EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Ράις, μένει μόνο η ανακοίνωση

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Ράις, μένει μόνο η ανακοίνωση
EUROKINISSI

Ο Ταϊρίς Ράις επιστρέφει στην Ελλάδα, καθώς από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Δεδομένη η συμφωνία, μένει μόνο η ανακοίνωση. (VIDEOS)

Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Ταϊρίς Ράις. Ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε σε συμφωνία με το "Τριφύλλι" κι επιστρέφει στην Ελλάδα για να φορέσει την πράσινη φανέλα και να αποτελέσει το back up του Νικ Καλάθη στη θέση "1".

Από το απόγευμα του Σαββάτου (29/06) είχε γίνει γνωστό πως ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεχώρισε τον Ράις για τη θέση του πλέι μέικερ και πλέον το deal έχει ολοκληρωθεί, με το μοναδικό που απομένει να είναι η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Ταϊρίς Ράις είναι 32 ετών, έχει ύψος 1.85 και ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο το 2009, όταν δεν κατάφερε να βρει ομάδα στο ΝΒΑ (undrafted). Κατόπιν έπαιξε στην Άρτλαντ, τη Λιέτουβος Ρίτας, τη Μπάγεν Μονάχου, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Χίμκι, τη Μπαρτσελόνα και τη Μπάμπεργκ, ενώ είχε κι ένα πέρασμα από την Κίνα και τους Λέοπαρντς.

Το 2014 υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ στη Μακάμπι κατέκτησε τη EuroLeague κι αναδείχθηκε MVP του Final 4. Μάλιστα, ήταν ο ήρωας του ημιτελικού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, καθώς με δικό του καλάθι η Μακάμπι επικράτησε της "Αρκούδας" με 68-67. Την ίδια χρονιά ήταν ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague, ενώ το 2015 κατέκτησε με την Χίμκι το EuroCup, όντας ο MVP της χρονιάς αλλά και ο κορυφαίος παίκτης των τελικών.

Τη σεζόν που τελείωσε ήταν ο ηγέτης της Μπάμπεργκ με 16.4 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ κατά μέσο όρο στο Basketball Champions League. Ο πολύπειρος Αμερικανός γκαρντ αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης κι έφτασε μέχρι το Final 4.

Photo Credits: Eurokinissi





TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ