ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Έρχεται με συμβόλαιο έξι μηνών ο Ρικ Πιτίνο

Boston Celtics new head coach and president Rick Pitino smiles as he speaks at a news conference in Boston Thursday, May 8, 1997, to introduce him to the local media. (AP Photo/Elise Amendola)
Boston Celtics new head coach and president Rick Pitino smiles as he speaks at a news conference in Boston Thursday, May 8, 1997, to introduce him to the local media. (AP Photo/Elise Amendola) ASSOCIATED PRESS

Προπονητής του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα γίνει ο Ρικ Πιτίνο, που στη συνέχεια θα προσπαθήσει να βρει μια δουλειά στο ΝΒΑ σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN.

Η "βόμβα" φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία του με τον Τσάβι Πασκουάλ το απόγευμα της Πέμπτης (20/12) και λίγη ώρα αργότερα ήρθε σε συμφωνία με τον θρυλικό προπονητή και Hall of Famer Ρικ Πιτίνο .

Όπως αναφέρει ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN, ο 66χρονος τεχνικός που πέρασε στο παρελθόν από τους Νιου Γιορκ Νικς και τους Μπόστον Σέλτικς ενδιάμεσα στη σπουδαία κολεγιακή καριέρα του, θα έρθει στην Αθήνα με συμβόλαιο έξι ετών, καθώς στόχος του είναι να διεκδικήσει το καλοκαίρι του 2019 άλλη μια ευκαιρία στο ΝΒΑ.

Σύμφωνα πάντα με τον Βοϊναρόφσκι, ο ατζέντης του Πιτίνο, Ντρου Ρόζενχαους, έδωσε τα χέρια με τους παράγοντες της πράσινης ΚΑΕ και με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο συγκεκριμένα, τον οποίο ο δημοσιογράφος του ESPN αποκαλεί " εκρηκτικό" για τον χαρακτήρα του.

Ο Πιτίνο αναμένεται στην Ελλάδα αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, για να αναλάβει όπως αναφέρει το ESPN " μια ομάδα με ταλέντο, που όμως δεν έχει παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες παρά το γεγονός ότι έχει στη σύνθεσή της αρκετούς πρώην NBAers".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ