EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: Έξι σερί ήττες στην Μαδρίτη

Παναθηναϊκός: Έξι σερί ήττες στην Μαδρίτη
EUROKINISSI

Από τον Μάρτιο του 2013 έχει να φύγει νικητής από την Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετράει έξι συνεχόμενες ήττες στους αγώνες με την Ρεάλ επί ισπανικού εδάφους.

Ο Παναθηναϊκός θέλει την ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό όσο τίποτε άλλο στην σειρά με την Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της EuroLeague . Για να το κάνει, βέβαια, θα πρέπει προηγουμένως να κάνει το "break" σε ένα γήπεδο, στο οποίο έχει να κερδίσει αγώνα από το 2013.

Στις 21 Μαρτίου 2013 καταγράφηκε η τελευταία φορά που οι "πράσινοι" έφυγαν με τη νίκη από την Μαδρίτη σε αγώνα με την Ρεάλ. Τότε είχαν επικρατήσει με 74-73 στο πλαίσιο της φάσης Top 16 και ο μόνος συνδετικός κρίκος εκείνης της ομάδας με την τωρινή είναι ο Τζέιμς Γκιστ. Στην αντίπερα όχθη, ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο Φελίπε Ρέγιες, ο Τζέισι Κάρολ και ο Σέρχιο Γιουλ φορούσαν και τότε την φανέλα της "βασίλισσας".

Έκτοτε η Ρεάλ μετράει έξι σερί νίκες με 12,2 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο στο γήπεδό της κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίον νίκησε επίσης και στις πέντε πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους, ανεξαρτήτως έδρας. Οι τρεις εξ αυτών ήταν στην περσινή σειρά playoffs (89-82 στο ΟΑΚΑ και 81-74, 89-82 στην Μαδρίτη) και οι δύο στην φετινή κανονική περίοδο, με 89-68 στην Μαδρίτη και με 74-73 στο ΟΑΚΑ.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 12 φορές επί ισπανικού εδάφους στην σύγχρονη ιστορία της EuroLeague, με την Ρεάλ να έχει εννέα νίκες έναντι τριών του Παναθηναϊκού. Συνολικά από το 2000 και ύστερα το σκορ είναι 14-10 υπέρ των Μαδριλένων. Σε επίπεδο EuroLeague της FIBA (πριν από το 2000) ο Παναθηναϊκός είχε ρεκόρ 5-1 κόντρα στην Ρεάλ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ