ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ στην αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε. Το ξέσπασμα του Καλάθη, το DNP που προκάλεσε έκπληξη και το δίδυμο στη θέση του σέντερ.

Έξι ήττες σε 11 αγώνες είναι πολλές, δύο εντός έδρας αρνητικά αποτελέσματα είναι κακή επίδοση για τον Παναθηναϊκό , μια ομάδα που στοχεύει να βρίσκεται τουλάχιστον στην οκτάδα της κανονικής περιόδου, μια ομάδα που δεν μπορεί να κερδίσει μακριά από το γήπεδό της. Η αποτυχία των πρασίνων στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε ( 69-81 ) που έμεινε μόνη στην πρώτη θέση της κατάταξης της EuroLeague 2018/19 μετά την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Βιτόρια άφησε πικρή γεύση στον κόσμο, τους παίκτες, τους προπονητές και τους παράγοντες του συλλόγου, που είδαν ακόμα μία άσχημη εμφάνιση από ένα σύνολο που δεν είχε ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ που δεν χρησιμοποίησε τον Στεφάν Λάσμε.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ (starter)

Πενταδάτος ο Αμερικανός, αστόχησε στο πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, έφτασε στο όγδοο λεπτό για να σκοράρει τους πρώτους του πόντους με όμορφη κίνηση κοντά στο καλάθι, έπαιξε σχεδόν όλο το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν θετικός, αλλά δεν ενθουσίασε κιόλας. Δεν έπαιξε στη δεύτερη περίοδο, γύρισε στο τρίτο δεκάλεπτο για να πετύχει το δεύτερο τρίποντό του, στο τέταρτο συνέχισε να εκτελεί στο σίδερο και συνολικά δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ απέναντι σε ψηλότερους και ξεκάθαρα πιο σκληρούς αντιπάλους.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 ranking σε 24:39

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ (starter)

Μπήκε στο ματς με 2/2 βολές για το 4-5 και έμεινε εκεί μέχρι το ημίχρονο. Σε 12:17 στο πρώτο μέρος πήρε μόνο ένα σουτ, ένα τρίποντο υπό πίεση, δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που έβαλε 50 πόντους στα προηγούμενα δύο ματς με τη Μπασκόνια και τη Χίμκι. Δεν βοήθησε ούτε στο δεύτερο μέρος, δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα, η αλήθεια όμως είναι πως δεν τροφοδοτήθηκε κιόλας. Ήταν χαρακτηριστική μια φάση στην τρίτη περίοδο που είχε μείνει μόνος στη δεξιά γωνία, ζητούσε τη μπάλα και εκείνη έμεινε στα χέρια του Καλάθη που έκανε έρμπολ σε τρίποντο από την κορυφή.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 6 ranking σε 22:17

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ

Είδε όλο το ματς από τον πάγκο, καθώς ο προπονητής του προτίμησε να βγάλει το σαραντάλεπτο με τους Τζέιμς Γκιστ - Ίαν Βουγιούκα στη θέση του σέντερ. Αν μη τι άλλο περίεργο βράδυ για τον Γκαμπονέζο ψηλό.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Άλλαξε τον Λανγκφορντ στο 9', μπήκε με τρίποντο από την κορυφή για το 15-18 στη δεύτερη περίοδο, έδωσε μια σημαντική ώθηση στην επίθεση της ομάδας του που ήταν απογοητευτική μέχρι εκείνο το σημείο, κάρφωσε για το 17-20, όμως συνέχισε με τρία άστοχα μακρινά σουτ και αντικαταστάθηκε μετά από οκτώ λεπτά. Πήγε στον πάγκο αρκετά ενοχλημένος από κάτι που ουδείς κατάλαβε, γύρισε στο τέταρτο δεκάλεπτο για να κάνει την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή, έδωσε λύσεις με το ταλέντο του στο σκοράρισμα, ξεσήκωσε το κοινό, ήταν από αυτούς που πάλεψαν, όμως αυτή τη φορά δεν κατάφερε να επαναλάβει το περσινό θαύμα.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 3/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 11 ranking σε 15:38

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Δεν ήταν καλό το ξεκίνημά του στο ματς, καθώς έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Βέσελι μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης. Χρειάστηκε να φτάσει στο έκτο λεπτό για να σκοράρει τους πρώτους του πόντους μετά από -το πρώτο- επιθετικό του ριμπάουντ, έπαιξε εννέα λεπτά και δεν ξεχώρισε. Η εικόνα του δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Ήταν πολύ αργός γι' αυτούς τους αντιπάλους, δεν είχε αποφασιστικότητα, ακόμη και σε μια φάση που μπορούσε να σκοράρει ένα από τα πιο εύκολα καλάθια της καριέρας του προτίμησε να πασάρει στη γωνία. 'Εχει χάσει την εκρηκτικότητά του και μάλλον δεν μπορεί να σταθεί ως βασικός ψηλός σε αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον όχι με τη συνέπεια που έχει ανάγκη μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/3 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 2 ranking σε 22:33

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Πάτησε παρκέ στο 9' στη θέση του Γκιστ, δεν μπορούσε να βοηθήσει, στο 17' όμως κέρδισε αντιαθλητικό από τον Βέσελι και έβαλε τις βολές για το 22-24. Έπαιξε έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος, πήρε τα λεπτά και του Στεφάν Λάσμε που δεν σηκώθηκε από τον πάγκο, στο 34' έβαλε παλικαρίσιο δίποντο για το 59-61, όμως με το σκορ στο 59-63 αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δέχθηκε τρίποντο από τον Σλούκα που έκρινε το ματς.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 1/2 δίποντα, 2/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ranking σε 17:22

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Με τον Καλάθη να έχει 0/5 σουτ, ο Λιθουανός επιστρατεύθηκε στο ένατο λεπτό, δεν πίεσε πολύ στην επίθεση, δεν πήρε προσπάθειες, προσπάθησε να δημιουργήσει και σε έντεκα λεπτά στο πρώτο μέρος είχε τρεις ασίστ μαζί με ένα εκπληκτικό ακροβατικό δίποντο για το 33-35 του ημιχρόνου. Κάποια δευτερόλεπτα έπαιξε στο δεύτερο και δεν έδωσε το παραμικρό.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 3 ασίστ, 0 ranking σε 11:47

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Άλλαξε τον Θανάση Αντετοκούνμπο στο έκτο λεπτό, ήταν πολύ προσεκτικός, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Φενέρμπαχτσε και το κατάφερε στα τέλη της δεύτερης περιόδου όταν έβαλε πρώτα φλότερ και στη συνέχεια 2/2 βολές για το 24-24 του 18'. Κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα, λίγο πριν το ημίχρονο δηλαδή, έκανε συνολικά καλή δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ και με την οξυδέρκειά του μάζεψε τέσσερα επιθετικά, όμως πρέπει να βρει έναν τρόπο να απειλήσει από την περιφέρεια καθώς το τρίποντο είναι το στοιχείο που έχει ανάγκη η ομάδα του, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο αυτή την εποχή.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 4/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 20 ranking σε 20:09

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Αμυντικό ριμπάουντ και πάσα μισού γηπέδου στον Αντετοκούνμπο που κάρφωσε για το 6-5 ήταν οι πρώτες πραγματικά καλές στιγμές του Νικ στον αγώνα. Συνέχισε με πέντε άστοχα σουτ, τα τρία από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα να βγει στο ένατο λεπτό και να μείνει στον πάγκο μέχρι την τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Μήνυμα του Πασκουάλ ή απλώς μια δοκιμή χωρίς εκείνον στο παρκέ; Ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια γιατί ο Καταλανός κράτησε τον ηγέτη του για κάτι περισσότερο από δέκα λεπτά στον ρόλο του θεατή. Μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με άστοχο λέι-απ στον αιφνιδιασμό μετά από δικό του κλέψιμο, έκανε έρμπολ σε τρίποντο στο 24', συνέχισε όμως να πιέζει και δικαιώθηκε όταν ουδείς πίστευε σε εκείνον. Πέτυχε οκτώ πόντους σε 58" με δύο μακρινά σουτ και ένα δίποντο για να μειώσει στο 47-48 στο 26', στο 34' έδωσε ωραία ασίστ στον Βουγιούκα που έγραψε το 59-61 και στο τέλος της βραδιάς το μόνο που κρατά είναι το γεγονός ότι με τις επτά τελικές πάσες που μοίρασε μπήκε στο Top-10 των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 4/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 0/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 15 ranking σε 28:18

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Από το DNP με τη Χίμκι, στο αρχικό σχήμα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ο Θανάσης μπήκε δυναμικά στο ματς με κάρφωμα το οποίο προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για να βάλει τον κόσμο στο παιχνίδι. Ξανακάρφωσε για το 6-5 παίρνοντας πάσα μισού γηπέδου από τον Καλάθη, ενώ όμως ήταν στο πνεύμα του αγώνα, έπαιξε μόλις έξι λεπτά στο πρώτο μέρος. Πήρε άλλα τόσα στο δεύτερο, αλλά με τον Παναθηναϊκό να κυνηγά στο σκορ δεν μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 ranking σε 13:01

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, καθυστέρησε να δώσει πάσα για ένα τελευταίο σουτ του Παναθηναϊκού, μπήκε στη δεύτερη με άστοχο τρίποντο από τη δεξιά γωνία, πέτυχε με 1/2 βολές τον πρώτο του πόντο για το 18-20 στο 15' και συνέχισε με τρίποντο από την κορυφή για το 29-29 στο 19'. Βρισκόταν στο παρκέ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όταν ο Πασκουάλ τον προτίμησε από τον Τόμας, όμως ο Έλληνας διεθνής δεν βοήθησε παρά τη μαχητικότητά του.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 0/3 δίποντα, 1/2 τρίποντο, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 0 ranking σε 15:16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ