EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: Σύμμαχος η Ρεάλ Μαδρίτης για Λαπροβίτολα

Nicolas Laprovittola, left, and Facundo Campazzo of Argentina celebrate after beating France in their semifinal match against in the FIBA Basketball World Cup at the Cadillac Arena in Beijing, Friday, Sept. 13, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Nicolas Laprovittola, left, and Facundo Campazzo of Argentina celebrate after beating France in their semifinal match against in the FIBA Basketball World Cup at the Cadillac Arena in Beijing, Friday, Sept. 13, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP PHOTO/MARK SCHIEFELBEIN

Ο Νικολάς Λαπροβίτολα ήρθε στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει... σύμμαχο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι συζητήσεις για διαζύγιο, το κασέ του 30χρονου γκαρντ και ο αστερίσκος της Ζενίτ.

Η αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση του Λορέντζο Μπράουν ( ζητούσε διαρκώς παράταση προκειμένου να δώσει απάντηση, αφού προτεραιότητά του είναι να βρει συμβόλαιο στις ΗΠΑ) υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να εξετάσει τις εναλλακτικές του εδώ και μερικές ημέρες. Με την αγορά να μην είναι... πλούσια και το ταβάνι των πρασίνων να μην ξεπερνάει τις 800.000 ευρώ για τον βασικό πόιντ γκαρντ, ήταν σαφές πως το έργο του Γιώργου Βόβορα θα είναι αρκετά δύσκολο. Ειδικά από την στιγμή που ο παίκτης που θα φτάσει στο ΟΑΚΑ, θα πρέπει να είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας.

Εσχάτως λοιπόν, κέρδισε έδαφος η περίπτωση του Νικολάς Λαπροβίτολα. Ένα όνομα που προκρίθηκε -και- λόγω των συνθηκών και των συγκυριών που προέκυψαν τόσο από την ελληνική πλευρά, όσο κι από τον ίδιο τον 30χρονο περιφερειακό.

Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ

Παρότι το καλοκαίρι του 2019, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε το ποσό των 250.000 ευρώ προκειμένου να "σπάσει" το συμβόλαιό του Νικολάς Λαπροβίτολα με την Μπανταλόνα και να τον πάρει στο WiZink Center, πλέον υπάρχει πρόθεση να λυθεί το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι. Ο 30χρονος πόιντ γκαρντ ουδέποτε κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πάμπλο Λάσο, με αποτέλεσμα να μην έχει σταθερή παρουσία στο rotation. Γι αυτό κιόλας, τόσο ο ίδιος όσο κι ο ισπανικός σύλλογος προτιμούν να... χωρίσουν οι δρόμοι τους, παρά να συνεχιστεί η συνεργασία για ακόμη ένα χρόνο.

Ήδη, από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η Liga Endesa, οι διοικούντες τη "Βασίλισσα" ξεκίνησαν τις συζητήσεις με τον εκπρόσωπό του προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Αφενός για να αδειάσει η θέση στο ρόστερ ( το πλάνο αναφέρει ότι ο Κάρλος Αλοθέν θα πάρει την ευκαιρία την επόμενη σεζόν), αφετέρου για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός με το συμβόλαιό του, το οποίο κοστίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης το ποσό των 1.200.000 ευρώ ετησίως (700.000 ο μισθός του παίκτη, συν την εφορία).

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΟΠΑΠ

Από εκεί και πέρα, σε ένα πολύ ιδιαίτερο καλοκαίρι (από οικονομικής άποψης) για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, είναι σαφές πως τέτοιες περιπτώσεις μόνο αδιάφορες δεν περνούν. Το κάθε άλλο. Εν προκειμένω, ο 30χρονος πόιντ γκαρντ ταιριάζει αρκετά στο τριφύλλι, τόσο για οικονομικούς όσο και για αγωνιστικούς λόγους. Οι επιλογές είναι λίγες, το ρίσκο πάντοτε υπάρχει στη συζήτηση, ο Νικολάς Λαπροβίτολα όμως μοιάζει να είναι μια αρκετά ασφαλής επιλογή για τον Γιώργο Βόβορα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το τριφύλλι έχει ενημερώσει τον εκπρόσωπο του παίκτη για το ενδιαφέρον που υπάρχει, δίχως όμως να προχωρήσει περισσότερο τις συζητήσεις. Κι ο λόγος είναι απλός: προέχει να λυθεί το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάτι που μπορεί να γίνει πιο εύκολα, αν ο Νικολάς Λαπροβίτολα παρουσιάσει το πράσινο ενδιαφέρον. Η "Βασίλισσα" άλλο που δεν θέλει...

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΠΟΪΝΤ ΓΚΑΡΝΤ

Μετά από μία σεζόν που δεν πήρε τις ευκαιρίες που αναζητούσε, ως το back up του Φακούντο Καμπάσο ( κυρίως γιατί κρατάει την μπάλα στα χέρια του περισσότερο από τον συμπατριώτη του), αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να βρεθεί σε μια ομάδα που θα έχει σημαντικό ρόλο. Προφανές ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπορεί να τον ικανοποιήσει ως προς αυτό.

Ο ίδιος ο παίκτης δεν βιάζεται πάντως να "κλείσει" για την επόμενη σεζόν. Όχι έως ότου βρει αυτό ακριβώς που τον ικανοποιεί -με την Μπανταλόνα να βρίσκεται αυτή την στιγμή σε δεύτερη μοίρα για εκείνον.

Εξάλλου, στην Ισπανία καταγράφηκε κι η Ζενίτ ως ενδιαφερόμενη για τον παίκτη. Η ρωσική ομάδα αναζητά ακόμη έναν περιφερειακό παίκτη, κυρίως όμως για το "2" ( εξ ου το όνομα του Μπίλι Μπαρόν, που γράφτηκε στο εξωτερικό). Στο "1" υπάρχουν ο Κέβιν Πάνγκος με τον Ντμίτρι Κοστόφ, γεγονός που σημαίνει πως ο Τσάβι Πασκουάλ έχει άλλες προτεραιότητες τη δεδομένη χρονική στιγμή.

AP Photo/Mark Schiefelbein

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ