EUROLEAGUE

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 στην Κίνα

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 στην Κίνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε των Guangdong Tigers με 85-63 στο τελευταίο του φιλικό επί ασιατικού εδάφους. Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία των "πρασίνων" εν όψει Ολυμπιακού.

Η Guangdong ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός αντίπαλος από τη Zhejiang, αλλά ο Παναθηναϊκός επίσης σαφώς καλύτερος. Οι "πράσινοι" δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Tigers, τους οποίους υποχρέωσαν σε βαριά εντός έδρας ήττα (85-63) σε φιλικό που διεξήχθη στο Μακάου.

Πρόκειται για το δεύτερο -και τελευταίο- τεστ του Παναθηναϊκού επί κινεζικού εδάφους, αφού πλέον η αποστολή της ομάδας θα μεταβεί στη Ρωσία προκειμένου για το Gomelsky Cup, όπου θα αντιμετωπίσει -για αρχή- την Ούνικς Καζάν (3/10).

Για δεύτερο σερί παιχνίδι, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν ο παίκτης που ηγήθηκε στο πρώτο μισό (ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 15 πόντους), με τον Τζέιμς Φελντέιν να παρουσιάζεται βελτιωμένος και πιο εύστοχος σε σχέση με το προ διημέρου φιλικό απέναντι στους Zhejiang Lions.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 στην Κίνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με αυτά τα δύο χαρακτηριστικά ως κύρια πηγή για αιφνιδιασμό και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα σε ρόλο εκτελεστή (σ.σ.: είχε 12 πόντους στο 10'), οι "πράσινοι" δεν άργησαν να φτάσουν στο +9 (22-13) με το φινάλε της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες των Guangdong Tigers προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό, αλλά ό,τι κι αν δοκίμασαν δεν απέδωσε καρπούς. Κυρίως γιατί είχαν προβλήματα την άμυνα, με αποτέλεσμα να μην έχουν κάποιο... αντίβαρο στην επιθετική τους δυστοκία.

Προϊόντος του χρόνου, και με τον Τζέιμς Φελντέιν να αναλαμβάνει δράση, το "τριφύλλι" διπλασίασε το προβάδισμά του με το +18 (48-30) της ανάπαυλας να αποτυπώνει πλήρως όσα γίνονταν στο παρκέ. Κι αν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η κινεζική ομάδα επιχείρησε την αντεπίθεση, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έδωσε τη λύση. Ο 25χρονος φόργουορντ τελείωσε τις φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, πέτυχε κάποια περιφερειακά σουτ και κάπως έτσι αποτέλεσε τον κύριο λόγο που η διαφορά μεγάλωσε κι άλλο (67-43 στο 30').

Με το σκορ να έχει πάρει την ανιούσα για το "τριφύλλι", ο Σάσα Τζόρτζεβιτς βρήκε την ευκαιρία να δώσει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους "μικρούς", οι οποίοι συνέθεσαν τα 3/5 της πεντάδας στην τελευταία περίοδο. Κι απ ότι φάνηκε μόνο αγχωμένοι δεν ήταν (σ.σ.: μοναδική ίσως εξαίρεση ο Γιώργος Καλαϊτζάκης), αφού έβγαλαν τον προπονητή τους "ασπροπρόσωπο". Η διαφορά διατηρήθηκε πάνω από το +20, ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε δύο εντυπωσιακές τάπες και κάπως έτσι προέκυψε το τελικό +22 (85-63) της "πράσινης" επικράτησης.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 30-48, 43-67, 63-85.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 11, Πάβλοβιτς 13 (1), Φώτσης 9, Διαμαντίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (1), Παπαγιάννης 2, Ραντούλιτσα 15, Κούζμιτς 6, Φελντέιν 10, Καλάθης 7 (1 τρίπ., 8 ασ.), Λούντζης, Καλαϊτζάκης.

Τζόρτζεβιτς: "Χαρακτηριστικό μας η σκληρή άμυνα"

Όπως συνέβη μετά το φιλικό με τους Zhejiang Lions, έτσι και απέναντι στους Guangdong Tigers, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στάθηκε στη συμπεριφορά των παικτών του στο πίσω μέρος του παρκέ. Ο προπονητής των "πρασίνων" δήλωσε αρχικά πως " ήταν άλλο ένα νικηφόρο ματς στο ταξίδι μας στην Κίνα. Είχαμε κάποια λεπτά καλού μπάσκετ. Προσπαθούμε να βρεθούμε ως ομάδα καθώς ουσιαστικά είμαστε μόλις μία εβδομάδα μαζί. Γενικά, όμως νομίζω ότι παίξαμε καλά και σκληρά στην άμυνα. Αυτό θα είναι και το χαρακτηριστικό μας μέσα στη χρονιά. Στην επίθεση νομίζω πως αυτοί οι παίκτες που διαθέτουμε μπορούν να πάνε ψηλά το σκορ", για να καταλήξει μιλώντας για τα συνεχόμενα ταξίδια της ομάδας (σ.σ.: ακολουθεί αυτό στη Μόσχα):

" Είναι δύσκολο για εμάς το γεγονός ότι ταξιδεύουμε συνεχώς και δεν έχουμε πολύ χρόνο για προπόνηση. Ωστόσο το επίπεδο συγκέντρωσης της ομάδας είναι πολύ υψηλό. Οι παίκτες έχουν την ποιότητα να διαχειρίζονται τέτοιου είδους παιχνίδια".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ