EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Ο Καλάθης δεν μπορούσε να κουνήσει το χέρι του"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για την άμυνα που έκανε τη διαφορά κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και την κατάσταση του Νικ Καλάθη, για την οποία δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε τη δουλειά του απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, για να πάρει μία ακόμη νίκη στο γήπεδό του . Το ΟΑΚΑ παραμένει αλώβητο, αλλά η αποψινή νίκη δεν συνοδεύτηκε με χαμόγελα για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του, λόγω του τραυματισμού του Νικ Καλάθη στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης με την ιταλική ομάδα. Ο γκαρντ των "πρασίνων" σφάδαζε από τους πόνους , κάτι που επιτείνει την αγωνία για την κατάστασή του.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του "τριφυλλιού" σημείωσε αρχικά πως " ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ειδικά στην αρχή δεν μπορούσαμε να παίξουμε άμυνα. Η Αρμάνι Μιλάνο έχει πολύ καλό ρόστερ, μπορεί να έχει μόλις τρεις νίκες, αλλά έκανε ήττες σε κλειστά παιχνίδια, θα μπορούσε να είναι ψηλότερα. Στο β' μέρος κάναμε πολύ καλύτερη δουλειά, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Γι αυτό στο τέλος πήραμε μία ακόμη σημαντική νίκη".

Σε ερώτηση που του έγινε για τον μικρό χρόνο συμμετοχής των Ίαν Βουγιούκα και Ζακ Όγκαστ, αλλά και το "DNP" του Μάρκους Ντένμον, απάντησε: " Το θέμα είναι ότι όταν χάνουμε, για τους δημοσιογράφους οι καλύτεροι είναι αυτοί που δεν έπαιξαν. Ως προπονητής προσπαθώ κάθε φορά να βρίσκω τις καλύτερες λύσεις. Δουλειά μου είναι να βοηθάω τους πάντες να είναι έτοιμοι για να παίξουν. Δεν θα αλλάξω ποτέ αυτή τη νοοτροπία, θα βοηθάω πάντα όλα τα παιδιά να είναι έτοιμα. Εν τέλει όμως πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις για να κερδίσουμε. Το σημαντικό είναι αυτό. Στόχος είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, όχι να παίζουν όλοι οι παίκτες τον ίδιο χρόνο".

Για το γεγονός πως η ομάδα του έκανε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στο Κάουνας, ανέφερε γελώντας πως " βλέπω ότι σήμερα δεν είστε ικανοποιημένοι με το παιχνίδι. Όταν μου θυμίζετε το Κάουνας είναι σαν να θέλετε να με τσιγκλήσετε. Έχω μια λίστα με δικαιολογίες γι αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν θα τις χρησιμοποιήσω. Ποτέ δεν το κάνω αυτό. Γι αυτό θα πω ότι δεν προετοίμασα καλά το παιχνίδι και δεν το προσεγγίσαμε όπως έπρεπε".

Αναφορικά με την κατάσταση του Νικ Καλάθη, είπε πως " δεν θέλω να πω κάτι ριψοκίνδυνο, αλλά στο τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να κουνήσει το χέρι του. Δεν είμαι γιατρός όμως, οπότε θα περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Προφανώς χωρίς αυτόν δεν θα είμαστε η ίδια ομάδα, δίχως αυτό να σημαίνει πως χωρίς αυτόν δεν θα μπορούμε να κερδίσουμε".

Τέλος, για την "Ημέρα Φιλάθλου" που ακολουθεί με το Ρέθυμνο και το γεγονός πως τα έσοδα θα διατεθούν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, δήλωσε πως " ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος στο γήπεδο, για να μαζευτεί ένα καλό ποσό γι αυτό τον σκοπό. Όλος ο κόσμος έχει ευθύνη να βοηθάει τους ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση. Τέτοιες ενέργειες κάνουν καλό".

ΠΙΑΝΙΤΖΑΝΙ: "Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ"

Από την πλευρά του, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι σημείωσε πως " είμαστε άτυχοι φέτος στην EuroLeague. Παίζουμε στο ίδιο επίπεδο με πολλές ομάδες, αλλά έχουμε τραυματισμούς. Είχαμε ένα μήνα εκτός τον Άντριου Γκάουντλοκ, ο οποίος προσπαθεί να βρει ρυθμό. Αν κοιτάξει κάποιος τα στατιστικά, θα δει ότι πάνω κάτω ήμασταν στο ίδιο επίπεδο με τον Παναθηναϊκό. Κάτι που είναι σπουδαίο για εμάς, επειδή είμαστε μια νέα ομάδα. Η διαφορά έγινε στην εμπειρία. Μέσα σε όλα, χάσαμε τον βασικό "άσο" μας (βλ. Τζόρνταν Θίοντορ) στα μισά της γ' περιόδου με αποβολή. Δεν μπορώ να πω κάτι στους παίκτες μου όμως, γιατί πάλεψαν μέχρι το τέλος".

Για το θέμα της διαχείρισης του χρόνου μεταξύ των κοντών του, απάντησε πως " δεν έχω θέμα στο πως θα μοιράσω τον χρόνο, γιατί δεν είναι τόσοι πολλοί όσο νομίζετε. Χάνουμε διαρκώς παίκτες με τραυματισμούς, οπότε δεν έχουμε πληρότητα από την αρχή της σεζόν. Μέσα σε όλα, μπορώ να σας πω ότι κάθε εβδομάδα έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια επίσης στη Lega Basket. Οπότε δεν υπάρχει θέμα χρόνου, υποχρεωτικά κιόλας όλοι παίζουν αρκετά".

Ενώ αναφορικά με τους στόχους της Αρμάνι Μιλάνο ανέφερε πως " είμαστε μια νέα ομάδα, οπότε θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Θέλουμε να πάμε καλύτερα, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει δυο - τρεις νίκες παραπάνω φέτος. Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να "χτίσουμε" για το μέλλον. Θέλουμε να κρατήσουμε μια βάση παικτών και να επενδύσουμε σε αυτούς για τα επόμενα χρόνια. Στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο για να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα στην EuroLeague".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ