EUROLEAGUE

Παπαπέτρου στο Sport24.gr: "Ο Πιτίνο μας έδειξε ότι είναι winner"

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα playoffs της EuroLeague, τον ρόλο που έπαιξε ο Ρικ Πιτίνο στο εντυπωσιακό ντεμαράζ του δεύτερου γύρου, αλλά και τον Νικ Καλάθη.

Η (πρώτη) αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό από την στιγμή που ήρθε η πρόκριση στα playoffs της EuroLeague . Το «τριφύλλι» έκλεισε τη regular season με 8/10 νίκες και πλέον έχει μπροστά την πρόκληση της μονομαχίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο remake της περσινής... κόντρας.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Sport24.gr για την ανατροπή δεδομένων και τον πρώτο στόχο που επετεύχθη, τονίζοντας σε πρώτο χρόνο πως « όλη η ομάδα πείσμωσε από ένα σημείο και έπειτα».

Τι εννοεί; « Δείξαμε καλύτερο πρόσωπο, βελτιωθήκαμε σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις την πρόκριση. Ταυτόχρονα δείξαμε πόσο το θέλαμε, ειδικά τον τελευταίο μήνα. Κάθε μέρα δουλεύαμε πάρα πολύ σκληρά, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να προκριθούμε».

Σε καμία περίπτωση βέβαια, το «τριφύλλι» δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος του εδώ και τρεις μήνες περίπου. Πώς άρχισε η ανατροπή δεδομένων; « Πριν ξεκινήσουμε την τελευταία δεκάδα αγώνων (σ.σ.: εκεί όπου ο Παναθηναϊκός είχε 8/10 νίκες), μας μίλησε ο κόουτς. Έφτιαξε η ψυχολογία μας, πεισμώσαμε και πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα, ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολο το έργο μας, αλλά πιστεύαμε μέσα μας ότι μπορούμε να πετύχουμε», σημείωσε και πρόσθεσε:

« Ο κόουτς έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση σε όλους. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του έχει αποδείξει πως είναι winner. Αυτό έδειξε αμέσως και σε εμάς. Μετέφερε αυτή τη σιγουριά και την αυτοπεποίθησή του. Μας πίστεψε από την αρχή. Προσπάθησε να πάρει από τον καθένα τα καλύτερα στοιχεία του και νομίζω ότι έκανε τους πάντες να προσφέρουν κάτι, είτε μικρό είτε μεγάλο, για να επιτευχθεί ο στόχος».

Παπαπέτρου στο Sport24.gr: "Ο Πιτίνο μας έδειξε ότι είναι winner"

Ο 25χρονος φόργουορντ ανέφερε πάνω σε αυτό πως « είναι πολύ σημαντική αυτή η πρόκριση. Πριν από τρεις μήνες, κανείς δεν περίμενε ότι θα τα καταφέρουμε. Ότι μπορούσαμε να μπούμε στην οκτάδα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είναι επιτυχία. Προσωπικά είμαι χαρούμενος για αυτό, αλλά και περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν όλα τα παιδιά. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, δεν σταματήσαμε ποτέ να παλεύουμε. Σίγουρα, έχουμε ακόμη περισσότερη δουλειά μπροστά μας».

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο Παναθηναϊκός θα βρει μπροστά του στην οκτάδα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μια ομάδα που πέρσι του «έσπασε» την έδρα και προ μερικών ημερών τον κέρδισε στο ΟΑΚΑ με το σουτ - προσευχή του Ρούντι Φερνάντεθ.

Σεβόμαστε τους εαυτούς μας και πάμε να παλέψουμε

Από την στιγμή που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε την Μπασκόνια, ήταν σαφές ότι οι «πράσινοι» θα διασταυρωθούν με τους Πρωταθλητές Ευρώπης. « Δεν είχαμε τη δυνατότητα της επιλογής. Δεν μπήκαμε κιόλας σε αυτή τη διαδικασία. Θέλαμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσον αφορά στην πρόκριση, αυτό μας ενδιέφερε. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα playoffs. Αν δεν μπούμε με το σκεπτικό ότι έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε, τότε καλύτερα να μην παίξουμε καν.

Σεβόμαστε τους εαυτούς μας, την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλη τη σεζόν, τη φανέλα που φοράμε και για αυτά θα παλέψουμε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εννοείται πως σκεφτόμαστε και πιστεύουμε στην πρόκριση. Θα πάμε να τη διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όσο για το φινάλε, αφήσαμε το θέμα των ημερών: το triple-double του Νικ Καλάθη , ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που τα κατάφερε.

Κι εκεί, ο "Πάπι" ήταν ξεκάθαρος: « Είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζεις δίπλα στον Νικ, είναι ξεχωριστός. Είναι ο ηγέτης μας. Όλοι οι παίκτες γίνονται καλύτεροι δίπλα του. Το γεγονός ότι έκανε triple-double, και δη με 18 ασίστ, είναι κάτι μαγικό. Είμαι χαρούμενος που ήμουν μέρος αυτού του αγώνα, αυτής της ιστορικής επίδοσης του Νικ».

Η συνέχεια στη Μαδρίτη...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ