EUROLEAGUE

Ο Διαμαντίδης στο ΤΟΡ 10 των σκόρερ

Ο Διαμαντίδης στο ΤΟΡ 10 των σκόρερ
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη απόψε (20/4), όμως ο αρχηγός, Δημήτρης Διαμαντίδης θα θυμάται τον αγώνα για ακόμα έναν λόγο. Μπήκε στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης για ακόμα μία φορά ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ, καθώς με την εμπειρία του καθοδήγησε ουκ ολίγες φορές τους συμπαίκτες του μέσα στο παρκέ. Εκτός των άλλων ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πρόσθεσε και 15 πόντους στο "πράσινο" σακούλι. Αυτοί οι 15 πόντοι, ωστόσο είναι ιστορικοί, καθώς το φέρνουν μέσα στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ στην ιστορία της Euroleague.

Ο "3D" χρειαζόταν 13 πόντους για να πιάσει τον Ντέιβιντ Άντερσεν στην 10η θέση (2297) και με τους 15 που σημείωσε κατάφερε να τον ξεπεράσει. Πλέον ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετράει 2299 πόντους και επόμενος στόχος του είναι ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς που έχει σκοράρει 2328.

Διαμαντίδης: "Θα παλέψουμε για ότι μας ανήκει"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Διαμαντίδης στις δηλώσεις του τόνισε: "Δεν με απασχολεί τι περίμενε ο κάθε ένας. Εμείς έπρεπε να κερδίσουμε και για να γίνει αυτό έπρεπε να είμαστε σε όλους τους τομείς καλοί. Κάθε λάθος μετράει. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθειά του. Ειδικά στα δύσκολα είναι σημαντικό για εμάς. Συγχαρητήρια σε όλους. Έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη. Συνεχίζουμε", είπε αρχικά και πρόσθεσε: " Θεωρώ πως έχουμε κάνει υπέρβαση. Το πλάνο το ξέρουν όλοι. Βλέπετε πως εντάσσονται νέοι που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Η ομάδα με σκληρή δουλειά έχει φτάσει στους οκτώ και να αντιμετωπίζει μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Φτάσαμε εδώ και θα παλέψουμε για ό,τι μας ανήκει. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και αν είμαστε καλοί θα κερδίσουμε, αν όχι θα χάσουμε".

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού απαντώντας σε ερώτηση για το πλάνο του "τριφυλλιού" κι αν του φαίνεται ελκυστικό υποστήριξε πως: " Δεν είναι θέμα τι πιστεύω εγώ. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν κορμό. Τα νέα παιδιά θα πλαισιώσουν την ομάδα στο μέλλον. Σε αυτό θα υπάρξουν επιπτώσεις. Πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα πάντα και πρέπει να κάνει κάτι για να φτιάξει το μέλλον. Δεν καθοδηγώ κανέναν. Υπάρχει προπονητής. Εγώ είμαι εδώ για να παίξω και να βοηθήσω. Έφτασα 35 χρονών και παίζω γιατί μου αρέσει το μπάσκετ".

Αναφερόμενος στο παιχνίδι της Τετάρτης (22/4) ο "3D" τόνισε: " Πρώτος στόχος είναι να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να τα δώσουμε όλα. Περέπει να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Το πρώτο που κρατάμε είναι η όρεξη και το πάθος για τη νίκη"

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ