μεταγραφή"

EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΠΑΣΚΟΥΑΛ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ / ΠΑΣΚΟΥΑΛ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε μεταγραφικό, εξηγώντας πως το "Α" και το "Ω" για τον Παναθηναϊκό Superfoods είναι η νίκη επί της Μπασκόνια (8/2, 21:15).

Ο Παναθηναϊκός Superfoods προετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Μπασκόνια (8/2, 21:15), με τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του να αναγνωρίζουν τη σημασία της αναμέτρησης. Μετά τη βαριά ήττα από την Μπάμπεργκ, στο "τριφύλλι" έχουν κυκλώσει το παιχνίδι με την ισπανική ομάδα ως ένα από τα πιο κομβικά της σεζόν στην EuroLeague.

Όπως εξήγησε ο 45χρονος τεχνικός στη media day του Παναθηναϊκού Superfoods την παραμονή της αναμέτρησης: " Παίζουν πολύ καλά τώρα. Έχουν πολύ καλούς δημιουργούς, τρέχουν στον αιφνιδιασμό και παίζουν καλή άμυνα. Κάνουν καλή σεζόν και παίζουν πολύ καλά με τον κόουτς Πέδρο Μαρτίνεθ. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τον κόσμο μας θα είμαστε δυνατοί και θέλουμε τη βοήθειά τους. Έχουν στο ποστ τον Σενγκέλια και καλούς σουτέρ και σκόρερ. Είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά νομίζω θα είμαστε έτοιμοι για καλό παιχνίδι και νίκη".

Για το κομμάτι της ενέργειας που αποτελεί... πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες στο "τριφύλλι" ανέφερε ότι " είναι φανερό ότι είναι αδύνατο να έχουμε ενέργεια σε όλα τα παιχνίδια. Σε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας συμβαίνει αυτό. Όλοι έχουν σκαμπανεβάσματα και είναι λογικό. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια σε επτά ημέρες και μετά από αυτό ήταν δύσκολο να επανέλθουμε. Δεν είναι δικαιολογίες, αλλά όλες οι ομάδες έχουν το πρόβλημα αυτό, αλλά ίσως είναι μία αιτία. Από την άλλη όταν χάνεις ενέργεια χάνεις και τη συγκέντρωσή σου και αυτά πάνε μαζί. Είχαμε χρόνο για περισσότερες προπονήσεις κι αυτό είναι καλό".

Δεδομένου ότι σε λίγη ώρα αναμένεται στη χώρα μας ο Έιντριαν Πέιν, του έγινε ερώτηση για τον νέο φόργουορντ/σέντερ της ομάδας του, απαντώντας πως " θα τα δούμε όλα στο γήπεδο. Δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτό πριν το παιχνίδι με την Μπασκόνια. Θα έχουμε χρόνο να το κάνουμε και να συζητήσουμε. Χρειαζόμασταν βοήθεια και στη θέση "5" και θα μιλήσουμε γι’ αυτό αργότερα. Κάνει μεγάλη προσπάθεια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η οικογένειά του και θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί πήραμε έναν ακόμα παίκτη", ενώ αναφορικά με το αν αποκτηθεί άλλος παίκτης εξήγησε -για πολλοστή φορά- πως " δεν μιλάω ποτέ γι’ αυτά τα θέματα. Είναι πιο σημαντικό το αυριανό παιχνίδι με την Μπασκόνια".

ΚΑΛΑΘΗΣ: "MUST WIN"

Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης ο οποίος την Τετάρτη (7/2) γιορτάζει τα γενέθλιά του επεσήμανε πως " πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες, χωρίς αμφιβολία. Η Μπασκόνια είναι πολύ καλή εκτός έδρας, είναι ψηλά στη βαθμολογία και πρέπει να παίξουμε πραγματικά καλά. Δεν έχουμε περιθώρια για εντός έδρας απώλειες είναι ένα must win παιχνίδι κι ελπίζω να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο", για να προσθέσει αναφορικά με το αν νιώθει κουρασμένος απάντησε: " Όχι καθόλου. Μπορεί να μεγαλώνω, όμως είμαι ακόμα ακμαίος και δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να βρίσκομαι στο παρκέ".

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: "ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΜΕΡΕΣ"

Τέλος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δήλωσε πως " η σεζόν είναι μεγάλη. Θα έχεις καλές και κακές μέρες. Γυρίσαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα κάναμε τη δουλειά μας και δουλέψαμε σκληρά αυτές τις μέρες. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και να παίξουμε το παιχνίδι μας", ενώ πρόσθεσε: " Θέλουμε μέχρι τον επόμενο μήνα να έχουμε ανέβει για να μπορεί η ομάδα να παίζει όπως πρέπει και να είμαστε έτοιμοι στα playoffs".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη του γίνει ερώτηση για το τρομερό κάρφωμα που έκανε ο αδερφός του, Γιάννης, λίγες ώρες νωρίτερα απέναντι στους New York Knicks : "Ξύπνησα το πρωί και είχα 30-35 μηνύματα γι’ αυτό. Ήταν τρομερή φάση αν και όλο το παιχνίδι το επισκιάζει ο τραυματισμός του φίλου μου και πρώην συμπαίκτη του Κρίσταπς Πορζίνγκις. Όλοι περνάμε δύσκολα, αλλά αυτό ήταν το χειρότερο που μπορούσε να γίνει. Από εκεί και πέρα ήταν τρομερή φάση. Το έχω ξαναδεί. Δεν το έχω δει στο Madison Square Garden αλλά το έχω δει στο μεταξύ μας".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ