EUROLEAGUE

Ο Πιτίνο, το κάθισμα της λεκάνης και τα... τσιγάρα του Βουγιούκα!

Ο Πιτίνο, το κάθισμα της λεκάνης και τα... τσιγάρα του Βουγιούκα!

Η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Ρικ Πιτίνο στην EuroLeague είχε απ' όλα: απολογισμό της σεζόν, αποθέωση των παικτών και αναφορά ακόμα και για το... κάθισμα της λεκάνης που έχει στα αποδυτήρια!

Ο Ρικ Πιτίνο παραδέχτηκε ότι η Ρεάλ ήταν η καλύτερη ομάδα της σειράς στη συνέντευξη Τύπου. Αποθέωσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλους αυτούς τους μήνες. Παράλληλα όμως, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, αναφέρθηκε σε όλους τους Έλληνες παίκτες ξεχωριστά και έκανε μία απολαυστική αναφορά στον Ίαν Βουγιούκα, εξιστορώντας επίσης και ένα ανέκδοτο περιστατικό για το... κάθισμα της λεκάνης που έχει στα αποδυτήρια του!

" Σε δύο από τα τρία παιχνίδια δώσαμε και την ψυχή μας, αυτό συμβαίνει όταν παίζεις με μία καλύτερη ομάδα. Είναι σπουδαία ομάδα στα σουτ, έχει όλες τις λύσεις. Είμαι όμως υπερήφανος για αυτή την ομάδα. Προσπάθησε πολύ, το κοινό ήταν καταπληκτικό, αλλά ηττηθήκαμε από μία καλύτερη ομάδα. Μερικές φορές δεν είναι κακό να παραδέχεσαι ότι η άλλη ομάδα είναι καλύτερη", είπε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο.

" Ήταν πολύ κλειστό παιχνίδι. Το σουτ αποτελεί την γιατρειά σε πολλά αμαρτήματα. Εμείς χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, ενώ η Ρεάλ έβαλε τα δικά της και αυτό έκανε την διαφορά απόψε", είπε αναφορικά με το τρίτο παιχνίδι, που ξεχώρισε το πρώτο ματς ως αυτό που έκανε την διαφορά στη σειρά: " Η ήττα στον πρώτο αγώνα ήταν πολύ κρίσιμη στην έκβαση της σειράς. Η ομάδα τους είναι πολύ καλά φτιαγμένη και ο πόιντ γκαρντ τους ήταν καταπληκτικός. Και κάτι παράξενο. Είχε 3 ριμπάουντ στο ματς και είναι στο δικό σας ύψος".

Είμαι προπονητής 42 χρόνια και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι που έχω δει στη ζωή μου

" Φεύγοντας από τη Ελλάδα, θα μπορώ να πω ότι ήταν μεγάλη τιμή να κοουτσάρω μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς. Είμαι προπονητής 42 χρόνια και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι που έχω δει στη ζωή μου", είπε εν συνεχεία, αποθεώνοντας τον κόσμο των "πράσινων" για την υποστήριξή τους σε όλη τη σεζόν και παραδέχτηκε εκ νέου ότι... " εάν παίζαμε 15 φορές με την Ρεάλ, θα την κερδίζαμε τρεις φορές. Ήταν η καλύτερη ομάδα".

" Μου άρεσε το κοουτσάρισμα εδώ πέρα. Έχουμε τρομερό ιδιοκτήτη, φοβερό GM, τον Μάνο. Με βοήθησαν στα πάντα. Θα σας πως και μία αστεία ιστορία. Τα αποδυτήρια στα οποία αλλάζω είναι πολύ μικρά. Υπήρχε ένα θέμα με την λεκάνη, που έσπασε κάποια στιγμή. Την έφτιαξαν όταν μπήκαμε στα πλέι οφ και τους ευχαριστώ για αυτό. Μπορώ στο τέλος να το κλέψω, να το πάρω μαζί μου και να το προσθέσω στα τρόπαια μου"!

Όσον αφορά στην επόμενη χρονιά, ο Πιτίνο δεν θέλησε να δώσει υποσχέσεις. " Δεν έχω μιλήσει με κανέναν για την επόμενη χρονιά. Ας επικεντρωθούμε στην φετινή χρονιά. Ήρθα για έξι μήνες και ποτέ δεν σκέφτηκα την επόμενη χρονιά, ούτε το συζήτησα με τον πρόεδρο και τον GM. Κάποια στιγμή θα το σκεφτώ. Εάν επιστρέψω -και είναι μεγάλο "εάν"- τότε θα στήσω την ομάδα όχι για να πάω στο Final Four αλλά για να κατακτήσω το πρωτάθλημα", τόνισε ο 66χρονος κόουτς, που ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του μιλώντας για τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού. Τις καλύτερες ατάκες, πάντως, τις κράτησε για τον Ιαν Βουγιούκα, χαριτολογώντας...

Έχω πει στον Ίαν ότι πρέπει να μειώσει τα τσιγάρα και το κρασί. Τον έχω πείσει να τα μειώσει από πέντε στα δύο σε ημερήσια βάση

" Πιστεύω ότι έρχονται καλύτερες ημέρες, δεν καταφέραμε αυτό που είχαμε σκοπό να κάνουμε. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Το στήσιμο μιας ομάδας δεν έχει απαραίτητα σχέση με τα χρήματα. Υπάρχουν πολλά κομμάτια που λείπουν για αυτή την ομάδα, αλλά υπάρχει μία καλή βάση Ελλήνων παικτών. Πάντα θέλεις παίκτες που μπορούν να γίνουν πολύ καλύτεροι. Ο Παπαπέτρου μπορεί να βελτιωθεί. Ο Αντετοκούνμπο έχει τη μεγαλύτερη προοπτική απ' όλους. Επίσης και ο Μήτογλου και ο Καλαϊτζάκης θα γίνουν καλοί παίκτες κάποια στιγμή.

Ο Παπαγιάννης μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος. Ο Ιαν είναι ο μόνος που έχει φτάσει το ταβάνι του. Πρέπει να έχει καλύτερη φυσική κατάσταση όμως γιατί δεν μας παίρνει να κουράζεται και να τον βγάζουμε από το παιχνίδι. Του έχω πει ότι πρέπει να μειώσει τα τσιγάρα και το κρασί. Θα τον τεστάρουμε μία φορά κάθε εβδομάδα για κρασί και τσιγάρα. Τον έχω πείσει να τα μειώσει από πέντε στα δύο σε ημερήσια βάση", είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Αμερικανός προπονητής, παραδεχόμενος ότι κάνει χιούμορ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ