EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Ακόμη ένας τελικός για εμάς"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ ÔÅË ÁÂÉÂ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / MACCABI TEL AVIV - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα με την Βαλένθια (21:15, LIVE Blog από το Sport24.gr) την οποία χαρακτήρισε ποιοτική ομάδα. Διαβάστε τι δήλωσαν ακόμα Βουγιούκας και Τζέιμς.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για ακόμα ένα κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Βαλένθια (21:15, LIVE Blog από το Sport24.gr) ξέροντας ότι η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Έχοντας αυτό στο μυαλό του, ο Τσάβι Πασκουάλ ξεκαθάρισε ότι η αποστολή των "πράσινων" δεν θα είναι εύκολη, αφού η Βαλένθια είναι καλύτερη ομάδα από ότι υποδηλώνει η θέση της στην κατάταξη (12η) αυτή τη στιγμή: " Η Βαλένθια είναι μια ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ, που όμως είχε πολλά προβλήματα τραυματισμών φέτος. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν είναι ψηλότερα στη βαθμολογία. Τώρα που έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι και νιώθουν ομάδα, κερδίζουν πολλά ματς. Ξέρω πως έχει ανέβει η ψυχολογία τους. Κέρδισαν τη Ρεάλ, κέρδισαν στο Μιλάνο και λίγο έλειψε να κερδίσουν και τη Ρεάλ στο πρωτάθλημα. Έχουν πολλή ποιότητα και δεν έχουν πλέον πίεση".

Αναφορικά με το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στην προσπάθειά του για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατάταξη, ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: " Θέλουμε όπως σε κάθε ματς στην έδρα μας τη βοήθεια του κόσμου μας. Μπορεί η Βαλένθια να μην έχει το όνομα π.χ. της Μπαρτσελόνα, αλλά έχει πολύ καλό ρόστερ και ελπίζω το γήπεδο να είναι γεμάτο. Θα είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας πριν τα play offs και θέλουμε τη νίκη. Ακόμη κι αν έχουμε μειονέκτημα έδρας εκεί, είναι σημαντικό να υπερασπιζόμαστε την έδρα μας. Θα είναι ένας ακόμη τελικός, ένα ακόμη δύσκολο ματς για μας".

Αναφερόμενος τέλος στις τρομερές επιδόσεις του Νικ Καλάθη, ο Πασκουάλ δήλωσε σχετικά: " Πιστεύω πως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τις ατομικές επιδόσεις, αλλά σαν ομάδα. Ο Νικ πάντως κάνει καταπληκτική δουλειά από την ημέρα που ήρθα. Φέτος παίζει εξαιρετικά όλη τη χρονιά, είναι ο βασικός μας δημιουργός και αξίζει τη διάκριση αυτή".

Ο Ίαν Βουγιούκας δήλωσε σχετικά με το παιχνίδι και τους στόχους του Παναθηναϊκού από εδώ και πέρα: " Δυστυχώς δεν κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, πρέπει να έχουμε κάποια αποτελέσματα να μας ευνοήσουν. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να κάνουμε 2/2 νίκες στα τελευταία ματς. Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που παίζει χωρίς άγχος, αυτό την κάνει επικίνδυνη, αλλά εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε τη νίκη αύριο. Σίγουρα, πρέπει να μας κάνει πιο υποψιασμένους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην χάσουμε βαθμούς, είχαμε χάσει και στη Βαλένθια σε μια θεωρητικά κακή ήττα οπότε είναι η ώρα αύριο να επανορθώσουμε ως ένα βαθμό.

η λογική είναι να πας παιχνίδι με το παιχνίδι. Όταν προέρχεσαι από τρεις συνεχόμενες νίκες, έχεις μια ψυχολογία. Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, οι αντίπαλοι έχουν απουσίες αλλά εμείς θα είμαστε υποψιασμένοι για να μην την πατήσουμε όπως ο Ολυμπιακός ή άλλες ομάδες και να πάρουμε τη νίκη."

Ο Μάικ Τζέιμς τέλος τόνισε από την πλευρά του:

Για το αν έχει προσαρμοστεί: " Πάντα ένιωθα μέλος της ομάδας, απλά έπρεπε να βρω πώς να ταιριάξω καλύτερα. Στην αρχή δυσκολευόμουν, αλλά καθημερινά νιώθω όλο και περισσότερο μέλος της ομάδας".

Για την συνύπαρξή του με τον Νικ Καλάθη: " Με τον Νικ (σ.σ Καλάθη) αποδείξαμε πέρσι στους τελικούς που παίξαμε πολλή ώρα μαζί ότι μπορούμε. Από εδώ και πέρα είναι ζήτημα δικό μου, γιατί ο Νικ παίζει καταπληκτικά φέτος ούτως ή άλλως. Πιστεύω πως ξαναβρίσκουμε τη χημεία μας και γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι μαζί".

Για τον αγώνα με την Βαλένθια: "Θα πρέπει να αρχίσουμε από την άμυνα. Είναι ισπανική ομάδα, που μπορεί να σκοράρει πολύ, έχει καλούς σουτέρ και τρέχει. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι"

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ