EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Δεν μπορούμε να κόψουμε το ένστικτο από τους παίκτες"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με την Ούνικς Καζάν, το ένστικτο των παικτών του και το φάουλ που ζήτησε να γίνει στην τελευταία επίθεση της ρωσικής ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έμεινε "ζωντανός" στο κυνήγι της τετράδας στην EuroLeague, κερδίζοντας το θρίλερ απέναντι στην Ούνικς Καζάν με το τρίποντο του Μάικ Τζέιμς στα 0.9'' για το τέλος. Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στο ένστικτο που έχουν οι παίκτες του σε τέτοιου είδους αγώνες, εξήγησε ότι ζήτησε να γίνει φάουλ, ενώ τόνισε πως υπάρχει δρόμος ακόμα στην EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί της Ούνικς Καζάν: " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ξέραμε πως όλες οι ομάδες που κέρδισαν ένα τρόπαιο, σαν εμάς, έχουν μεγάλο πρόβλημα να κερδίσουν το επόμενο παιχνίδι της EuroLeague. Όλες οι ομάδες είχαν θέματα, το είδαμε με την Αρμάνι Μιλάνο, με την Μπάμπεργκ, με τη Μακάμπι. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι χωρίς να παίζουμε άμυνα. Νομίζω ότι απόψε κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι αμυντικά. Στο γ' δεκάλεπτο κάναμε κάποια καλά διαστήματα στην άμυνα, αλλά ήμασταν κακοί επιθετικά. Το σημαντικό είναι ότι πιστέψαμε στη νίκη".

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στην EuroLeague: " Είμαστε στον σωστό δρόμο. Η ποιότητά μας είναι ανάλογα της συγκέντρωσης και της έντασης που έχουμε στο παιχνίδι. Χωρίς αυτά είναι αδύνατο να κερδίσουμε οποιαδήποτε παιχνίδι. Απόψε μάς έλειπαν λίγο απ όλα. Η Ούνικς Καζάν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι".

Για το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι: " Ίσως να μην είμαστε τόσο καλοί όσο νομίζετε, είναι κι αυτή μια πιθανότητα. Από την άλλη, αν δούμε τα περισσότερα παιχνίδια της EuroLeague κρίνονται με πολύ μικρές διαφορές. Το έχω ξαναπεί ότι πρέπει να βελτιώσουμε το πως ξεκινάμε τα παιχνίδια. Ειδικά στην άμυνα δεν καταφέρνουμε να ελέγχουμε το παιχνίδι στην αρχή. Απόψε παίξαμε καλύτερη άμυνα στο β' μέρος, ωστόσο τούς δώσαμε τη δυνατότητα να παίξουν με άλλη αυτοπεποίθηση. Από την άλλη, ομάδες σαν την Ούνικς Καζάν είναι πιο επικίνδυνες γιατί παίζουν χωρίς πίεση".

Για την απόφαση να κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Ούνικς Καζάν: " Σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τι πηγαίνει καλά. Σε αυτή την περίπτωση δεν είχα τάιμ άουτ, ήταν ένα παιχνίδι με πολλές κατοχές. Πήγε ψηλά το σκορ. Η εντολή ήταν να προσπαθήσουμε να κλέψουμε την μπάλα. Ήμασταν κοντά δύο φορές".

Για το αν η ομάδα του παίζει περισσότερο απ ότι θέλει με το ένστικτο: " Έχουμε παίκτες που παίζουν με το ένστικτο και αυτό δεν μπορούμε να τους το κόψουμε. Εκεί έγκειται η ποιότητά τους. Το "κλειδί" είναι να προσαρμόζεις αυτό το ένστικτο στη λειτουργία της ομάδας. Στο α' ημίχρονο είχαμε τρεις ασίστ, αριθμός που δεν ήταν φυσιολογικός. Πρέπει να αφήνεις τους παίκτες να βγάζουν προς τα έξω το ένστικτό τους, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να είναι σαφές ότι η δημιουργία δεν είναι ατομικό στοιχείο, αλλά θέμα της ομάδας".

Για την εξέλιξη του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση: " Μέχρι τώρα, στα δεύτερα παιχνίδια με τις ομάδες, έχουμε καταφέρει να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με τον α' γύρο. Απόψε αμυντικά δεν βελτιωθήκαμε στο κομμάτι της τακτικής. Κάτι που είναι δική μου ευθύνη. Επιθετικά πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με το παιχνίδι στη Ρωσία. Αντιληφθήκαμε καλύτερα που θα έχουμε το πλεονέκτημα".

Πασούτιν: "Ήρθαμε προετοιμασμένοι, αλλά..."

Από την πλευρά του, ο Εβγκένι Πασούτιν ανέφερε αρχικά πως " ήταν ένα κλειστό και δυνατό παιχνίδι. Ήρθαμε έτοιμοι για την πίεση που θα μας ασκήσει ο Παναθηναϊκός. Θέλαμε να κυριαρχήσουμε επιθετικά, υπό την έννοια να έχουμε περισσότερες κατοχές της μπάλας, κι από εκεί και πέρα να περιορίσουμε την περιφερειακή ισχύ του Παναθηναϊκού. Πήγαμε καλά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, αλλά στο τελευταίο κάναμε κάποια λάθη. Αφήσαμε ελεύθερο τον Σίνγκλετον τρεις φορές, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να μειώσει το σκορ.

Δείξαμε χαρακτήρα απόψε, παίξαμε πολύ καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Στο τέλος δώσαμε εντολή να υπάρχουν αλλαγές σε όλα τα σκριν, για να αποφύγουμε το τρίποντο. Είδαμε όμως, ότι έγινε το χειρότερο σενάριο. Προσπαθούμε να παίζουμε πιο οργανωμένα και καλύτερο μπάσκετ. Όταν έχεις παίκτες καλούς στο πικ εν ρολ σαν τον Κίνο (Κολόμ) και τον Λατάβιους (Ουίλιαμς), είναι πιο εύκολο να παίξεις με αυτούς. Ο Κίνο έλειπε αρκετό καιρό και μας έλειψε πολύ".

Σε ερώτηση για το αν η μπάλα έπρεπε να πάει περισσότερο στα χέρια του Κιθ Λάνγκφορντ, εξήγησε πως " θα έπρεπε ενδεχομένως να πάρει την μπάλα περισσότερο, από την άλλη οι παίκτες του Παναθηναϊκού τον πίεσαν πάρα πολύ στο φινάλε. Συνεννοήθηκε με τον Κίνο με τα μάτια πιστεύω για το πως θα κινηθεί η ομάδα σε αυτό το διάστημα. Βρήκε περισσότερο χώρο για να δράσει. Έπαιζαν άμυνα άρνησης στον Κιθ, οπότε δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες για να του δώσουμε την μπάλα. Από την άλλη όμως, αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξουμε το γήπεδο, γιατί παίζαμε τέσσερις εναντίον τεσσάρων. Είχαμε περισσότερα μέτρα για να εκμεταλλευτούμε και ο Κίνο το έκανε εξαιρετικά".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ