ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις Κάουνας: η κριτική των παικτών

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καλάθης, Παπαπέτρου, Λάνγκφορντ ξεχώρισαν για τον Παναθηναϊκό, ουδείς όμως μπορεί να αισθάνεται ευχαριστημένος από την απόδοσή του στην εντός έδρας ήττα από τη Ζάλγκιρις Κάουνας. Το Sport24.gr αξιολογεί τους αθλητές του Τσάβι Πασκουάλ.

Στην πρώτη νίκη της Ζάλγκιρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ ( 87-83 στην παράταση ), ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει να λέει πως ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια 12 βολές, έκανε μόλις οκτώ λάθη, αλλά έχασε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ.

Οι πράσινοι έπεσαν στο 2-2 στη EuroLeague 2018/19 και θα αναζητήσουν τώρα ένα μεγάλο εκτός έδρας αποτέλεσμα για να "σβήσουν" την ήττα από τους Λιθουανούς, συνεχίζουν να έχουν συγκεκριμένες και χτυπητές αδυναμίες, όμως η σεζόν βρίσκεται στην αρχή της και πολλά μπορούν να διορθωθούν.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του coach Πασκουάλ απέναντι στη Ζάλγκιρις που έχει πλέον δύο ήττες στο γήπεδό της και δύο νίκες μακριά από αυτό.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ

Άλλαξε τον Μήτογλου μόλις στο τρίτο λεπτό, κέρδισε βολές αλλά τις έστειλε στα σκουπίδια, έκανε κι αυτός δύο πολύ γρήγορα φάουλ για να αντικατασταθεί από τον Λάσμε. Έξι λεπτά πρόλαβε να παίξει στο πρώτο μέρος, ήταν στην πεντάδα στο ξεκίνημα του δεύτερου για να πετύχει το δεύτερο καλάθι του, πριν βάλει και τρίτο με πολύ δύσκολη προσπάθεια στο 27'. Έμεινε εκεί. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πρωταγωνιστής όπως ο προκάτοχός του, δεν μπορεί να βρει ρυθμό ως ρολίστας, προβληματίζει και προβληματίζεται γιατί είναι ποιοτικός παίκτης αλλά δεν μπορεί να προσαρμοστεί.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 0/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 ranking σε 15:56

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ (starter)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα με δίποντο από μέση απόσταση, στην επόμενη άμυνα "κόλλησε" στο σκριν και έχασε τον Γουόκαπ που ισοφάρισε. Στο 5' ευστόχησε σε τρίποντο για το 7-10, συνέχισε με 1/2 βολές για το 8-12 και στο 7' έδωσε τη θέση του στον Παππά. Πήρε ακόμη πέντε λεπτά μέχρι το ημίχρονο, ο ρυθμός του όμως είχε σπάσει. Στα τέλη της τρίτης περιόδου προσπάθησε να μαζέψει το σκορ με προσπάθειες από καταστάσεις απομόνωσης και στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας είδε την "παγίδα" και πάσαρε εξαιρετικά στον ελεύθερο Καλάθη που αστόχησε. Έκανε δουλειά στο σκοράρισμα, αλλά μέχρι εκεί.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 3/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, 9 ranking σε 31:03

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ

Πάτησε παρκέ στο πέμπτο λεπτό καθώς οι Μήτογλου - Τόμας είχαν χρεωθεί με δύο φάουλ έκαστος, έχασε τον Ντέιβις που σκόραρε από μέση απόσταση για το 7-12, δέχθηκε και νέο καλάθι στο ένας εναντίον ενός από τον Αμερικανό που έγραψε το 9-18 στο 8'. Έξι λεπτά έπαιξε στο πρώτο μέρος, χωρίς να πάρει ριμπάουντ, μόλις έναν πόντο είχε στη στατιστική του. Ήταν κακός και στο τρίτο δεκάλεπτο, μπήκε στο τέταρτο με επιθετικό φάουλ, έδινε καλά σκριν στον Καλάθη και γι' αυτό έμενε στο παρκέ. Στο 33' έβαλε δίποντο από πλάγια θέση για το 59-60, συνολικά όμως έδειξε και πάλι ότι βρίσκεται πολύ πίσω συγκριτικα με τους καλούς ψηλούς της διοργάνωσης.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος, 2 ranking σε 16:43

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Πενταδάτος, έβαλε 2/2 βολές για το 4-2, ήταν οι μοναδικοί του πόντοι σε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος στο οποίο δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Στην έναρξη του δεύτερου έκοψε τον Γουόλτερς στον αιφνιδιασμό της Ζάλγκιρις και σκόραρε για το 39-48, είχε ενέργεια, ξόδεψε την περισσότερη στη διεκδίκηση των ριμπάουντ, δικαιώθηκε στο 27' κερδίζοντας βολές και στο 36' έβαλε το μεγάλο τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 66-64. Έπαιξε 33 λεπτά, ήταν πεισμωμένος, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση. Θετικός, χωρίς να δώσει το κάτι παραπάνω.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 κοψίματα, 12 ranking σε 32:53

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Άλλαξε τον Λάνγκφορντ στο 7', έδωσε μια εκπληκτική πάσα στον Λάσμε που κέρδισε βολές, έβαλε τρίποντο για το 13-20 στο 9', έπαιξε τον ρόλο του δημιουργού στο διάστημα που πήρε ανάσες ο Καλάθης, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να ξεχωρίσει. Στο 37' έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 69-69 που "έσβησε" το προηγούμενο λάθος του Μήτογλου, μπήκε στην παράταση με άστοχο δίποντο αλλά συνέχισε με βολές για το 78-78, εκμεταλλεύθηκε τους συμπαίκτες του και πίεσε την άμυνα της Ζάλγκιρις, μα ήταν κι αυτός πολύ άστοχος.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 0/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος, 7 ranking σε 17:35

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Δεν είχε εύκολη δουλειά απέναντι στον Μπράντον Ντέιβις, δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, στο 6' δεν πήρε βολές σε καταφανέστατο φάουλ που του έγινε σε προσπάθεια για λέι-απ. Στο 17' πήρε το τρίποντο και το έβαλε για το 25-39, ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Έμεινε 14 λεπτά στο παρκέ από τα 20 του πρώτου μέρους, έπαιξε άλλα τόσα μέχρι το φινάλε, η στατιστική του δείχνει πως ήταν θετικός, αλλά όπως και ο Λάσμε, έτσι και ο Γκιστ παραμένει αρκετά πίσω σε σχέση με καλούς, νεαρούς, αθλητικούς ψηλούς της διοργάνωσης. Πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του γιατί ο Παναθηναϊκός τον έχει τεράστια ανάγκη.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 3/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 10 ranking σε 28:04

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Επιστρατεύθηκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο 11' με ατομική προσπάθεια, κέρδισε δύο φάουλ από τον Καβαλιάουσκας και τον έβγαλε από το παιχνίδι, έβαλε και δεύτερο καλάθι για το 17-24 και μετά από έξι λεπτά γύρισε στον πάγκο. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1 ασίστ, 1 λάθος, 4 ranking σε 6:04

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Πήρε νωρίς την πρώτη ευκαιρία του, μόλις στο όγδοο λεπτό καθώς ο Καλάθης δεν ήταν σε καλή βραδιά. Δεν έβαλε το πρώτο του σουτ, δεν λειτούργησε ως δημιουργός καθώς αυτόν τον ρόλο τον είχε ο Παππάς, πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο 16' από τη γραμμή των βολών, έβγαλε τρομερή ενέργεια, αλλά δεν πήρε προσπάθειες κι ας έπαιξε ως σούτινγκ γκαρντ. Για ακόμα μία φορά, ο Πασκουάλ τον πάρκαρε στη συνέχεια στον πάγκο. Ο Λιθουανός περιορίστηκε σε ρόλο θεατή στο δεύτερο μέρος και σίγουρα θα αισθάνεται απογοήτευση γιατί στο πρώτο προσπάθησε και δεν ήταν σε καμία περίπτωση αρνητικός.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 7 ranking σε 11:27

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Η πρώτη του προσπάθεια στο ματς ήταν ένα πάρα πολύ άσχημο λέι-απ, πριν συνεχίσει με τρίποντο στο σίδερο και επίσης άστοχο δίποντο από πλάγια θέση. Δεν έβρισκε χώρους για να δημιουργήσει, είχε και δεύτερο άστοχο τρίποντο στο 8', έδωσε τη θέση του στον Λεκαβίτσιους με τη στατιστική του να λέει 0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/2 βολές, καμία ασίστ και ένα λάθος. Γύρισε στο 15' για να παίξει μαζί με τον Λιθουανό, έβαλε στα τέλη του πρώτου μέρους το πρώτο του σουτ, όμως συνολικά στο πρώτο μέρος ήταν εκτός κλίματος. Αρκετά καλύτερος στο τρίτο δεκάλεπτο, διάβασε σωστά το παιχνίδι, σκόραρε λέι-απ για το 51-58 και έκλεψε τη μπάλα από τον Γουόλτον στο φινάλε της περιόδου. Το πρώτο του τρίποντο ήρθε στο 32' για το 56-58, στο 38' δεν βιάστηκε να σουτάρει και πήγε μέχρι το καλάθι για το 71-69, λίγο μετά αστόχησε σε δύο βολές, αλλά πήρε την ασίστ του Μήτογλου και έβαλε το μακρινό σουτ για το 74-70. Πήρε και το τελευταίο της κανονικής διάρκειας, για να βρει σίδερο και να οδηγηθεί το ματς στην παράταση. Έβαλε νέο τρίποντο για το 83-86 στο 44', προσπάθησε να κάνει τα πάντα, φάνηκε να παλεύει με τον εαυτό του για να μείνει όρθιος, έκανε ό,τι μπορούσε αλλά στο τέλος δεν πήρε όπως πέρυσι τη νίκη.

Τα στατιστικά του: 22 πόντοι, 5/9 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 3/8 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 15 ranking σε 37:58

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Μπήκε στο ματς 2:48 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, στο 14' έγινε πόστερ από τον Άαρον Γουάιτ, αλλά στην επόμενη φάση έβαλε τρίποντο από την κορυφή για να πάρει το αίμα του πίσω. Δεν του ταίριαζε το ματς, αλλά προσπάθησε στα οκτώ λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος να κόψει τη φόρα των Λιθουανών και είδε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 1 κλέψιμο, 4 ranking σε 8:03

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ (starter)

Βρήκε απέναντί του τον πολύπειρο Γιανκούνας, "τον είχε" στη δύναμη, όχι όμως και στην εμπειρία. Ένα φάουλ στον Ντέιβις κι ένα στον Γιανκούνας, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μάλιστα, τον έστειλαν νωρίς-νωρίς στον πάγκο. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν προβλημάτισε την άμυνα της Ζάλγκιρις, στο 36' βιάστηκε στο full court press της Ζάλγκιρις και έκανε λάθος πάσα στον Παππά, αλλά στην επόμενη επίθεση έδωσε την ασίστ στον συμπαίκτη του που έβαλε το τρίποντο του 69-69. Η κορυφαία στιγμή του στο ματς, ήρθε ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε, όταν διεκδίκησε το επιθετικό ριμπάουντ, το κέρδισε, έδωσε την πάσα στον Καλάθη και εκείνος έγραψε με τρίποντο το 74-70. Πήρε ενα καλό μάθημα για το πως είναι το μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο ο νεαρός φόργουορντ.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 0 ranking σε 19:14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ