EUROLEAGUE

Μπεντίλ: Από το βόλεϊ στο μπάσκετ και πλέον στον Παναθηναϊκό

Μπεντίλ: Από το βόλεϊ στο μπάσκετ και πλέον στον Παναθηναϊκό

Η EuroLeague έκανε αφιέρωμα στον παίκτη του Παναθηναϊκού, Μπεν Μπεντίλ, ανατρέχοντας στην παιδική του ηλικία και ρίχνοντας φως στην ξεχωριστή ιστορία όπου ξεκίνησε για βολεϊμπολίστας αλλά στον δρόμο -κυριολεκτικά- τον "συνάντησε" η μπασκετική πρόκληση.

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα και μία πολύ ιδιαίτερη ιστορία του Μπεν Μπεντίλ παρουσίασε η EuroLeague, ρίχνοντας φως στην τροπή της παιδικής του ηλικίας και της αθλητικής του σταδιοδρομίας.

Στο εν λόγω αφιέρωμα, ο Γκανέζος αποκαλύπτει πώς από το βόλεϊ κατέληξε στο μπάσκετ χάρη στο "μάτι", την πρωτοβουλία και τις προπονήσεις ενός γνωστού Γκανέζου αθλητή, ο οποίος τον εντόπισε, την ώρα που ο ίδιος έπαιζε βόλεϊ.

Ο νεαρός φοργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού μάλιστα, αναφέρει ότι είχε φιλοδοξία να κάνει καριέρα ως βολεϊμπολίστας, ξεκινώντας τα πρώτα του βήματα από τη στρατιωτική ομάδα της Γκάνας, ενώ συχνά έπαιζε και ποδόσφαιρο, ποτέ όμως μπάσκετ. Ώσπου..

"Εκεί που έπαιζα βόλεϊ, ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα γήπεδο μπάσκετ. Μία μέρα, ενώ παίζαμε έναν αγώνα, άκουσα φασαρία και εντόπισα κινητικότητα στο διπλανό γήπεδο. Τότε καταλάβαμε τι γινόταν όταν είδαμε έναν πολύ δημοφιλή παίκτη στη Γκάνα, τον Μεμ Φάλκονερ που είχε έρθει να παίξει εκεί. Μιλάμε για ένα μεγάλο όνομα στην Γκάνα, που εμφανιζόταν πολύ στην τηλεόραση και όλοι ήξεραν ποιος είναι. Μία πραγματική δημοσιότητα που όλοι σέβονταν. Ενθουσιαστήκαμε όταν τον είδαμε και πήγαμε να τον παρακολουθήσουμε από κοντά. Λίγο μετά, ένας από τους συμπαίκτες του τραυματίστηκε και έψαχναν αντικαταστάτη. Τότε, ο Μεμ, αφού κοίταξε γύρω του, με έδειξε με το δάχτυλο και είπε: "Έλα εδώ να παίξεις". Πιστεύω με διάλεξε επειδή ήμουν ψηλός".

Εκεί άρχισε και η αλλαγή πορείας του Μπεντίλ, ο οποίος "κέρδισε" με το καλημέρα τον Φάλκονερ: "Θα είμαι στην πόλη για μία εβδομάδα. Έλα αύριο στο γήπεδο να σε προπονήσω. Όλη τη βδομάδα δουλέψαμε μαζί. Όταν έφυγε, όμως, ξαναγύρισα στο μπάσκετ. Αλλά τότε ήταν που άρχισε να αναπτύσσεται η σχέση μας. Όταν ο Μεμ ήταν νέος πήρε υποτροφία να παίξει στην Αμερική αλλά τραυματίστηκε. Μου έλεγε ότι ζούσα το όνειρο που εκείνος δεν μπορούσε. Ζούσε το όνειρο μέσω εμού. Και μου έλεγε πως άκουγε μόνο καλά πράγματα για μένα. Πως θα μπορούσα να έχω μέλλον".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ