ΜΠΑΣΚΕΤ

Πασκουάλ: "Με τον Μπολτ δεν τρέχεις σε Μαραθώνιο"

Πασκουάλ: "Με τον Μπολτ δεν τρέχεις σε Μαραθώνιο"

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε με έναν ξεχωριστό τρόπο στο πώς αξιοποιεί το ρόστερ της ομάδας του.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ευχαρίστησε τους φίλους του Παναθηναϊκού που έδωσαν την ώθηση στους πράσινους για να νικήσουν τον Ολυμπιακό και στάθηκε στους παίκτες που έκαναν το step up, ενώ αναφέρθηκε και στο τρόπο αξιοποίηση του ρόστερ του συνόλου του.

"Αρχικά πρέπει να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, γιατί μας βοήθησαν με την εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχαμε στο ΟΑΚΑ. Μας βοήθησαν σε δύσκολες και σε καλές στιγμές. Υπάχει μία φανταστική αρμονία μεταξύ της ομάδας και των φιλάθλων. Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Πιθανότητα ήταν το καλύτερο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια. Είδαμε καλό μπάσκετ, υπήρχαν καλές τακτικές στην άμυνα και στην επίθεση και καλές αντιδράσεις από δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν αντιδράσαμε καλά. Ο Ολυμπιακός σημείωσε 20 πόντους έπειτα από επιθετικά ριμπάουντ και δεν είχαμε τον έλεγο καταστάσεων στο "ενας εναντίον ενός". Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε το έλεγχο του ρυθμού και των ριμπάουντ και συνεχίσαμε να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση. Τελειώσαμε το ματς με 8 μόνο λάθη, ένας αριθμός που για ένα ματς σαν αυτό είναι πολύ καλός. Αντιδράσαμε πολύ καλά μετά το ημίχρονο και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα", είπε αρχικά ο Καταλανός κόουτς και στη συνέχεια ρωτήθηκε για τους παίκτες της ομάδας του (Αντετοκούνμπο και Λεκαβίτσιους), οι οποίοι βγήκαν μπροστά:

"Απόψε πιστεύω πως κάποιοι παίκτες έκαναν ένα βήμα μπροστά Οι σεζόν είναι πολύ μεγάλες. Κάποιοι παίκτες βρίσκονται αμέσως σε καλή φόρμα, ενώ άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίζουμε με ποιους παίκτες θα παίζουμε, ποιοι είναι σε καλύτεροι κατάσταση και ποια χαρακτηριστικά του καθενός θα αξιοποιούμε σε κάθε ματς.. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, όσοι έπαιξαν στο δεύτερο μέρος έδωσαν πολλά πράγματα και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο"

Επίσης, ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του θα πάει καλύτερα, αν βελτιώσει τα ποσοστά ευστοχίας της: "Δεν είμαι πολύ σίγουρος τι δεν έχουμε καταφέρει.. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να παίζουμε καλά. Μπορώ να πω ότι με την Μπουντούτσνοστ και με τον Προμηθέα Πάτρας παίξαμε πολύ καλύτερα από το σκορ που πετύχαμε. Σε τελική ανάλυση, στο μπάσκετ συχνά γίνονται λάθη. Είναι λανθασμένη η προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία αν σκοράρεις 70 πόντους, έχεις παίξει άσχημα, αν σκοράρεις 90 έχεις παίξει καλά. Αυτή είναι μία λάθος προσέγγιση να κρίνεσαι από το πόσους πόντους βάζεις. Αποτελεί μία επιφανειακή προσέγγισ των πραγμάτων. Στα τελευταία δύο παιχνίδια χάσαμε διαφορές και δώσαμε ελεύθερα σουτ, ενώ αστοχήσαμε κάτω από το καλάθι. Υπό αυτήν την έννοια είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βελτιωνόμαστε. Πολλές φορές η αποτελεσματικότητα έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη των παικτών. Αν βρισκόμαστε σε καλή κατεύθυνση, τα κάνουμε όλα καλύτερα".

Τέλος, ο Τσάβι Πασκουάλ ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του προσπαθεί πλέον να παίρνει τις νίκες μέσω της επίθεσής της και όχι μέσω της άμυνά της: "Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που το λέω πάντα. Αν έχεις τον Μπολτ, δεν μπορείς να τρέξεις Μαραθώνιο, αλλά μπορείς να νικήσεις στα εκατό μέτρα. Αν έχεις μαραθωνοδρόμους, δεν μπορείς να τρέξεις 100 μέτρα. Οι προπονητές πρέπει να βρούμε τον τρόπο για τη νίκη, αλλά δεν έχει σημασία πως. Γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιούμε τα χαρακτηριστικά των παικτών για να σκοράρουμε έναν παραπάνω πόντο από τον αντίπαλο. Υπάρχουν αριθμοί για όλα, αλλά το μπάσκετ είναι περίπλοκο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ