ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Νταρουσάφακα: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα δυο ρεκόρ του Μήτογλου, το γεμάτο stat-line του Καλάθη και οι βοήθειες των Λάνγκφορντ - Γκιστ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τη Νταρουσάφακα.

Η συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Νταρουσάφακα για τη 12η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19 δεν ήταν καλή, δεν ήταν καν υποφερτή. Οι πράσινοι είδαν τους ουραγούς της κατάταξης να ισοφαρίζουν στο 65-65 στο 35', τους είδαν όμως να αστοχούν στις επόμενες 12 επιθέσεις τους και έτσι στάθηκαν όρθιοι για να κάνουν το 6-6 πριν από την τρίτη διαβολοβδομάδα της σεζόν και τις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ (εκτός), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός) και Αρμάνι Μιλάνο (εντός).

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ στην αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα που έφτασε τις 10 διαδοχικές ήττες και οδεύει προς το χειρότερο σερί στην ιστορία της διοργάνωσης το οποίο μοιράζονται Μπάμπεργκ και Λόντον Τάουερς με 14.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Πενταδάτος, ο Αμερικανός ξεκίνησε στο τρία καθώς έλειπαν οι Λοτζέσκι - Παπαπέτρου κι ο Πασκουάν χρειαζόταν κάτι περισσότερο από την ενέργεια του Αντετοκούνμπο. Έφτασε το τέταρτο λεπτό για να πάρει την πρώτη του προσπάθεια, να κερδίσει φάουλ και να βάλει βολές για το 13-6, έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος και δεν ήταν καλός. Ήταν ακόμη χειρότερος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, γι' αυτό κι ο Πασκουάλ τον αντικατέστησε με τον Αντετοκούνμπο μετά από μόλις τρία λεπτά στο δεύτερο μέρος. Ένα άτσαλο τελείωμα κοντά στο καλάθι, ένα άστοχο τρίποντο από τη δεξιά γωνία, μια κακή αντίδραση στην άμυνα, έστειλαν τον Αμερικανό στον πάγκο. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και σίγουρα προβληματίζει...

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 1 ασίστ, 1 ranking σε 10:05

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Άλλαξε τον Παππά στο 8', πήρε το πρώτο του σουτ στο 11' αφού προηγουμένως είχε σκοράρει τους πρώτους του πόντους από τη γραμμή των βολών, έβαλε δύσκολο δίποντο σε τέλος επίθεσης για να ακολουθήσει νεύμα στον κόσμο που... αγχώθηκε, έβαλε ίδιο σουτ και στο φινάλε του πρώτου μέρους με τα απλωμένα χέρια του Τζέρεμι Έβανς πάνω του. Επέλεξε με υπομονή τα αγαπημένα του σημεία, έκανε το ίδιο στο 33' για να σκοράρει για το 63-60 όταν η Νταρουσάφακα είχε πάρει το μομέντουμ και απειλούσε να κλέψει και το προβάδισμα. Μέχρι εκεί.

Τα στατιστικά του: 12 πόντοι, 4/6 δίποντα, 4/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 14 ranking σε 23:30

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (starter)

Πενταδάτος αντί των Γκιστ - Λάσμε, ο Έλληνας σέντερ πρώτα έχασε τον παίκτη του στο πικ-εν-ρολ και στη συνέχεια έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Μάικλ Έρικ. Έπαιξε έξι λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν απογοητευτικός και δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς με την περίπτωσή του, αλλά και με τις αποφάσεις του Τσάβι Πασκουάλ που μερικές φορές είναι πραγματικά εκτός λογικής. Δεν είναι παράλογο να δίνει ευκαιρία στον Παπαγιάννη, ειδικά απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, ωστόσο ο Έλληνας σέντερ δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό, δεν έχει αυτοπεποίθηση και δεν πρόκειται και να βρει αυτά τα δύο στοιχεία παίζοντας σκόρπια εξάλεπτα.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 0 ranking σε 6:15

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ

Δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ, σκόραρε από κοντά για το 20-16 στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης, έβαλε σουτ από τα πέντε μέτρα για το 26-16 στο 11', έπαιξε 14 λεπτά στο πρώτο μέρος αλλά δεν έδωσε κάτι περισσότερο. Απογοητευτικός στο δεύτερο, ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό φορτώθηκε με φάουλ, διαφορετικά ήταν πολύ πιθανό ο Πασκουάλ να επιμείνει σε εκείνον.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/2 δίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 0 ranking σε 20:14

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (starter)

Ήταν στο παρκέ στο ξεκίνημα του ματς, επιβραβεύθηκε για τις καλές εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα, ξεκίνησε με τρίποντο για το 5-2, συνέχισε με εύκολο λέι-απ από δημιουργία του Καλάθη, πίεσε στο πίσω μέρος του γηπέδου και στο 8' έδωσε τη θέση του στον Λάνγκφορντ. Ο Πασκουάλ στηρίχθηκε πάντως σε εκείνον στο δεύτερο μέρος, υπήρξαν όμως αρκετές στιγμές που ο Παππάς έδειχνε να έχει χάσει το μυαλό του. Αστόχησε σε φαινομενικά εύκολες για εκείνον προσπάθειες, γκρίνιαξε αρκετά, δεν του βγήκε το παιχνίδι, ήταν όμως από τους ελάχιστους που πάλεψαν με πείσμα και πάθος μέχρι το φινάλε. Αυτό, βέβαια, δεν αρκεί στο επίπεδο της EuroLeague...

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 2/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Έπαιξε στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, έμεινε στο παρκέ για όλη τη δεύτερη και είχε εντυπωσιακές στιγμές. Πέτυχε εννέα πόντους στο δεκάλεπτο καθώς επιτέθηκε με ορμή στην άμυνα της Νταρουσάφακα, έπαιξε ακόμα 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος και ήταν μαζί με τους Καλάθη - Λάνγκφορντ - Μήτογλου οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες, ήταν οικονομικός, είναι όμως ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.

Τα στατιστικά του: 15 πόντοι, 4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 16 ranking σε 27:44

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Επιστρατεύθηκε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, έδωσε την ασίστ για να γράψει ο Καλάθης το 61-55, όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στον πολύπειρο Ογκούζ Σαβάς και γι' αυτό γύρισε γρήγορα στον πάγκο.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 ranking σε 4:34

16. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Ξεκούρασε για εννέα λεπτά τον Καλάθη στο πρώτο μέρος, πέτυχε ένα μακρινό δίποντο, προσπάθησε να λειτουργήσει περισσότερο ως δημιουργός και λιγότερο ως εκτελεστής, έκλεψε και μια μπάλα και χωρίς να κάνει κάτι τρομερό, ήταν τουλάχιστον θετικός. Έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Πασκουάλ στηρίχθηκε στην τριάδα των Καλάθη - Παππά - Λάνγκφορντ.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 6 ranking σε 12:07

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Πίεσε από νωρίς τον Τόνι Ντάγκλας, στο τρίτο λεπτό τον ανάγκασε μάλιστα να κάνει βήματα. Ξεκίνησε καλά στο κομμάτι της δημιουργίας, είχε τέσσερις ασίστ μέχρι το πρώτο timeout της αναμέτρησης στο πέμπτο λεπτό και έξι στο τέλος της περιόδου. Πήρε μόλις τρεις προσπάθειες σε 15:23 στο πρώτο μέρος, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με λέι-απ για το 45-37, όταν η Νταρουσάφακα έτρεξε ένα μικρό σερί 0-5, πάτησε περισσότερο το γκάζι, βοήθησε σε όλους τους τομείς, έφτασε τις 11 τελικές πάσες στο τέλος του δεκαλέπτου, γέμισε τη στατιστική του, έπαιξε όμως +33 λεπτά απέναντι στη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης και αυτό δείχνει πολλά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 5/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 0/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη, 22 ranking σε 33:21

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Πάτησε παρκέ στο όγδοο λεπτό, μετά το timeout του Πασκουάλ, είχε ενέργεια και πάθος, βρήκε μισ-ματς, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός, ίσως γιατί προέκυψαν διάδρομοι και χώροι που σπάνια βρίσκει σε αυτό το επίπεδο. Έκλεισε το πρώτο μέρος με 0/3 δίποντα, 0/2 βολές, 1 φάουλ και -5 στην αξιολόγηση, δεν βοήθησε ούτε στο δεύτερο.

Τα στατιστικά του: 1 πόντος, 0/4 δίποντα, 1/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, -5 ranking σε 16:13

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ (starter)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού με κάρφωμα από ασίστ του Καλάθη, συνέχισε με βολές για το 7-2, σκόραρε από κοντά για το 15-6 στο 5' και άρπαξε την ευκαιρία για να ανακάμψει μετά το περίεργο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων. Έφτασε τους εννέα πόντους με το γκολ-φάουλ για το 18-10, βγήκε στο έβδομο λεπτό και περιέργως δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το ημίχρονο. Έκανε ρεκόρ καριέρας με το μακρινό δίποντο για το 47-39 στο 22' και από εκεί και πέρα όλα έμοιαζαν εύκολα για εκείνον. Στο τέλος κράτησε όρθια την ομάδα του, έβαλε σωστά το κορμί του σε άμυνα κι επίθεση, διέλυσε τα κοντέρ σε σκοράρισμα και αξιολόγηση, αλλά πως να γιορτάσει αυτή την εμφάνιση;

Τα στατιστικά του: 20 πόντοι, 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 27 ranking σε 21:13

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ