EUROLEAGUE

Ο Πιτίνο "χρησιμοποίησε" τον Παναθηναϊκό

Ο Πιτίνο "χρησιμοποίησε" τον Παναθηναϊκό

Ο Παντελής Βλαχόπουλος και ο Τσάρλυ έβαλαν κάτω τα δεδομένα στην υπόθεση Ρικ Πιτίνο στην εκπομπή του Sport24 Radio 103,3 «Είναι να γελάει κανείς». Διαβάστε όσα είπαν.

Οι Παντελής Βλαχόπουλος και Τσάρλυ στην εκπομπή του Sport24 Radio 103,3 "Είναι να γελάει κανείς" έβαλαν κάτω τα δεδομένα στην υπόθεση του Ρικ Πιτίνο και της συμφωνίας του με το Αϊόνα στο οποίο υπέγραψε ο 67χρονος τεχνικός.

Οι δύο δημοσιογράφοι Sport24 Radio 103,3 αναφέρθηκαν στα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και έχουν να κάνουν τόσο με την στάση του ίδιου σε σχέση με την πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό όσο και για το πότε ουσιαστικά πήρε την απόφαση να πάει στο NCAA αλλά και την Εθνική ομάδα.

Αρχικά ο Παντελής Βλαχόπουλος είπε:

"Να βάλουμε τα δεδομένα κάτω. Ο Πιτίνο πρώτον είπε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Θα επιστρέψει για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα. Να μου επιτρέψεις να σου πω ότι είμαι αρκετά επιφυλακτικός για αυτή τη δήλωση αν και την έκανε σε εμάς, στο Sport24.gr, στον Αλέξανδρο Τρίγκα. Είμαι επιφυλακτικός και ήμουν και την ώρα που έγινε η δήλωση. Μετά από λίγες ώρες έκανε ένα τουίτ που έλεγε ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη και τους παίκτες και το επιτελείο του Παναθηναϊκού. Δεν μπορείς να μην το εκλάβεις αυτό ως αποχαιρετιστήρια τοποθέτηση.

Η άποψη μου είναι ότι ο Πιτίνο εντός εισαγωγικών "χρησιμοποίησε" τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ ως μια γέφυρα για να γυρίσει στην Αμερική. Να επιστρέψει στο κολεγιακό μπάσκετ που αυτό είναι το στοιχείο του, αυτό ήθελε να κάνει εξ αρχής. Τα κατάφερε. Και ευτυχώς όσα είχαν να πάρουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, το προπονητικό επιτελείο ή διοίκηση της ομάδας, την τεχνογνωσία του που είναι σε υψηλό επίπεδο την πήραν. Η θήτεια του εδώ στην Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες να έρθει για λίγους μήνες, να ξαναέρθει και να φύγει εκ νέου θεωρώ ότι έχει πολλά ερωτηματικά και μια αίσθηση πως όλο αυτό το πράγμα έγινε γρήγορα.

Kάπως άκομψα και γενικότερα την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία αντίδραση για όλα όσα συμβαίνουν, το λέγαμε και χθες πως έπρεπε να βγει με μια επίσημη ανακοίνωση του και να πει πως έχω συμφωνήσει με τον κ. Πιτίνο πως θα φύγει του χρόνου ή όχι δεν φεύγει γιατί έχουμε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Η πως μας άρεσε η συμπεριφορά ή όχι δεν μας άρεσε.

Ο Ρικ Πιτίνο είναι από τις μεγαλύτερες μπασκετικές προσωπικότητες που έχουν έρθει στην Ευρώπη. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε μερικά πράγματα μας έκανε να πιστέψουμε ότι μας έβλεπε αφ' υψηλού, υπεροπτικά και κάτα κάποιο τρόπο με ένα ύφος που δεν μας ταιριάζει γιατί μπασκετικά και η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν ανέβει επίπεδο. Επαναλαμβάνω ότι μπασκετικά θα ήταν άδικο να τον κρίνουμε γιατί ήταν λίγους μήνες στην Ελλάδα, θα ήταν άδικο. Σε όλα τα άλλα όμως κομμάτια μπορούμε να τον κρίνουμε. Όπως και στη μεταγραφή του Ράουτινς.

Άλλο το μπασκετικό και άλλο τα θέματα συμπεριφοράς και επικοινωνίας που είχε ο Ρικ Πιτίνο εδώ στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι η δεύτερη επιστροφή του στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία. Και νομίζω ότι και για τον ίδιο δεν το άξιζε αλλά και για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν σωστό όλο αυτό".

Ενώ στο σχόλιο του ο Τσάρλυ είπε:

"Εγώ αποφεύγω να κρίνω τον χαρακτήρα των ανθρώπων και εδώ αυτό που έχει ενοχλήσει τους περισσότερους, σε ένα βαθμό αντιλαμβάνομαι το λόγο γιατί είναι ένας άνθρωπος με τελείως διαφορετική κουλτούρα, έχει να κάνει με τον τρόπο και με μια υπερβολή που επικοινωνεί κάποια πράγματα. Άρα αυτό είναι ένα προσωπικό του χαρακτηριστικό το οποίο τον συνόδευε και με αυτό έκανε καριέρα και μπήκε στο "Hall of fame" στην Αμερική.

Οπότε ήταν παράδοξο για εμάς και σε κάποιους που δεν άρεσε όπως εμένα, γιατί δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε πολλά και έχουν την τάση να επικοινωνούν ότι έχουν στο μυαλό τους και να πηγαίνουν σε υπερβολές, ακόμα και εμένα που δεν μου άρεσε, απέφυγα να το σχολιάσω γιατί γενικά δεν μου αρέσει να κρίνω τους ανθρώπους. Μου αρέσει να κρίνω τη δουλειά τους και θεωρώ ότι ήταν σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ότι έφερε αυτόν τον άνθρωπο στην Ελλάδα. Περίμενα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κάτι που δεν συνέβη και που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός, να χτίσει ένα καλοκαίρι την ομάδα ο Πιτίνο. Γιατί είναι κάτι που γενικά το έχει ανάγκη ο σύλλογος. Να χτιστεί από έναν μεγάλο προπονητή. Κάτι το οποίο για διάφορους λόγους δεν έγινε από την ημέρα που έφυγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ίσως να έγινε τον πρώτο χρόνο με τον Πεδουλάκη με το μικρότερο μπάτζετ που είχε ο Παναθηναϊκός.

Κατά την άποψη μου η καταλυτική μέρα που είχε αλλάξει την πραγματικότητα και τη συμπεριφορά του είναι η αθώωση του Πιτίνο. Ότι δηλαδή βγήκε νικητής από το δικαστήριο και ουσιαστικά εκεί του άνοιξε η πόρτα, η γέφυρα για να επιστρέψει στο NCAA. Αυτή ήταν η καταλυτική μέρα και αυτό το λένε και στον Παναθηναϊκό πως ήταν και η μεγάλη του διαφορά σε σχέση με την πρώτη χρονιά. Γιατί και την πρώτη χρονιά μπορεί να μην παρέμεινε αλλά όλη η λογική του ήταν πως ήρθα για να μείνω.

Είναι κάποια πράγματα που τώρα που φτάσαμε στο τέλος βλέπουμε ότι έπαιξαν το ρόλο τους. Στις διακοπές ο Πιτίνο έφευγε για την Αμερική. Φυσικά ένας από τους λόγους που πήγαινε στην Αμερική ήταν για να προετοιμάσει την επόμενη μέρα. Τώρα που τα σκεφτόμαστε και ξέρουμε τι έχει συμβεί και γνωρίζουμε κάποια πράγματα το γεγονός ότι με τον Άρη δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου και έλεγε στους παίκτες του πόσο απογοητευμένος είναι από την ομάδα, το γεγονός ότι δεν τον ακούνε. Χαρακτηριστικά είχε πιάσει τον Νικ Καλάθη και του έλεγε θέλω να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά τώρα που τελείωσε αυτή η διαδρομή, δείχνουν ότι είχαν λόγο, γιατί είχε το μυαλό του να επιστρέψει.

Δεν συμφώνησε ξαφνικά μέσα σε κάποιες ώρες για το συμβόλαιο. Αυτό είχε κάποια διεργασία που κρατούσε μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν σκεφτούμε το πόσες φορές ο Πιτίνο, σε κάθε συνέντευξη, έλεγε πως η ομάδα είναι χειρότερη από πέρυσι. Αν σκεφτούμε πως στο παιχνίδι με τον Άρη δεν ήθελε να πάει στη συνέντευξη Τύπου και έλεγε στους παίκτες του "Δεν με ακούτε, θέλω να φύγω". Όλα αυτά οδηγούν πως ο ίδιος στο μυαλό του το είχε από τη στιγμή που κατάλαβε πως μπορεί να γυρίσει πίσω στην Αμερική. Για μένα αυτό που άλλαξε τα πάντα, αυτό αντιλαμβάνομαι τώρα που τα πράγματα έφτασαν στο τέλος, και παίρνω και εξηγήσεις για όσα γινόντουσαν τότε. Νομίζω ότι όλα τα άλλαξε η αθωωτική απόφαση που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει συμβόλαιο στο NCAA".

Και συμπλήρωσε ο Παντελής Βλαχόπουλος:

"Σε όλο αυτό το κομμάτι εγώ βάζω και την Εθνική, αυτό που είδαμε να γίνεται με τον κ. Βασιλακόπουλο και τον Πιτίνο. Ένας προπονητής να έρχεται και να λέει δεν έχω συμβόλαιο, δεν παίρνω μία. Να κάνει ραντεβού με τρεις παίκτες του Ολυμπιακού και ειδικά με τον Παπανικολάου και με τον Πρίντεζη που είναι σημαντικοί παίκτες, τα τελεύταια χρόνια, και για το ελληνικό μπάσκετ και να στέλνουν επιστολή οι παίκτες και να λένε πως άλλα μου είπαν αλλά τους είπα, άλλα βγήκαν, άλλα κατάλαβαν. Να βγάζει μπροστά το όνομα του Βασίλη Σπανούλη, μια δεδομένη κατάσταση, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έβγαλε μπροστά τον Βασίλη Σπανούλη. Και γενικότερα να μπλέκει διάφορα πράγματα το θεωρώ από την πλευρά του άστοχο επικοινωνιακά ή δεν καταλάβαινε τουλάχιστον σε ποια χώρα είναι και τι καταστάσεις επικρατούν στη χώρα μας.

Προφανώς και έχει μεγάλη ευθύνη και ο κ. Βασιλακόπουλος όμως όταν μιλάς για μια εθνική ομάδα και ο λόγος και ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε όλα αυτά τα σοβαρά θέματα νομίζω πως ήταν λανθασμένος και άστοχος".

Για να προσθέσει ο Τσάρλυ:

"Επειδή κάποια πράγματα ήρθαν περίεργα. Εγώ δέχομαι ότι ο Πιτίνο ήθελε να βοηθήσει την Εθνική μας στο προολυμπιακό. Ήταν ένα τεράστιο πρότζεκτ για οποιονδήποτε προπονητή να στείλει την ομαδα στην Ολυμπιάδα και να δουλέψει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Γιατί όποιος παρακολούθησε την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο κατάλαβε ότι κάτι χρειαζόταν. Μια καθοδήγηση, μια κατεύθυνση και αυτή ο Πιτίνο καταλαβαίνω ότι ήθελε να τη δώσει. Εγώ για αυτό το λόγο έλεγα πως δεν θα ήθελα να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό γιατί εδώ υπάρχει μια πραγματικότητα που ο Πιτίνο με τον τρόπο που λειτουργεί και σκέφτεται δεν μπορούσε να αντιληφθεί. Και ποτέ δεν έγινε μέρος της. Καταλαβαίνω ότι έχει πει ανακολουθίες. Αυτό συμβαίνει με ανθρώπους που λένε πολλά, που είναι φλύροι και ο Πιτίνο είναι φλύαρος. Δεν θεωρώ όμως ότι είχε κακή πρόθεση σε αυτό το κομμάτι".

Και ολοκλήρωσε ο Παντελής Βλαχόπουλος σε σχετική ερώτηση για το αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Ρικ Πιτίνο:

" Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ομοσπονδία έχει βγάλει μια ανακοίνωση να λένε τι γίνεται. Δεδομένα πράγματα που θα κάναμε όλοι εμείς, οι αρμόδιοι δεν το έχουν κάνει. Για αυτό το λόγο με βλέπεις δύσπιστο για το αν ο Πιτίνο θα επιστρέψει στην Ελλάδα".

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΥ ΣΤΟ SPORT24 RADIO:

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ