EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: Εξι ρεκόρ καριέρας και ένα ρεκόρ Παναθηναϊκού!

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συγκλονιστικός, καταπληκτικός, κυρίαρχος ο Ιωάννης Παπαπέτρου, έκανε έξι career-high και ισοφαρισε ένα ρεκόρ ομάδας στον εντός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με την Άλμπα Βερολίνου!

Το ματς της ζωής του, το ματς της καριέρας του έκανε το βράδυ της Πέμπτης (14/11) ο Ιωάννης Παπαπέτρου στην εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Άλμπα Βερολίνου ( 105-106 ) για την 8η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2019/20.

Ο 25χρονος φόργουορντ δεν είχε πετύχει ποτέ περισσότερους από 18 πόντους στη διοργάνωση, αυτή τη φορά όμως διέλυσε τα κοντέρ και έκανε όχι ένα, όχι δύο, αλλά έξι ρεκόρ καριέρας αλλά και ένα εκπληκτικό ρεκόρ ομάδας.

Συγκεκριμένα είχε:

39 πόντους (ρεκόρ καριέρας)

9/10 δίποντα (ρεκόρ καριέρας σε εύστοχα)

6/12 τρίποντα (ρεκόρ καριέρας σε εύστοχα και εκτελεσμένα)

3/4 βολές

5 ριμπάουντ

3 ασίστ

2 κλεψίματα

1 μπλοκ

κανένα λάθος

41 ranking (ρεκόρ καριέρας)

σε 49 λεπτά συμμετοχής (ρεκόρ καριέρας και 4η επίδοση στην ιστορία της EuroLeague)

Δυστυχώς για τον διεθνή φόργουορντ, αυτή η τρομερή από κάθε άποψη εμφάνιση δεν συνδυάστηκε και με νίκη, καθώς η Άλμπα Βερολίνου αποδείχθηκε σκληρό καρύδι που δεν έσπασε στο καμίνι του ΟΑΚΑ. Ο Παπαπέτρου έκανε και ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, καθώς ξεπέρασε τους 36 πόντους του Γιάκα Λάκοβιτς σε ματς με τη Μπένετον τον Μάρτιο του 2004. Τότε ο Σλοβένος είχε 5/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 14/16 βολές σε 43 λεπτά.

Ο Παπαπέτρου έσπασε και το ρεκόρ πόντων Έλληνα παίκτη στη EuroLeague με τη σύγχρονη ιστορία της, καθώς ξεπέρασε τους 37 που είχε πετύχει ο Νίκος Χατζής σε αγώνα ΑΕΚ - Μακάμπι Τελ Αβίβ (110-113 χωρίς παράταση) στις 2 Δεκεμβρίου του 2004 στο κλειστό του Γαλατσίου. 36 έχει βάλει ο Παναγιώτης Λιαδέλης, 34 ο Βασίλης Σπανούλης.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ