EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός: Διαφωνία για το ύψος στο "ψαλίδι"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το θέμα των περικοπών που θα επιβληθεί στους μισθούς των παικτών είναι ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την EuroLeague και από αυτό δεν απουσιάζει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Η συνέχεια της EuroLeague είναι ένα από τα θέματα που συντηρεί στην επιφάνεια της επικαιρότητας ο Τζόρντι Μπερτομέου, ωστόσο οι ομάδες επεξεργάζονται το κομμάτι των περικοπών και το ύψος στο οποίο θα επιβληθεί το "ψαλίδι" στους μισθούς προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική ισορροπία και να μην προκύψουν μεγαλύτερες -από τις ήδη μεγάλες- τρύπες εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, οι ομάδες της EuroLeague συμφώνησαν με την ELPA σε μια γενική οδηγία αναφορικά με το ποσοστό του συμβολαίου, που θα πληρωθούν οι παίκτες. Σύμφωνα με αυτή τη συμφωνία (η οποία βέβαια δεν είναι δεσμευτική), εφόσον ολοκληρωθεί η σεζόν (οριστική εξέλιξη σε αυτό θα υπάρξει μέχρι της 24 Μαΐου), οι παίκτες θα πληρωθούν το 85% του συμβολαίου τους, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει επιστροφή στα γήπεδα, θα εισπράξουν το 80%.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπήρξαν ομάδες που διαφώνησαν με αυτό το ποσοστό (κυρίως λόγω του μεγέθους στην απώλεια εσόδων από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα), με τον Τζόρντι Μπερτομέου να επιχειρεί πάντως λίγες μέρες αργότερα να χαμηλώσει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που προέκυψε και ανακοινώθηκε, όπως επίσης το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων μεταξύ των ομάδων δεν είναι προς δημόσιο σχολιασμό.

Οι πρώτες συζητήσεις των πρασίνων με τους παίκτες έχουν γίνει και παρατηρείται διαφωνία για το ύψος που θα φτάσει το "ψαλίδι" εφόσον δεν συνεχιστεί η δράση στην EuroLeague, η συμφωνία που υπήρξε όμως ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή και την ELPA οριοθετεί εν πολλοίς τα δεδομένα -τουλάχιστον για τους παίκτες που είναι μέλη της Ένωσης Παικτών. Κι αυτό γιατί, όπως έχει αναφερθεί επίσημα, στην ELPA δεν εντάσσεται το σύνολο των παικτών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, αλλά περίπου τα 2/3 αυτών. Πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητα όλοι οι παίκτες του τριφυλλιού μέλη της, άρα δεν υπάγονται αυτόματα σε αυτή την "ομπρέλα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ