EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός προς EuroLeague: "Θέλουμε να λήξει το εγγυημένο μας συμβόλαιο"

2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη EuroLeague δημοσιοποίησε ο Παναθηναϊκός, με την επιστολή που έστειλε ο Μάνος Παπαδόπουλος στον Ζόρντι Μπερτομέου.

Η κόντρα του Παναθηναϊκού με τον Ζόρντι Μπερτομέου έφτασε πλέον στα άκρα, δύο μέρες μετά από την ιστορική συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου . Με επιστολή του προς τον Ζόρντι Μπερτομέου, ο πρόεδρος Μάνος Παπαδόπουλος ζήτησε να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιο των πράσινων με την EuroLeague, με το περιεχόμενο της θέσης της ομάδας να δημοσιεύεται το απόγευμα της Πέμπτης (11/6) στην ιστοσελίδα της.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός φουλάρει τις μηχανές και κοιτάζει προς το Basketball Champions League της FIBA. Αυτή είναι η επιθυμία που εξέφρασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το μεσημέρι της Τρίτης (9/6), ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε και την αντίδραση της EuroLeague που πλέον βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, παρόμοια της οποίας δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Το Sport24.gr σας είχε αναλύσει από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (9/6) τα οικονομικά δεδομένα ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις , ενώ η FIBA ετοιμάζεται και εκείνη να πατήσει το γκάζι για να αλλάξει για ακόμα μία φορά ο χάρτης του ευρωπαϊκού μπάσκετ .

Αναλυτικά:

" Κύριε Bertomeu,

Όπως καλώς γνωρίζετε, τους τελευταίους δύο μήνες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικοινωνεί μαζί σας, τόσο εκφράζοντας, διακριτικά μεν, αλλά με σαφήνεια, τη θέλησή της να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιό της με τη Euroleague Properties Α.Ε. όσο και ζητώντας το σημαντικό αυτό θέμα να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων οργάνων το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, η απάντησή σας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε ουσιωδώς τις διαπραγματεύσεις της Euroleague Basketball με τους χορηγούς της, καθώς και το ίδιο το προϊόν αυτής εκείνη τη χρονική περίοδο, κατά την οποία βρισκόταν σε έξαρση η κρίση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να λάβει υπόψη τον προβληματισμό σας και να επιλέξει να ενεργήσει καλόπιστα, με τη μέγιστη λεπτότητα. Δε στείλαμε επίσημη ειδοποίηση, ούτε προσπαθήσαμε να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση, σεβόμενοι τη συγκυρία.

Παρόλα αυτά, ο καιρός πλέον έχει περάσει προ πολλού και ακόμη δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση στο εύλογο και νόμιμο ανωτέρω αίτημά μας.

Κατά συνέπεια, ενόψει του γεγονότος ότι -ενδεικτικά- η παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση δεν αποδείχθηκε καθόλου επωφελής για εμάς, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ωφέλιμη εκμετάλλευση ούτε αύξηση των εσόδων του προϊόντος της Euroleague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει γραπτώς και επισήμως την πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση. Ζητούμε επισήμως από τα αρμόδια όργανα της Euroleague να προβούν αμελλητί και δεόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα αυτό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Πρόεδρος

Μάνος Παπαδόπουλος".

Παναθηναϊκός προς EuroLeague: "Θέλουμε να λήξει το εγγυημένο μας συμβόλαιο"


Παναθηναϊκός προς EuroLeague: "Θέλουμε να λήξει το εγγυημένο μας συμβόλαιο"
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ