EUROLEAGUE

Ο Παναθηναϊκός της... κορυφής στο ΟΑΚΑ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός Superfoods προσέχει για να έχει στο ΟΑΚΑ, με τους αριθμούς να τον φέρνουν στην πρώτη δυάδα σε πολλές στατιστικές κατηγορίες της EuroLeague. Το Sport24.gr καταγράφει με τη βοήθεια των στατιστικών όσα προσφέρει στους "πράσινους".

Η δύναμη που δίνει το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό Superfoods (και) φέτος στην EuroLeague έχει επισημανθεί πολλάκις, τόσο από τους παίκτες όσο και από τον προπονητή των "πρασίνων". Κάτι που επιβεβαιώνεται από το "οκτώ στα οκτώ" που έχει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στο γήπεδό της, ποσοστό επιτυχίας που της έχει δώσει τη δυνατότητα εδώ και αρκετές εβδομάδες να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Πέραν όσων λέγονται και περιορίζονται στο απόλυτο των νικών στο ΟΑΚΑ, υπάρχουν αριθμοί που επιβεβαιώνουν την παραπάνω θεωρία και άποψη. Οι "πράσινοι" δεν είναι μια απλά "καλή εντός έδρας ομάδα" στην EuroLeague, είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι οι πιο ουσιαστικές και σταθερές ομάδες στο γήπεδό τους, σε ό,τι αφορά πληθώρα στατιστικών κατηγοριών. Όχι μόνο στους πόντους, ή στα ριμπάουντ, ή στα ποσοστά ευστοχίας. Σε πολλά περισσότερα από αυτά.

Οι +10.6 πόντοι με τους οποίους κερδίζει ο Παναθηναϊκός Superfoods τα εντός έδρας παιχνίδια είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέσος όρος στη διοργάνωση μέχρι στιγμής (πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ρεάλ Μαδρίτης), αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Πολύ απλά, γιατί ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή (πάντα σε ό,τι αφορά στους εντός έδρας αγώνες στην EuroLeague):

  • 2ος σε offensive ratio με 107.4 πόντους ανά εκατό κατοχές, πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (με 111)
  • 2ος σε διαφορά ανάμεσα σε offensive και defensive ratio με +12.2 πόντους ανά εκατό κατοχές, πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (με +16.2)
  • 2ος στην αναλογία "ασίστ ανά λάθος" με 1.8 τελικές πάσες για κάθε λάθος που γίνεται, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα που έχει 2
  • 1ος σε πόντους ανά κατοχή (μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) με 1.19
  • 2ος σε ποσοστό εντός παιδιάς με 49.8%, πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (με 51.4%)
  • 1ος (μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) σε ποσοστό στα σουτ τριών πόντων με 45.9%
  • 3ος στο True Shooting Ratio (δίποντα, τρίποντα, βολές) με 51.6%, πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (με 55.1%) και τη Ζάλγκιρις (με 53.1%)
  • 1ος στους πόντους από τρίποντα με 42%

Οι αριθμοί καταδεικνύουν πόσο βελτιωμένος παρουσιάζεται ο Παναθηναϊκός Superfoods κάθε φορά που παίζει μπροστά στο κοινό του. Αυτοί οι αριθμοί ζητούν κάλλιστα επιβεβαίωση σε μερικές ώρες απέναντι στην Μπαρτσελόνα (11/1, 21:00). Όσο κερδίζουν στο ΟΑΚΑ οι "πράσινοι" άλλωστε, αυτά τα νούμερα θα έχουν αξία και θα επισημαίνονται σε υπερθετικό βαθμό. Γιατί από μόνοι τους δεν λένε τίποτα...

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ