EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: Πάλι από την αρχή...

Παναθηναϊκός: Πάλι από την αρχή...

Ο Ρικ Πιτίνο αποχωρεί το καλοκαίρι για το NCAA, με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να υποχρεούται να βρει νέο προπονητή. Ερωτηματικό τι θα γίνει φέτος λόγω του κορονοϊού.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι από το βράδυ της 14ης Μαρτίου ο νέος προπονητής του Αϊόνα, διαδεχόμενος τον Τιμ Κλους, που υποχρεώθηκε να αποχωρήσει -μετά από δέκα χρόνια- λόγω προβλημάτων υγείας. Ο 67χρονος τεχνικός δεσμεύτηκε με το κολέγιο της Νέας Υόρκης (δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ κάνουν λόγο για πενταετές συμβόλαιο), σε μία συμφωνία που έχει ημερομηνία έναρξης το καλοκαίρι του 2020. Όπερ και σημαίνει πως μπορεί να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν δίχως προβλήματα στον πράσινο πάγκο.

Ούτως ή άλλως, η σεζόν στο NCAA ολοκληρώθηκε πρόωρα, από την στιγμή που ανακοινώθηκε η αναβολή διεξαγωγής των τελικών τουρνουά των περιφερειών και -κατ' επέκταση- της March Madness.

Για ακόμη μία φορά, οι πράσινοι καλούνται το καλοκαίρι να αναζητήσουν τον επόμενο προπονητή τους, κάτι που δεν υπολόγιζαν πως θα χρειαστεί από την στιγμή που τον Νοέμβριο υπέγραψαν τον 67χρονο τεχνικό για ενάμιση χρόνο. Παρόλ' αυτά, το Αϊόνα τον ανακοίνωσε...

Σε ό,τι αφορά στη φετινή σεζόν, είναι ξεκάθαρο πως ο Ρικ Πιτίνο καλείται να επιστρέψει για να ολοκληρώσει τη χρονιά στην EuroLeague και την ΕΚΟ Basket League, αν αυτό όντως συμβεί. Η κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό καθιστά αμφίβολη την επανεκκίνηση των δύο διοργανώσεων, με την πρώτη να έχει ανακοινώσει άλλωστε πως -μέσω της γραπτής δήλωσης του Τζόρντι Μπερτομέου- ότι αναστέλλει τη λειτουργία της, τουλάχιστον μέχρι τις 11 Απριλίου. Αν η συγκεκριμένη ημερομηνία παραταθεί ακόμη περισσότερο, δεν αποκλείεται να υπάρξει επικοινωνία ανάμεσα στον Ρικ Πιτίνο και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για να τερματιστεί μια ώρα αρχύτερα η συνεργασία τους. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε ο Γιώργος Βόβορας είναι αυτός που θα κληθεί να ολοκληρώσει τη σεζόν ως ο head coach των πρασίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, όταν ο Ρικ Πιτίνο αναχώρησε για το Μαϊάμι την Πέμπτη 12 Μαρτίου, πρόθεσή του ήταν να επιστρέψει στην Αθήνα για να κλείσει τη φετινή σεζόν.

Είναι σαφές πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, ελέω του κορονοϊού, οι πράσινοι -όπως όλες οι ομάδες της Ευρώπης- δεν μπορούν ούτε να προγραμματίσουν ούτε να σχεδιάσουν κάτι μακροπρόθεσμα. Θα περιμένουν να μάθουν τις επόμενες εβδομάδες τι μέλλει γενέσθαι με τη φετινή σεζόν, κι εν συνεχεία (το καλοκαίρι) θα πάρουν τις όποιες αποφάσεις. Όπως και να έχει πάντως, στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ βρέθηκαν (σχεδόν) από το πουθενά να χωρίς προπονητή για το 2020/21, παρότι βάσει συμβολαίου ήξεραν με ποιον θα πορευτούν. Μένει να φανεί η αντίδραση του τριφυλλιού, από την στιγμή που ενώ ο 67χρονος τεχνικός έχει συμβόλαιο, ανακοινώθηκε από άλλη ομάδα, εν προκειμένω το Αϊόνα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ