EUROLEAGUE

Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Μάρκους Φόστερ

Creighton's Marcus Foster (0) reacts to a Creighton basket during the first half of an NCAA college basketball game against Villanova in Omaha, Neb., Saturday, Feb. 24, 2018. (AP Photo/Nati Harnik)
Creighton's Marcus Foster (0) reacts to a Creighton basket during the first half of an NCAA college basketball game against Villanova in Omaha, Neb., Saturday, Feb. 24, 2018. (AP Photo/Nati Harnik) AP

Πράσινος ο Μάρκους Φόστερ. Ο 25χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ υπογράφει αυτή την ώρα το συμβόλαιό του και γίνεται παίκτης του Παναθηναϊκού που επενδύει στην έφεσή του στο σκοράρισμα (VIDEO).

Από την Κορέα στον Λίβανο και από το Χολόν στην Αθήνα. Στα 25 του χρόνια ο Μάρκους Φόστερ κάνει άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός, καθώς την Παρασκευή (19/6) συμφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό και αυτή την ώρα, βράδυ Παρασκευής, υπογράφει το συμβόλαιό του για να γίνει μέλος των πράσινων που του δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο, πιθανότατα αυτό της EuroLeague στην οποία θα συνεχίσουν να συμμετέχουν.

Ο 25χρονος ύψους 1μ.91 σούτινγκ γκαρντ έπαιξε στο Κάνσας Στέιτ από το 2013 έως το 2015, συνέχισε στο Κρέιτον από το 2016 έως το 2018, δεν έγινε draft και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την κορεατική Γουόντζου Πρόμι πριν παίξει στον Λίβανο με τη φανέλα της Σαμπβίλ και βρεθεί φέτος στο Ισραήλ για να τεθεί υπό τις οδηγίες του Στέφανου Δέδα.

Με 20.2 πόντους από 42.3% στο τρίποντο και 73.9% στις βολές, με 3.5 ριμπάουντ, 3.4 ασίστ, ένα κλέψιμο και 17.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 30.8 λεπτά συμμετοχής σε 20 αγώνες της ισραηλινής Λίγκας, ο Φόστερ έγραψε νούμερα που του έδωσαν το δικαίωμα να τα εξαργυρώσει με ένα καλό συμβόλαιο στο επόμενο επίπεδο, αυτό της EuroLeague.

Ο Φόστερ παίζει στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, είναι διεισδυτικός και του αρέσει η επαφή με το σώμα του αμυντικού, σουτάρει με αποτελεσματικότητα, συνέπεια και σταθερότητα από την περιφέρεια και είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός, αλλά και ενθουσιώδης αθλητής. Έχει ικανότητες για να ξεχωρίσει στο επίπεδο της EuroLeague, όμως θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής όπως κάθε ρούκι σε αυτή τη σκληρή από κάθε άποψη διοργάνωση.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ