EUROLEAGUE

Ο Καλαϊτζάκης επιβεβαίωσε ότι επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε λιθουανική ιστοσελίδα ότι επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, προσθέτοντας ότι θέλει να παίξει στην EuroLeague.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης επιβεβαίωσε αυτό που εδώ και μερικές ημέρες είναι γνωστό: Επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2022. Την είδηση έκανε γνωστή σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην λιθουανική ιστοσελίδα krepsinis.net, όπου αναφέρθηκε στην περσινή παρουσία του στη Νεβέζις και στους στόχους του.

" Μίλησα με τους ιθύνοντες την ομάδα και ήταν ικανοποιημένοι από την απόδοσή μου στην Λιθουανία. Ήθελαν να μείνω στην Αθήνα και συμφωνήσαμε στην επέκταση του συμβολαίου μου" δήλωσε χαρακτηριστικά ο 21χρονος γκαρντ, για να προσθέσει στην συνέχεια σχετικά με τους φετινούς αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους του:

" Αν θες να γίνεις καλός ηγέτες, πρέπει να περάσεις πολλά και να διαχειριστείς πίεση και απαιτήσεις. Θέλω να γίνω ηγέτης στο μέλλον, δεν θα πω ψέματα. Θέλω να παίξω στο ΝΒΑ ή έστω να δοκιμάσω την τύχη μου στην λίγκα. Θα δουλέχω όσο σκληρά μπορώ. Θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Ελπίζω να πάρω χρόνο συμμετοχής στην EuroLeague".

Μιλώντας γενικά για το ελληνικό μπάσκετ, πάντως, ο Καλαϊτζάκης είπε μία μεγάλη αλήθεια: " Στην Ελλάδα θέλουν μόνο νίκες και οι ομάδες στηρίζονται στους Αμερικανούς. Αν είσαι παίκτης, πρέπει να παίζεις, ειδικά αν είσαι νεαρός. Η Νεβέζις μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Στην Ελλάδα οι ομάδες δεν πιστεύουν στους νέους παίκτες. Μπορώ να το πω με σιγουριά αυτό. Αυτό πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα. Σίγουρα έχουμε παίκτες στην Ελλάδα με ταλέντα και ικανότητες, αλλά δεν παίρνουν ευκαιρίες. Η κατάσταση είναι ίδια σε όλες τις ομάδες. Ίσως αυτό να αλλάξει στο μέλλον".

Κλείνοντας, είπε για το περσινό πέρασμά του από την Νεβέζις: " Είμαι χαρούμενος για αυτή την εμπειρία. Μου άρεσε η Λιθουανία, όλοι αγαπάνε το μπάσκετ. Είχα την ευκαιρία να παίξω και μάλιστα να είμαι συμπαίκτης με τον αδελφό μου (σ.σ Παναγιώτη), κάτι που έκανε πιο εύκολη την δουλειά μου".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ