EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου 77-67: Ζωντανός πριν τον Γολγοθά

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με καλή ψυχολογία πηγαίνει στον Γολγοθά των επόμενων δύο μηνών (επτά εκτός έδρας ματς σε εννέα αγωνιστικές) ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ. Ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα ο Ιωάννης Παπαπέτρου (VIDEO).

Με τους επτά από τους εννέα επόμενους αγώνες εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώριο "γκέλας" απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Οι πράσινοι ήταν σοβαροί, δεν εντυπωσίασαν, νίκησαν όμως τους Βαυαρούς (77-67) και πήραν και τη διαφορά από την ήττα του Α' γύρου (είχαν χάσει 80-79 στη Γερμανία), για να τους πιάσουν στην κατάταξη της EuroLeague 2018/19 (8-9) και να συνεχίσουν να ελπίζουν πως στο τέλος της κανονικής περιόδου θα έχουν χωρέσει στην πρώτη οκτάδα που στέλνει στα playoffs με φόντο το Final Four της Βιτόρια.

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα και να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του, με τον Νικ Καλάθη στον ρόλο του... μαέστρου και τους Λοτζέσκι - Γκιστ να δίνουν σημαντικές λύσεις στο δεύτερο και το πρώτο μέρος αντίστοιχα, οι πράσινοι δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα από την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς που είχε μόνο έναν παίκτη έτοιμο σε μία από τις κορυφαίες έδρες της Ευρώπης: τον φοβερό και τρομερό Ντέρικ Γουίλιαμς που έπαιξε με πείσμα, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, αλλά ήταν υπερβολικά μόνος.

Ακολουθούν τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις (με τις Μπαρτσελόνα, Ζάλγκιρις Κάουνας, Μακάμπι Τελ Αβίβ), πριν οι πράσινοι γυρίσουν στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα με την Αναντολού Εφές και συνεχίσουν με 4/5 ματς μακριά από το γήπεδό τους (Φενέρμπαχτσε, Γκραν Κανάρια, Νταρουσάφακα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τη Χίμκι να ταξιδεύει ενδιάμεσα στην Αθήνα). Δεν είναι ευνοϊκό το πρόγραμμα για τους πράσινους που δεν παίζουν καλά εκτός Ελλάδας, αλλά με νέο κόουτς και με τον Σον Κιλπάτρικ στη σύνθεσή τους, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους.

Διαβάστε εδώ την κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

O MVP

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ιωάννης Παπαπέτρου, λίγες μέρες μετά το ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (17π.), έγραψε νέο ατομικό ρεκόρ απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Σε 37 λεπτά σκόραρε 18 πόντους με 6/9 δίποντα και 2/4 τρίποντα, ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκλεψε δύο μπάλες για να συγκεντρώσει 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Εξαιρετική επίδοση τα 16/23 δίποντα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, ακόμη πιο εντυπωσιακή το double-double του Νικ Καλάθη που έπαιξε 34 λεπτά, σκόραρε 14 πόντους από 6/7 δίποντα και 2/4 βολές, μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασίστ, έκλεψε 3 μπάλες και συγκέντρωσε 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Δεν μπορεί να μη γίνει αναφορά και στα 7/31 τρίποντα της Μπάγερν Μονάχου, που έδειξε ένα πολύ άσχημο πρόσωπο καθώς έμενε κοντά στο σκορ αποκλειστικά χάρη στις προσπάθειες του Ντέρικ Γουίλιαμς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Καλάθη, Παππά, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Γκιστ στην αρχική του πεντάδα, ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση, κυκλοφόρησε τη μπάλα και πήγε στο +6 (15-9) στο πέμπτο λεπτό με τον ηγέτη του να έχει ήδη πέντε πόντους και τρεις ασίστ, πριν ο Τόμας γράψει το 19-9 στο 8' και ακολουθήσει τρίποντο του Παπαπέτρου για το 22-11. Ήταν το πρώτο εύστοχο μακρινό σουτ των γηπεδούχων μετά από τέσσερα άστοχα, με τον Έλληνα φόργουορντ να έχει πάρει έξι σουτ από τα 18 της ομάδας του μέχρι εκείνο το σημείο.

Η άμυνα των παικτών του Πιτίνο ήταν πολύ αποτελεσματική, ο έλεγχος των ριμπάουντ εξίσου καλός, το ίδιο και η κυκλοφορία της μπάλας. Οι Βαυαροί δυσκολεύονταν να εκτελέσουν υπό καλές συνθήκες, ενώ και στο πίσω μέρος του γηπέδου υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας, με αποτέλεσμα αρκετές φορές οι παίκτες του Ράντονιτς να εκνευρίζονται μεταξύ τους. Το 31-19 στο 16' έμοιαζε μικρό σύμφωνα με τη ροή της αναμέτρησης, με τους Γουίλιαμς - Κινγκ να κρατούν την ομάδα τους όρθια στο φινάλε του πρώτου μέρους (43-32), αλλά να μη δείχνουν και ικανοί για τη νίκη.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η εικόνα της Μπάγερν άλλαξε στην έναρξη της τρίτης περιόδου, όταν μείωσε στους έξι και ανάγκασε τον Ρικ Πιτίνο να καλέσει άμεσα timeout. Ο Αμερικανός κόουτς φοβήθηκε πως οι Βαυαροί βρήκαν ρυθμό, ο Καλάθης κράτησε την ομάδα του σε μια απόσταση, όσο όμως οι πράσινοι δεν ξέφευγαν στο σκορ, τόσο περισσότερο άγχος υπήρχε στο ΟΑΚΑ. Ο Ντέρικ Γουίλιαμς ήταν μια συνεχής απειλή, εκείνος μείωσε στους επτά (55-48) στο 27', κάρφωσε για το 67-59 στο 33', ήταν όμως φανερό από... χιλιόμετρα πως οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και δεν ένιωθαν ιδιαίτερη πίεση, ιδιαίτερο άγχος. Διατήρησαν μια διαφορά ασφαλείας και πήραν την όγδοη νίκη τους σε 17 αγώνες.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 9319 θεατές βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (9/1) στο ΟΑΚΑ, για να χειροκροτήσουν και τον Απόστολο Κόντο που τιμήθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ, Πέρεζ, Τραβίτσκι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-11, 43-32, 59-50, 77-67

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 10 (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 λάθη), Παπαγιάννης 2, Λάσμε (4 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 18 (6/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παππάς 4, Γκιστ 13 (6/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λεκαβίτσιους 1, Λοτζέσκι 11 (4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Καλάθης 14 (6/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Μήγοτλου 4

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς, Χομπς 3 (1), Κινγκ 3 (1), Κόπονεν 9 (3/4 δίποντα, 1/6 τρίποντα), Ραντόσεβιτς 5, Λούτσιτς 8 (1), Λο 5, Τζέντοβιτς 4 (7 ασίστ), Γιόβιτς 2, Μπαρτέλ 7, Γουίλιαμς 21 (5/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/3 βολές)

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 30/47 δίποντα, 3/15 τρίποντα, 8/14 βολές, 39 ριμπάουντ (27 αμυντικά - 12 επιθετικά), 20 ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 14 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπάγερν Μονάχου: 19/30 δίποντα, 7/31 τρίποντα, 8/14 βολές, 30 ριμπάουντ (19 αμυντικά - 11 επιθετικά), 16 ασίστ, 7 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 14 λάθη

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στις 11/1 (22:00), ενώ η Μπάγερν θα υποδεχθεί στο Μόναχο την Αρμάνι Μιλάνο (11/1 στις 21:30).

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ