EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΡΕΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΡΕΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ίαν Βουγιούκας και Ματ Λοτζέσκι ξεχώρισαν στο Game 3 της σειράς Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο.

Ανώτερη και στο ΟΑΚΑ, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε του Παναθηναϊκού για τρίτη φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague 2018/19 που θα γίνει στη Βιτόρια. Στο κατάμεστο γήπεδό τους οι πράσινοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, στο τέλος όμως λύγισαν απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Ρικ Πιτίνο είδε τον Ματ Λοτζέσκι να κάνει εκπληκτικα πράγματα στο πρώτο μέρος, τον Ίαν Βουγιούκα να δίνει άλλο ένα σεμινάριο επαγγελματισμού, αλλά τους Νικ Καλάθη - Ιωάννη Παπαπέτρου να μη δίνουν το κάτι παραπάνω, τους Γιώργο Παπαγιάννη - Τζέιμς Γκιστ να απογοητεύουν και τον αποκλεισμό από το Final Four για έβδομη συνεχόμενη χρονιά να μοιάζει με φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Το Sport24.gr κρίνει τους 12 που αγωνίστηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ

Έχασε τη θέση του στο αρχικό σχήμα, μπήκε όμως πολύ νωρίς στο ματς και σκόραρε τους πρώτους πόντους της ομάδας του με ωραία κίνηση κοντά στο καλάθι. Έκανε φοβερή δουλειά στο σκοράρισμα, έβαλε γκολ-φάουλ στο 18' για το 32-34, ήταν για τρίτο σερί ματς πολύ οικονομικός. Δεν έκανε όμως το κάτι παραπάνω απέναντι στην φοβερή φροντ λάιν της Ρεάλ Μαδρίτης. Έκανε αυτό που μπορούσε, με αξιόλογη προσπάθεια, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται σίγουρα ένα upgrade σε αυτή τη θέση.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 λάθη, 9 ranking σε 30:46

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Πάτησε παρκέ στο 11' και αστόχησε αμέσως στο πρώτο σουτάκι από μέση απόσταση, έβαλε όμως το δεύτερο ακριβώς από την ίδια θέση για το 25-30. Ήταν το μοναδικό καλάθι που πρόσφερε σε 4:33 μέχρι το ημίχρονο, μαζί με μία ασίστ και ένα αμυντικό ριμπάουντ. Γύρισε στο ματς στα μέσα της τρίτης περιόδου για να γράψει το 54-49, ήθελε έξτρα επίθεση στο τέλος της τρίτης περιόδου και γι' αυτό εκτέλεσε γρήγορα τρίποντο που έβαλε για το 58-58, από εκεί και πέρα όμως δεν έδωσε κάτι περισσότερο. Δέκα πόντους από επτά σουτ είχε, έχουν περάσει τα χρόνια για να "καθαρίσει" ομάδες αυτού του επιπέδου και σίγουρα δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει ως ρολίστας.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 3/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 6 ranking σε 15:47

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (starter)

Απογοητευτικό πρώτο μέρος από τον Έλληνα σέντερ που είχε 0/3 δίποντα σε 6:28, έκανε ένα έρμπολ από τα τρία μέτρα, αλλά άκουσε τον προπονητή του να τον στηρίζει και να τον εμψυχώνει στον πάγκο. Ελάχιστα πρόσφερε σε αυτή τη σειρά, έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να σταθεί σε αυτό το επίπεδο και στη συνέχεια να πρωταγωνιστήσει. Οι αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ένα καλό μάθημα για εκείνον.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 λάθος, 2 ranking σε 14:10

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Άφαντος στο πρώτο δεκάλεπτο, έκανε ένα τρομερό ξέσπασμα στο δεύτερο, έβαλε τρίποντο στο 12' για το 21-27 όταν η Ρεάλ άρχισε να ξεφεύγει και ισοφάρισε στο 34-34 με λέι-απ από ωραία ασίστ του Καλάθη. Και τελικά, έμεινε σε αυτούς τους εννέα που έβαλε στη δεύτερη περίοδο ενώ έπαιξε 31 λεπτά, ενώ στηρίχθηκε από τον προπονητή του. Ο Πιτίνο τον είχε τεράστια ανάγκη στη σειρά, ο Ιωάννης όμως δεν τον δικαίωσε και έκλεισε με τουλάχιστον μέτρια εικόνα την ευρωπαϊκή σεζόν του, την πρώτη του στον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 14 ranking σε 31:15

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Πενταδάτος ο Αμερικανός, κόπηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα από τον Ράντολφ σε προσπάθεια να καρφώσει μετά από κλέψιμο του Καλάθη και έκανε πολύ νωρίς το πρώτο του φάουλ στον Καμπάτσο. Βγήκε μετά από 57" και δύο φάουλ για να πάρει τη θέση του ο Τόμας, δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Έβαλε τους πρώτους του στα μέσα της τρίτης περιόδου, έκανε όμως γρήγορα το τρίτο του φάουλ και πήγε ξανά στον πάγκο για να μείνει εκεί έως το φινάλε.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 0 ranking σε 7:28

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Έπαιξε 13:32 στο πρώτο μέρος για να σκοράρει δύο πόντους από τη γραμμή των βολών, έκανε σπουδαία δουλειά στο ριμπάουντ, έκοψε και πάλι σουτ του Αγιόν, ήταν μαχητικός και δεν εκβίασε προσπάθειες. Έπαιξε αρκετά και στο δεύτερο μέρος, έκανε ζημιά με την εξυπνάδα του στην επίθεση, όταν κουράστηκε και ζήτησε αλλαγή για μερικές ανάσες ο Γκουστάβο Αγιόν έκανε θραύση και εκεί φάνηκε όχι μόνο η χρησιμότητα του Βουγιούκα, αλλά και η ανυπαρξία των υπόλοιπων ψηλών του Παναθηναϊκού.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 3/7 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 17 ranking σε 24:52

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στο 12' τον έριξε στο ματς ο Πιτίνο, όμως ο Λιθουανός δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του. Σε ένα δίποντο αστόχησε, για να αποσυρθεί μετά από σκάρτα πέντε λεπτά. Ένα τρίποντο έδωσε στο δεύτερο μέρος και τίποτα περισσότερο, ο κύκλος του στον Παναθηναϊκό έκλεισε.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 0/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, -3 ranking σε 9:17

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ

Άλλαξε τον Λοτζέσκι στα τέλη της πρώτης περιόδου και αστόχησε στο πρώτο του σουτ, επέμεινε στην εκτέλεση χωρίς να δικαιωθεί, δεν ήταν καλός ούτε στην άμυνα πάνω στον Τέιλορ. Έπαιξε μόλις τρία λεπτά στο πρώτο μέρος καθώς ο Λοτζέσκι ήταν διαστημικός και εκεί που όλοι περίμεναν κάτι περισσότερο από αυτόν στο δεύτερο, ο Πιτίνο δεν του έδωσε άλλη ευκαιρία. Ο Κιλπάτρικ ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τη διαφορά, είναι παίκτης που έχει το ταλέντο για να κυριαρχήσει, δεν το έκανε όμως και ουδείς μπορεί να μαντέψει πως θα εξελιχθεί η σεζόν για εκείνον.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, -1 ranking σε 3:12

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Πενταδάτος μετά από πάρα πολύ καιρό, ο Αμερικανός είχε σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, έβαλε όμως το πρώτο του καλάθι στο πέμπτο λεπτό για το 6-12 και συνέχισε με τρίποντο για το 9-12 που ξεσήκωσε το κοινό! Ήταν εξαιρετική η συνεισφορά του στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν μεγάλο το μακρινό σουτ που έβαλε στο 18' για το 29-34, ήταν ακόμη πιο μεγάλο το τετράποντό του για το 40-36! Είχε 14 πόντους στο ημίχρονο με 5/5 σουτ, ποιος να το περίμενε ότι θα κάνει step-up σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, ποιος να το περίμενε όμως ότι θα χαθεί στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ένα δίποντο είχε στο δεύτερο μέρος ο Λοτζέσκι, που αν συνέχισε στις ίδιες στροφές, θα χάριζε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα στατιστικά του: 16 πόντοι, 2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 17 ranking σε 27:40

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Μπήκε στο ματς με κλέψιμο που δεν εκμεταλλεύθηκε ο Γκιστ, συνέχισε με λάθος πάσα στο δεύτερο λεπτό, έβαλε τους πρώτους του πόντους με φλότερ στο τρίτο για το 4-5 και το πρώτο του τρίποντο στο 7', όταν έγραψε το 16-14. Δεν ήταν πάντως θετικός. Επέμεινε πολύ στο κομμάτι της εκτέλεσης και βγήκε στο 12' έχοντας 1/5 δίποντα και καμία ασίστ! Έδωσε τις δύο πρώτες στα τέλη του δεύτερου δεκαλέπτου, δεν πήρε σουτ έως το ημίχρονο, άφησε το ματς να του δώσει ρυθμό και κοίταξε περισσότερο τη δημιουργία. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο από την κορυφή για το 44-41, πίεσε πολύ στην άμυνα, πιέστηκε πολύ σε κακές επιλογές στην επίθεση, έκανε τον ήρωα όταν δεν λειτουργούσε τίποτα για την ομάδα του, γέμισε ξανά τη στατιστική του, αλλά... Αλλά...

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 3/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη, 17 ranking σε 31:23

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Άλλαξε τον Παπαπέτρου στο ένατο λεπτό, πήγε στο μαρκάρισμα του Φερνάντεθ και έπαιξε δύο λεπτά στο πρώτο μέρος για να γράψει ένα λάθος στη στατιστική του και να εκνευρίσει τον Ρικ Πιτίνο επειδή γκρίνιαξε στους διαιτητές. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία, έμεινε σε ρόλο θεατή μέχρι το φινάλε, ήταν συνεχώς όρθιος και ενθάρρυνε τους συμπαίκτες του από τον πάγκο.

Τα στατιστικά του: 1 λάθος, -1 ranking σε 2:06

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Επιστρατεύθηκε στο 15', τρίτος στο ροτέισον των πάουερ φόργουορντ, έπαιξε δύο λεπτά μέχρι το ημίχρονο για να κάνει ένα φάουλ και τίποτα περισσότερο. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία.

Τα στατιστικά του: 1 φάουλ, -1 ranking σε 2:04

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ