EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Γι αυτό αποφασίσαμε να παίξουμε άμυνα στην τελευταία φάση"

Πασκουάλ: "Γι αυτό αποφασίσαμε να παίξουμε άμυνα στην τελευταία φάση"

Ο Τσάβι Πασκουάλ απάντησε στο ερώτημα "γιατί καθαρή άμυνα" στην τελευταία φάση του αγώνα με την Μπασκόνια, ενώ εντόπισε τα θετικά και τα αρνητικά από το παιχνίδι με την ισπανική ομάδα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πήρε τη νίκη στο θρίλερ με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ (69-68) , καταφέρνοντας να προστατεύσει την έδρα του και να αποφύγει δεύτερη εντός έδρας απώλεια (μετά τον Ολυμπιακό).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε πως " είμαστε ευχαριστημένοι από τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν παίξαμε καλά απόψε, ειδικά στην επίθεση. Στο β' δεκάλεπτο στην άμυνα ήμασταν πραγματικά κακοί. Στο γ' και το δ' δεκάλεπτο όμως παλέψαμε πολύ, παίξαμε για να κερδίσουμε. Στο τέλος ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς", για να συνεχίσει:

" Είναι μια σημαντική νίκη, όπως όλες που κάνουμε στην EuroLeague. Απόψε είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στο πρώτο γκρουπ των ομάδων, που είναι στις πρώτες θέσεις. Ξέρουμε ότι μέχρι τώρα δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι στον πόντο. Κατορθώσαμε να το αλλάξουμε αυτό σήμερα και να πάρουμε τη νίκη. Δίνω την ίδια αξία σε αυτή τη νίκη, όπως σε όλα τα παιχνίδια".

Για τη συμπεριφορά της ομάδας του στη διάρκεια του αγώνα, εξήγησε ότι " ήμασταν σε ένα διάστημα που δεν παίζαμε γενικώς καλά στην επίθεση. Είχαμε δεχθεί μόλις 9 πόντους και θεωρήσαμε ότι ήταν η σωστή οδός για να κερδίσουμε. Δεν υπάρχουν κανόνες για τα τελευταία δευτερόλεπτα. Λαμβάνεις την απόφαση που θεωρείς ότι θα σου βγει. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε παρόμοια κατάσταση, θα λάμβανα την ίδια απόφαση", ενώ σε ερώτηση για το μάθημα που πήρε το "τριφύλλι" στα δύο τελευταία παιχνίδια, απάντησε:

" Είναι διαφορετικό το αποψινό παιχνίδι. Απόψε παίξαμε υπό μεγαλύτερη πίεση, είδαμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Όπως τις βολές, την ευστοχία μας στα δίποντα (είχαμε 44%), είναι νούμερα πολύ χαμηλά για παιχνίδι τέτιου επιπέδου. Από την άλλη, μάθαμε ότι ακόμη κι αν παίζεις άσχημα, πρέπει να μάχεσαι πάντα. Ειδικά όταν δεν είσαι καλός, πρέπει να σφίξεις τα δόντια για να κερδίσεις. Αυτά είναι τα θετικά της βραδιάς".

Τέλος, σε ερώτηση για τις αποφάσεις των διαιτητών του αγώνα και κυρίως αυτές του Λουίτζι Λαμόνικα, είπε πως " δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα στην ομάδα".

Αλόνσο: "Κάναμε πολλά λάθη"

Από την άλλη, ο Σίτο Αλόνσο δήλωσε ότι " είμαστε λίγο εκνευρισμένοι για την τελευταία κατάσταση στον αγώνα. Είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Αμυνθήκαμε πολύ καλά μετά το α' δεκάλεπτο, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα μετά από αυτό, είχαμε το προβάδισμα. Τα λάθη όμως ήταν πολύ σημαντικά για αυτό το παιχνίδι, μας κόστισαν. Το σημαντικό είναι πόσες φορές δεν σουτάραμε, ειδικά με βάση την τελευταία φάση. Από την άλλη, θα μπορούσαμε να είμαστε χαρούμενοι για το πως παρουσιαστήκαμε στο παρκέ. Δεν είμαστε όμως ικανοποιημένοι γιατί έπρεπε να κερδίσουμε, είχαμε την ευκαιρία.

Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεις την μπάλα. Όταν κάνεις τόσα λάθη (19) δεν σε βοηθάει. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό. Ειδικά όταν παίρνουν τις αποφάσεις οι σημαντικοί παίκτες μας. Κάποιες φορές για παράδειγμα, ο Σέιν Λάρκιν, έκανε λάθη γιατί δεν ένιωθε καλά και πάσαρε την μπάλα περισσότερο απ ότι κάνει συνήθως. Δεν μπορώ να του πω κάτι όμως για απόψε, γιατί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς παίζει εξαιρετικά".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ