EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: "Πράσινος" ο Πιέρ Τζάκσον

Παναθηναϊκός: "Πράσινος" ο Πιέρ Τζάκσον

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήρθε σε συμφωνία με τον Πιέρ Τζάκσον, ο οποίος θα αποτελέσει τον βασικό πόιντ γκαρντ του τριφυλλιού την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Πιέρ Τζάκσον (29, 1μ80) θα είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι πράσινοι ήρθαν σε συμφωνία με τον βραχύσωμο πλεϊμέικερ, ο οποίος θα αποτελέσει τον έκτο -και τελευταίο- ξένο των πρασίνων για το 2020/21, με τον παίκτη να επιστρέφει στην Ευρώπη για λογαριασμό του τριφυλλιού, μετά το πέρασμά του από Τσεντεβίτα, Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

" Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του Πιέρ Τζάκσον για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021" αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των πρασίνων.

Ο 29χρονος πόιντ γκαρντ ήταν η πρώτη επιλογή του Γιώργου Βόβορα από την στιγμή που ναυάγησε πριν από μερικές ημέρες η περίπτωση του Νικολάς Λαπροβίτολα ( θα συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης). Περισσότερος χρόνος για... χάσιμο δεν υπήρχε για το θέμα του βασικού άσου της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, έτσι το τριφύλλι κινήθηκε με ταχύτητα και έσπευσε να έρθει σε συμφωνία με τον άλλοτε παίκτη της "ομάδας του λαού" για να κλείσει το τελευταίο κενό που υπήρχε στο ρόστερ του.

Πλέον, το depth chart των πρασίνων για το 2020/21 ολοκληρώθηκε και έχει ως εξής:

PG: Πιέρ Τζάκσον, Χάουαρντ Σαντ - Ρος, Γιώργος Καλαϊτζάκης.

SG: Νέμανια Νέντοβιτς, Μάρκους Φόστερ, Λευτέρης Μποχωρίδης.

SF: Ιωάννης Παπαπέτρου, Λεωνίδας Κασελάκης, Νίκος Περσίδης.

PF: Ντίνος Μήτογλου, Άαρον Γουάιτ, Μπεν Μπεντίλ.

C: Γιώργος Παπαγιάννης, Ζακ Όγκαστ.

ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Ο Πιέρ Τζάκσον αποφοίτησε το 2013 από το Baylor (εκ των κορυφαίων κολεγιακών προγραμμάτων) και ξεκίνησε την καριέρα του στη G-League, πριν περάσει για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε (2014). Τόσο στην τουρκική ομάδα όσο και στην Τσεντεβίτα (2016) δεν έμεινε όμως για πολύ, περνώντας εν συνεχεία μέρος της καριέρας του ανάμεσα σε G-League (Texas Legends, South Bay Lakers) και Κίνα (Beijing Flying Dragons, Shenzhen Leopards).

Η μοναδική γεμάτη σεζόν που είχε στην Ευρώπη ήταν αυτή στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2017-'18), με τα χρώματα της οποίας είχε 14.5 πόντους (με 36.7% στα τρίποντα), 2.9 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2.7 λάθη ανά 25'38'' συμμετοχής.

Το μεγαλύτερο προσόν του είναι η ικανότητα στο σκοράρισμα, αφού είναι ιδιαίτερα εκρηκτικός και αρέσκεται να εκτελεί μετά από ντρίμπλα (φτιάχνει ο ίδιος τα δικά του σουτ, δεν περιμένει από την ομάδα να λειτουργήσει για εκείνον). Από την άλλη βέβαια, έχει εμφανείς αμυντικές αδυναμίες, οι οποίες πηγάζουν κατά κύριο λόγο από το μικρό μέγεθός του (1μ80), γεγονός που τον καθιστά στόχο στο πίσω μέρος του παρκέ.

AP Photo/LM Otero



TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ