EUROLEAGUE

Νικ Καλάθης: Ο μάστερ των εκκινήσεων

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εντυπωσιακός στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, εντυπωσιακός και φέτος. Δείτε τη στατιστική σύγκριση των δυο ''εκκινήσεων'' του Νικ Καλάθη που παίζει σαν σούπερ σταρ.

Το περσινό του ξεκίνημα, ήταν συγκλονιστικό. Ο Νικ Καλάθης ήταν απολαυστικός από την πρώτη μέχρι την 15η αγωνιστική της EuroLeague 2016/17, όμως στη συνέχεια "κλάταρε" και στο δεύτερο μισό έμοιαζε με άλλο παίκτη. Φέτος, ο έμπειρος πόιντ γκαρντ έχει κάνει και πάλι τρομερή εκκίνηση, με τους αριθμούς του να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί, αλλά και ένα συγκεκριμένο στοιχείο να δείχνει πως η διαχείριση των δυνάμεών του βρίσκεται ήδη σε πρώτο πλάνο για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του.

Στα δέκα πρώτα ματς της περσινής σεζόν, απέναντι σε Ζάλγκιρις, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάμπεργκ, Ερυθρό Αστέρα, Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ολυμπιακό, Νταρουσάφακα και Μπαρτσελόνα, ο Καλάθης είχε:

13 πόντους ανά αγώνα

5.3 ριμπάουντ ανά αγώνα

6.9 ασίστ ανά αγώνα

1.4 κλεψίματα ανά αγώνα

1.6 λάθη ανά αγώνα

17.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα

32.5 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα

και σε σύνολο τα εξής:

38/74 δίποντα

13/45 τρίποντα

15/27 βολές

Στα δέκα πρώτα ματς της φετινής σεζόν, απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Ολυμπιακό, Χίμκι, Αναντολού Εφές, Ρεάλ Μαδρίτης και Ουνικάχα Μάλαγα, ο Νικ Καλάθης έχει:

14.4 πόντους ανά αγώνα

3.6 ριμπάουντ ανά αγώνα

7.9 ασίστ ανά αγώνα

1.4 κλεψίματα ανά αγώνα

2.6 λάθη ανά αγώνα

18.1 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα

27.6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα

και σε σύνολο τα εξής:

50/87 δίποντα

8/30 τρίποντα

20/30 βολές

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι εξαρτημένος από τον Νικ Καλάθη σε τεράστιο βαθμό, όπως είχε γράψει ο Αλέξανδρος Τρίγκας στο Sport24.gr πριν από τρεις εβδομάδες. Εκείνο το κείμενο διαδέχθηκε το μυθικό βράδυ του ομογενή πόιντ γκαρντ στην Κωνσταντινούπολη, όταν έκανε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους και δεύτερο ρεκόρ καριέρας με 42 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης απέναντι στην Αναντολού Εφές.

Βέβαια, ο Τσάβι Πασκουάλ γνωρίζει πως το κλειδί για να έχει συνέχεια και συνέπεια ο βασικός του οργανωτής, είναι να διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο φρέσκα τα πόδια του. Δεν μπόρεσε να το κάνει αυτό πέρυσι κι ας υπήρχε ο Μάικ Τζέιμς, προσπαθεί να το καταφέρει φέτος κι ας είναι ο Λούκας Λεκαβίτσιους μπερδεμένος στον ρόλο του backup που του έχει δώσει ο Καταλανός τεχνικός. Αν και ο Καλάθης ξεκίνησε τη σεζόν με 23, 28, 16, 29, 22 και 26 λεπτά, έχει στα τελευταία 33, 36, 34 και 33 λεπτά που σίγουρα προβληματίζουν τόσο το προπονητικό team του Παναθηναϊκού, όσο και τον ίδιο.

Με τον Λεκαβίτσιους να... ψάχνεται, με τον Παππά να μη μπορεί να λειτουργήσει ως πλέι μέικερ, με τον Ντένμον σταθερά εκτός κλίματος, με τον Μποχωρίδη να έχει αποχαιρετήσει, οι Πρωταθλητές Ελλάδας στηρίζονται σχεδόν εξ' ολοκλήρου στον Καλάθη. Όσο αυτός αντέχει, τόσο η ομάδα θα κερδίζει.

Για την ιστορία, ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός και στα δέκα πρώτα ματς της σεζόν 2015/16, όταν είχε 10.7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6.8 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και ποσοστά 47% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα, 60% στις βολές μαζί με 15.5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 30.5 λεπτά συμμετοχής. Αν υπάρχει ένας παίκτης που παραδοσιακά μπαίνει σε κάθε περίοδο με το πόδι στο γκάζι, αυτός είναι ο 28χρονος σε λίγες εβδομάδες "μαέστρος".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ