EUROLEAGUE

Οι κίνδυνοι για Γιαννακόπουλο και Παναθηναϊκό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να δώσει το "παρών" στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2/3, 21:15) και το Sport24.gr εξηγεί ποιες οι πιθανές επιπτώσεις για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό Superfoods σε αυτή την περίπτωση.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (2/3, 21:15) είναι μείζονος σημασίας για τον Παναθηναϊκό Superfoods, στο κυνήγι της τετράδας στην EuroLeague. Πέραν όσων πρόκειται να γίνουν στο παρκέ όμως, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει κι η εικόνα που θα υπάρχει στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, με την προσοχή όλων να είναι στραμμένη σε ένα και μόνο πρόσωπο: τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Όπως αποκάλυψε το Sport24.gr πριν από λίγες ώρες, ο "ισχυρός άνδρας" του Παναθηναϊκού Superfoods σκοπεύει να βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να δει από κοντά το ντέρμπι. Μία πληροφορία που διέρρευσε την επομένη της ανακοίνωσης του Αθλητικού Δικαστή της EuroLeague περί μείωσης της ποινής που του έχει επιβληθεί, από τους δώδεκα (12) στους πέντε (5) μήνες . Παρά το γεγονός λοιπόν πως δεν υπήρξε ακύρωση της τιμωρίας του, όπως είχε επισημάνει κι ο ίδιος σε γραπτή δήλωσή του πριν από τρεις εβδομάδες , είναι αποφασισμένος να δώσει το "παρών" και να στηρίξει δια ζώσης τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ.

Το θέμα που προκύπτει πλέον είναι τι μέλλει γενέσθαι για τον ίδιο και το "τριφύλλι", σε περίπτωση που υλοποιηθεί η αρχική του διάθεση για παρουσία στο ΟΑΚΑ.

Βάσει των κανονισμών της EuroLeague, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο σε περίπτωση που αμελήσει την απόφαση της διοργάνωσης. Όπως επισημαίνεται, το ποσό που μπορεί να επιδικαστεί σε βάρος του κυμαίνεται από τις 30.000 έως τις 280.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι της EuroLeague που βλέπει από κοντά. Είτε αυτό διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, είτε σε άλλο γήπεδο της διοργάνωσης.

Εδώ, πρέπει να επισημάνουμε πως το πρόστιμο αφορά σε φυσικό πρόσωπο κι όχι σε σύλλογο. Σε περίπτωση δηλαδή που η EuroLeague αποφασίσει να τιμωρήσει ξανά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Κι αυτό γιατί η γραμμή είναι πολύ λεπτή, αφού δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη (σ.σ.: οι κανονισμοί της διοργάνωσης δεν είναι ξεκάθαροι) για το αν σε μία τέτοια περίπτωση τιμωρείται το φυσικό πρόσωπο στο οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος ή η γηπεδούχος ομάδα. Θυμίζουμε πως από την στιγμή που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, η EuroLeague έστειλε σε όλες τις ομάδες της διοργάνωσης (μεταξύ αυτών κι ο Παναθηναϊκός Superfoods) την απόφασή της, συνοδευόμενη από φωτογραφία του.

Αυτό σημαίνει ότι η EuroLeague έχει τη δυνατότητα να... κυνηγήσει σε αυτή την περίπτωση (που του επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο) τον ίδιο τον σύλλογο, ως έχων ευθύνη για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Αν συμβεί αυτό και η Διοργανώτρια Αρχή καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Παναθηναϊκό Superfoods, οι ποινές που προβλέπονται είναι βαρύτερες, αφού συμπεριλαμβάνονται ο μηδενισμός για τον εν λόγω αγώνα (εν προκειμένω με τον Ολυμπιακό) και η αφαίρεση βαθμού. Όπως επίσης η τιμωρία της έδρας.

Φυσικά, αυτό συνεπάγεται αντίστοιχες επιπτώσεις για οποιονδήποτε σύλλογο αφήσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μπει στο γήπεδό του. Για την ιστορία, τα εκτός έδρας παιχνίδια που θα δώσουν οι "πράσινοι" μέχρι το τέλος της regular season είναι απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης (8/3), Ουνικάχα Μάλαγα (16/3), Μακάμπι Τελ Αβίβ (22/3) και Αρμάνι Μιλάνο (5/4).

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ