EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θετικοί, όχι σπουδαίοι. Ψύχραιμοι, όχι συνεπείς. Υπήρχαν διακριθέντες για τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Μπασκόνια, όμως στο φινάλε ουδείς πανηγύριζε. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο.

Το +23 στα μέσα της τρίτης περιόδου έμοιαζε ονειρικό, στο τέλος της βραδιάς όμως ο Παναθηναϊκός πρέπει να νιώθει τυχερός για το γεγονός ότι λύγισε τη Μπασκόνια και πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στη EuroLeague 2018/19. Οι πράσινοι φλέρταραν με την "αυτοκτονία" της χρονιάς αλλά την γλίτωσαν και έμειναν σε τροχιά οκτάδας και πρόκρισης στα playoffs της διοργάνωσης. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Πεισμωμένος στο ξεκίνημα του αγώνα, έβαλε βολές για το 10-0 στο τρίτο λεπτό και έδωσε νωρίς-νωρίς τη θέση του στον Γκιστ. Ήταν πραγματικά πολύ καλός στο πρώτο μέρος και τα 3/8 σουτ δεν λένε την αλήθεια, συνέχισε να είναι πολύ σοβαρός και στο δεύτερο και στο 35' έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 61-61 όταν η Μπασκόνια είχε διαλύσει τη λογική και είχε πάει από το -23 στο +3 σε οκτώ λεπτά! Πολύ καλός ξανά ο Αμερικανός φόργουορντ, άλλος παίκτης υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο.

Τα στατιστικά του: 16 πόντοι, 5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 λάθη, 14 ranking σε 26:12

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Άλλαξε τον Κιλπάτρικ στο πέμπτο λεπτό και κέρδισε αμέσως φάουλ για να βάλει 1/2 βολές για το 18-2. Συνέχισε με τρίποντο για το 21-2, σκόραρε ξανά στο 12' για το 31-13 με προσωπική ενέργεια και εκτέλεση από τα πέντε μέτρα, συνδέθηκε και πάλι με το καλάθι για το 37-18, αμέσως μετά όμως έκανε επιθετικό φάουλ και πήγε στον πάγκο. Εκεί έσπασε ο ρυθμός του, με αποτέλεσμα να μη βοηθήσει στο δεύτερο μέρος. Είναι σκόρερ ρυθμού και όσο έμπειρος κι αν είναι, μπορεί με μια... βουτιά να "σβήσει" και να κρυώσει απότομα.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 6 ranking σε 16'

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (starter)

Σταθερά πλέον πενταδάτος, πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης μετά από ασίστ του Καλάθη και συνέχισε με 1/2 βολές για το 13-0 στο τέταρτο λεπτό. Άνοιξε το δεύτερο δεκάλεπτο με γκολ-φάουλ για το 29-10 απέναντι μάλιστα στον Πουαριέ που λίγο έλειψε να τραυματιστεί, σκέπασε τη ρακέτα αλλά έμεινε χαμηλά έως το ημίχρονο. Έπαιξε αρκετά και στο δεύτερο μέρος, χωρίς να ενθουσιάσει, έκανε όμως καλή δουλειά, γέμισε τη στατιστική του και έδειξε γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να τον προσέξει σαν τα μάτια του. Θετικός.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 4/5 δίποντα, 2/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 20 ranking σε 22:31

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (starter)

Τρομερά συγκεντρωμένος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, διεκδίκησε όλα τα ριμπάουντ, σκόραρε από κοντά για το 12-0 στο τέταρτο λεπτό, ήταν παντού στην άμυνα και στο πέμπτο λεπτό έκανε ένα φοβερό κόψιμο στον Τζόουνς. Βοήθησε σε όλους τους τομείς, δεν εκβίασε προσπάθειες, χάθηκε όμως απότομα από το ματς και δεν βοήθησε καθόλου στο δεύτερο μέρος. Κακό βράδυ για εκείνον, αστόχησε και σε δύο ανοιχτά τρίποντα όταν η μπάλα "έκαιγε".

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 3/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 2 λάθη, 5 ranking σε 27:43

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Μπήκε στο ματς στα μέσα της πρώτης περιόδου, αστόχησε σε ανοιχτό μακρινό δίποντο στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έκλεψε όμως δύο μπάλες και δεν άφησε στους Βάσκους χώρο να ανασάνουν με την πίεσή του. Δεν έδωσε κάτι περισσότερο στο δεύτερο μέρος, έμεινε πολύ μακριά από τον έστω υποφερτό εαυτό του.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 0 ranking σε 13:48

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ, ο Έλληνας σέντερ σκόραρε για το 17-2 απέναντι στον Ντιοπ που δεν μπορούσε να τον μαρκάρει, έδωσε εννέα ποιοτικά λεπτά στο πρώτο μέρος και άλλα οκτώ στο δεύτερο για να γεμίσει τη στατιστική του, να δώσει μάχες, να κάνει και να κερδίσει φάουλ κοντά στο καλάθι.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 2/3 δίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 κοψίματα, 2 λάθη, 5 ranking σε 17:29

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία στο 8' και σκόραρε δύσκολο φλότερ για το 26-10, δεν συνέχισε όμως έτσι και έχασε και δύο βολές. Έδωσε ακόμη μερικές ανάσες στον Καλάθη στο τρίτο δεκάλεπτο και συνεχίζει σε αυτόν τον εντελώς διεκπαιρεωτικό ρόλο που δεν του επιτρέπει να δείξει πολλά.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 0/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 0 ranking σε 10:55

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ (starter)

Σκόραρε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 5-0, έπαιξε καλές άμυνες στον Χίλιαρντ και στο ημίχρονο είχε επτά πόντους από δύο μακριά σουτ σε ισάριθμες προσπάθειες. Πίεσε περισσότερο στο δεύτερο μέρος και στην άμυνα και στην επίθεση και δικαιώθηκε με το τρίποντο του 70-67 ενάμιση λεπτό πριν από το φινάλε. Ακολούθησε εξαιρετική αντιμετώπιση στον Βιλντόζα, που έκανε έρμπολ και με αυτές τις δύο φάσεις ο Κιλπάτρικ έδωσε μισή νίκη στην ομάδα του.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 13 ranking σε 24 λεπτά

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Μπήκε εκπληκτικά στο ματς με δύο πολύ όμορφες ασίστ σε Παπαγιάννη και Κιλπάτρικ, σκόραρε τρίποντο από την κορυφή για το 8-0 και λέι-απ για το 15-2 στο τέταρτο λεπτό. Πήγε στον πάγκο για τις πρώτες ανάσες στο όγδοο λεπτό, γύρισε στο δωδέκατο όταν η Μπασκόνια άρχισε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση και η δική του να "κολλάει" στο εμπρός μέρος του γηπέδου. Έδωσε αμέσως δύο ασίστ στον Τόμας και έφτασε τις έξι, στο ημίχρονο είχε κάτι παραπάνω από μισό triple-double (5/4/8), στο δεύτερο μέρος ήταν όμως αγνώριστος. Όχι γιατί σταμάτησε να προσπαθεί, αλλά γιατί γύρισε τον διακόπτη από την "δημιουργία" στην "εκτέλεση", με αποτέλεσμα να έχει 2/13 σουτ, πολλές κακές επιλογές και ακόμη περισσότερα νεύρα. Με τον εαυτό του κυρίως. Στο τέλος της βραδιάς είχε γεμίσει τη στατιστική του με μαγικό τρόπο, είχε παίξει κάτω από 30 λεπτά, αλλά είχε αφήσει μια περίεργη γεύση σε όλους.

Τα στατιστικά του: 11 πόντοι, 4/12 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 λάθη, 16 ranking σε 29:05

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Πήρε τη θέση του Παπαπέτρου στο έβδομο λεπτό και έκανε φάουλ για βολές στον Χίλιαρντ στην πρώτη άμυνα, συνέχισε όμως εντυπωσιακά και στις δύο άκρες του παρκέ, κυρίως όμως στην άμυνα όπου πίεσε ασφυκτικά. Αυτό κάνει πάντα, αυτό έκανε και απέναντι στη Μπασκόνια, ενώ ξεσήκωσε το κοινό και του μετέφερε την ενέργειά του. Αν δεν είχε πάρει και ένα τρίποντο από τη γωνία που έπρεπε να αποφύγει, θα ήταν ακόμη πιο θετικός.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, -2 ranking σε 12:17

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ