EUROLEAGUE

Ντένμον: "Ο Πασκουάλ με πίεζε να είμαι πιο επιθετικός"

Ντένμον: "Ο Πασκουάλ με πίεζε να είμαι πιο επιθετικός"
TOURETTE PHOTOGRAPHY

O MVP της νίκης του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Χίμκι, Μάρκους Ντένμον, μίλησε στο Sport24.gr για τη διαχείριση του "DNP" στο ντέρμπι, τις ευκαιρίες που πήρε και την ανάγκη του να βοηθήσει με κάθε τρόπο το "τριφύλλι".

Το "ξέσπασμα" του Μάρκους Ντένμον μετά το "DNP" απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν αυτό που έπρεπε. Δεν εκφράστηκε με δυσφορία στα social media (όπως γίνεται κάποιες φορές), αλλά με περισσότερη δουλειά στο γήπεδο και δύο καλές εμφανίσεις απέναντι σε Πανιώνιο και Χίμκι. Κι αν το παιχνίδι με τους "κυανέρυθρους" δεν μπορεί να ληφθεί υπόψιν λόγω χαμηλού ανταγωνισμού, αυτό με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσε τις απαντήσεις στους... δύσπιστους.

Ήρθε από τον πάγκο στο 4ο λεπτό, βρήκε ρυθμό μέσα από τα μαζεμένα σουτ (εύστοχα) που πήρε και κάπως έτσι εξελίχθηκε σε πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods στην εντυπωσιακή νίκη επί της ρωσικής ομάδας. Οπότε, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του, μετά το τέλος της αναμέτρησης. Μιλάμε άλλωστε για την πρώτη "μεγάλη" εμφάνισή του με τη φανέλα του "τριφυλλιού" στην EuroLeague.

" Απόψε (σ.σ.: χθες) πήρα αρκετό χρόνο συμμετοχής και γι αυτό προσπάθησα να προσφέρω όσα μπορούσα επιθετικά. Βρήκα σουτ, η ομάδα μού έδωσε τη δυνατότητα να βρω ελεύθερα σουτ και μέσω αυτών ήθελα να δώσω αρκετά πράγματα", ήταν οι πρώτες του ατάκες στο Sport24.gr λίγη ώρα αφότου είχε "σκοτώσει" τη Χίμκι από τα 6μ75. Με μπόλικο πάγο στα γόνατα, αλλά την ίδια ηρεμία στο πρόσωπό του, σαν να μην είχε συμβεί κάτι. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται κάθε κατάσταση μοιάζει σπάνια για ξένο παίκτη. Αυτό όμως αρκεί για να κάνει τη διαφορά για εκείνον, εντός της ομάδας.

Αλήθεια, πόσο εύκολο ήταν να διαχειριστεί τον μηδενικό χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; " Δεν θα έλεγα πως ήταν μια κακή στιγμή. Πολύ απλά γιατί δεν έπαιξα, για να φανεί αν ήμουν καλά ή όχι. Το χρησιμοποίησα όμως ως κίνητρο, για να δουλέψω ακόμη περισσότερο και να δείξω ότι είμαι "εδώ". Είμαι πολύ ανταγωνιστικός τύπος, θέλω να το δείχνω κάθε μέρα στο γήπεδο και αυτό έκανα μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θέλω να ξέρουν όλοι σε αυτή την ομάδα ότι θα δίνω τα πάντα για να κερδίζω μέσα από την εικόνα μου στις προπονήσεις και τους αγώνες, περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες", απάντησε για να προσθέσει πάνω σε αυτό -αναφορικά με την ψυχολογία του:

" Προσωπικά, μπορώ να σου πω ότι πάντα είμαι καλά, νιώθω καλά. Το θέμα είναι οι ευκαιρίες που παίρνεις. Δεν έχει σημασία πόσο καλή ψυχολογία έχεις, σημασία έχει όταν μπαίνεις στο γήπεδο, να είσαι έτοιμος να προσφέρεις. Στο ΣΕΦ δεν είχα αυτή τη δυνατότητα, απόψε (σ.σ.: χθες) έπαιξα αρκετά και προσπάθησα να βοηθήσω με κάθε τρόπο".

Ντένμον: "Ο Πασκουάλ με πίεζε να είμαι πιο επιθετικός"

Ξέρεις τι σκέφτομαι; Αν δεν παίζω, θέλω να βοηθάω με κάθε δυνατό τρόπο για να κερδίσει η ομάδα. Είτε αυτό είναι να τους χειροκροτάω και να τους εμψυχώνω, είτε να τους δίνω ένα μπουκάλι νερό. Το να κερδίζει η ομάδα είναι το σημαντικότερο όλων, κι αυτό ήρθα να κάνω εδώ. Να βοηθήσω, με κάθε τρόπο. Είτε παίζω, είτε όχι. Προφανώς θα ήθελα να παίζω, αλλά αυτό δεν στο εγγυάται κανείς. Θέλω να βοηθάω σε κάθε ευκαιρία, όποια κι αν είναι αυτή", ανέφερε πριν η κουβέντα πάει σε κάτι πιο χειροπιαστό. Τις επιδόσεις του στα περιφερειακά σου, που απέναντι στη Χίμκι ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με ό,τι είχε προηγηθεί.

" Είναι θέμα ρυθμού", εξήγησε και πρόσθεσε: " Οι προπονητές μού έλεγαν ότι θα πρέπει να είμαι πιο επιθετικός στο γήπεδο, στο πως αμύνομαι αλλά και στο πως εκτελώ. Να μην διστάζω. Με πίεζαν γι αυτό, γιατί μου έχουν εμπιστοσύνη. Κι αυτό προσπάθησα να κάνω καλύτερα απόψε. Θέλουν να είμαι επιθετικός, όταν μπαίνω στο γήπεδο. Να μην διστάζω, να εκμεταλλεύομαι κάθε λεπτό. Ίσως τις άλλες φορές να μην ήμουν τόσο αποφασιστικός. Να μην εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν στα παιχνίδια".

Τα εφτά (7) τρίποντα βέβαια που μέτρησε, ήταν πολλά. Πάρα πολλά και σίγουρα όχι κάτι που συναντάει κάποιος συχνά. Παρότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την στιγμή για τη δική του προβολή όμως, δεν το έκανε. Αντίθετα, εστίασε σε κάτι άλλο: την άμυνα! " Έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να σουτάρουν καλά σε ένα παιχνίδι. Είμαστε πολλοί που έχουμε τη δυνατότητα και το ταλέντο, απλά σήμερα έτυχε να είμαι εγώ αυτός που πήρε τις περισσότερες προσπάθειες. Να σου πω όμως κάτι; Μην κοιτάς τόσο το πόσα τρίποντα έβαλα εγώ ή συνολικά η ομάδα. Κοίτα πόσους πόντους δεχθήκαμε στο α' μέρος, που μας έφτιαξε την ψυχολογία. Η Χίμκι είχε μόλις 27 πόντους, οπότε για την ακρίβεια όλα ξεκίνησαν από την άμυνα, όχι από την επίθεση", είπε χαρακτηριστικά.

Όταν η κουβέντα πήγε στο κομμάτι της διαχείρισης των κακών στιγμών εντός παρκέ, μετά τις δύο σερί ήττες από Μπασκόνια και ΑΕΚ, είχε να επισημάνει πως " είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε τη νίκη. Δεν θα έλεγα πως μας πήρε από κάτω, όσο ότι ήμασταν εκνευρισμένοι με τους εαυτούς μας που δεν εκμεταλλευτήκαμε κάποιες ευκαιρίες που είχαμε για να κερδίσουμε. Εκεί εστιάσαμε, στο ότι δεν κάναμε τη δουλειά μας καλά. Δουλέψαμε στην προπόνηση, είπαμε να είμαστε πιο προσεκτικοί σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού και στις λεπτομέρειες, κι από εκεί να πάμε καλύτερα", για να καταλήξει αναφερόμενος στην χρονική στιγμή που διεξήχθη το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

" Έπαιξε ρόλο στο να γυρίσει ο διακόπτης, ότι μετά από αυτά τα παιχνίδια, είχαμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο παιχνίδι δεν υπήρχαν φίλαθλοι, οπότε αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι γι αυτό".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ