EUROLEAGUE

Ο Καλάθης δεν κάνει... διακρίσεις στις ασίστ

Ο Καλάθης δεν κάνει... διακρίσεις στις ασίστ

Έντεκα παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods έχουν σκοράρει χάρη στη δημιουργία του Νικ Καλάθη, με το StatsLI να καταγράφει μία προς μία τις ασίστ που έχει δώσει ο 29χρονος γκαρντ.

Η συνέπεια του Νικ Καλάθη στη δημιουργία είναι γνωστή και έχει επισημανθεί πολλάκις. Πολλώ δε μάλλον η εξάρτηση που έχει ο Παναθηναϊκός Superfoods από τη δική του δράση στην επίθεση, στο θέμα της αξιοποίησης των συμπαικτών του. Ο Τζέιμς Γκιστ παραμένει ο παίκτης που... απολαμβάνει περισσότερο από κάθε άλλον την παρουσία του 29χρονου γκαρντ στο "τριφύλλι", με τη συνεργασία των δύο να είναι η πιο συνεπής μεταξύ των διδύμων (κοντός και ψηλός) της EuroLeague.

Το StatsLI έκανε (ξανά) τη διαφορά, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω: παρουσίασε τους αποδέκτες όλων των ασίστ που έχει δώσει ο ηγέτης των "πρασίνων". Από τον Τζέιμς Γκιστ στον Λούκας Λεκαβίτσιους, ο Νικ Καλάθης έχει δημιουργήσει για έντεκα συμπαίκτες του. Κοινώς για όλους όσοι έχουν ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Παναθηναϊκού Superfoods. Οι μοναδικοί που δεν έχουν "γράψει" ένα καλάθι μετά από δική του πάσα είναι οι δύο πιο νεαροί παίκτες του ρόστερ, ο Ντίνος Μήτογλου και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. Αμφότεροι έχουν πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, γεγονός που εξηγεί γιατί του... έχουν ξεφύγει.

Από την ενδεκάδα των παικτών που έχουν καταγραφεί στην σχετική λίστα, οι έξι εξ αυτών έχουν "εισπράξει" διψήφιο αριθμό τελικών πασών, με τους δύο βασικούς ψηλούς του Παναθηναϊκού Superfoods να είναι στην κορυφή της λίστας και τους τρεις περιφερειακούς που παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής να ακολουθούν, μαζί με τον Θανάση Αντετοκούνμπο -ο οποίος εσχάτως λειτουργεί και ως σκρίνερ πάνω στην μπάλα.

Ο Καλάθης δεν κάνει... διακρίσεις στις ασίστ
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ