ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπασκόνια - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κακή εμφάνιση, σούπερ Λάνγκφορντ, συγκινητικοί Παππάς - Βουγιούκας και τίποτα περισσότερο. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας ματς με τη Μπασκόνια.

Κιθ Λάνγκφορντ εναντίον όλων... Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της αναμέτρησης Μπασκόνια - Παναθηναϊκός για την ένατη αγωνιστική της EuroLeague 2018/19. Οι πράσινοι ηττήθηκαν καθαρά στη Βιτόρια ( 86-77 ), έπεσαν στο 5-5 και τώρα θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Μόσχα για να αντιμετωπίσουν ακόμα μία ομάδα που καίγεται για νίκη, τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα που βρίσκεται στο 3-6 και θέλει να μπει ξανά στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη οκτάδα της κανονικής περιόδου.

Πλην του Λάνγκφορντ και των Παππά - Βουγιούκα ουδείς στάθηκε καλά στη Βιτόρια, με τον Τσάβι Πασκουάλ να προβληματίζεται εκ νέου για την εικόνα της ομάδας του στα εκτός έδρας παιχνίδια της στη διοργάνωση. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Πρωταθλητή Ελλάδας στο ματς με τη Μπασκόνια.

0. ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ

Μπήκε στο 4', έβαλε αμέσως το πρώτο του τρίποντο και έμεινε εκεί μέχρι το ημίχρονο, στα επτά λεπτά που τον είδαμε στο παρκέ. Άλλα τόσα πήρε στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν άφαντος. Δεν πήρε σουτ, δεν μάζεψε ριμπάουντ, δεν έβγαλε άμυνες, ήταν εκτός κλίματος και παρασύρθηκε κι αυτός από την κακή εμφάνιση της ομάδας του.

Τα στατιστικά του: 3 πόντοι, 1/2 τρίποντα, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 5 ranking σε 14:57

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ (starter)

Ήταν πενταδάτος, έπαιξε πολύ (15:13) μέχρι το ημίχρονο, ήταν απειλητικός, έβαλε ένα φοβερό-γκολ φάουλ, ωστόσο δεν τρόμαξε ποτέ την άμυνα της Μπασκόνια που δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον βλέπει με τη μπάλα στα χέρια, σε αργές και προβλέψιμες επιθέσεις. Τρομερά ανεβασμένος στο δεύτερο μέρος και ειδικά στην τέταρτη περίοδο, μόνος του κράτησε τον Παναθηναϊκό στο ματς, έγραψε την τρίτη επίδοση της καριέρας του στη EuroLeague αλλά με το σκορ στο 81-75 αστόχησε σε τρίποντο που θα έβαζε ακόμη περισσότερη πίεση στις πλάτες των γηπεδούχων. Ήταν πραγματικά απολαυστικός, εκτέλεσε από κάθε σημείο του παρκέ, άξιζε να πάρει τη νίκη αλλά ήταν πολύ μόνος καθώς πλην του Παππά, ουδείς στάθηκε στο πλευρό του.

Τα στατιστικά του: 33 πόντοι, 8/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 11/14 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 λάθη, 35 ranking σε 34:17

7. ΣΤΕΦΑΝ ΛΑΣΜΕ

Μπήκε στο 4', έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος για να αστοχήσει σε δυο προσπάθειες, δεν μπορούσε να τα βάλει στα ίσα με τους ψηλούς της Μπασκόνια και δεν πρόσεφερε ούτε στο πίσω μέρος του γηπέδου καθώς ο Πουαριέ σούταρε από πάνω του. Πάτησε απότομα το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και έβαλε έξι μαζεμένους πόντους με δίποντο, τρίποντο από την κορυφή και βολή, έμεινε όμως εκεί.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 1/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ranking σε 16:53

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία στο 17', είχε δύο κακές αντιδράσεις απέναντι στον Τζάνινγκ που του έβαλε πρώτα γκολ-φάουλ και αμέσως μετά τρίποντο από τα επτά μέτρα, έκανε ένα λάθος και δύο φάουλ σε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος. Δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος. Αν μη τι άλλο περίεργο βράδυ για τον Έλληνα φόργουορντ.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1 λάθος, -1 ranking σε 3:27

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Εξαιρετικός στις αρχές της δεύτερης περιόδου, κράτησε μαζί με τον Βουγιούκα όρθιο τον Παναθηναϊκό. Αρχικά έπαιξε ως σούτινγκ γκαρντ δίπλα στον Λεκαβίτσιους, συνέχισε ως πόιντ γκαρντ καθώς ο Λιθουανός ήταν εκτός τόπου και χρόνου, έβαλε 10 πόντους με πέντε σουτ σε εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος. Κράτησε το γκάζι στο πάτωμα και στο δεύτερο μέρος, ήταν ο μόνος που έδωσε βοήθειες στον Λάνγκφορντ, ήταν ο μόνος που έπαιζε με πείσμα, ήταν ξανά καλός και μένει να δούμε αν μπορεί να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε σειρά αγώνων.

Τα στατιστικά του: 16 πόντοι, 3/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 3 κλεψίματα, 12 ranking σε 21:25

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Έδωσε τρομερές μάχες στο ριμπάουντ, ωστόσο στα 13 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος δεν απείλησε ποτέ την άμυνα της Μπασκόνια. Δεν το έκανε ούτε στο δεύτερο μέρος, στο οποίο ήταν ακόμη χειρότερος. Τελείωσε το ματς με 2 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 28 λεπτά, δείχνει ένα πραγματικά πολύ αμφιλεγόμενο πρόσωπο και δεν πείθει ότι μπορεί να βελτιωθεί στη συνέχεια της σεζόν. Στον Παναθηναϊκό σίγουρα προβληματίζονται για την εικόνα του Γκιστ, που όσο κι αν πιέζει τον εαυτό του, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της σεζόν.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 0/2 δίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κοψίματα, 7 ranking σε 27:50

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Εκπληκτικός στο πρώτο μέρος, με έξι πόντους από όμορφες κινήσεις, με δύο σπουδαίες ασίστ, έμεινε στο παρκέ εννέα λεπτά και έδωσε και με το παραπάνω αυτά που του ζήτησε ο προπονητής του. Δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στα ακόμη επτά λεπτά που πήρε στο δεύτερο μέρος, αλλά έδωσε τρομερές μάχες και ήταν για ακόμα μία φορά ο τυπικός Βουγιούκας που πάντα θα δίνει ό,τι έχει, είτε παίζει πέντε, είτε παίζει 25 λεπτά.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 3/5 δίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 15 ranking

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Πήρε τρία λεπτά στο πρώτο μέρος, ήταν κακός και γρήγορα γύρισε στον πάγκο για να παίξει ο Παππάς τον ρόλο του backup άσου. Δεν άλλαξε η εικόνα του ούτε στο δεύτερο πέρασμά του από το παιχνίδι. Τρία λάθη σε οκτώ λεπτά, είναι πάρα πολλά από έναν αναπληρωματικό κοντό που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του προπονητή του.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 2/2 βολές, 1 ασίστ, 3 λάθη, 0 ranking σε 8:12

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Μπήκε στο 5' αντί του Θανάση, έπαιξε 16 λεπτά, έδωσε το απόλυτο τίποτα. Δεν ήταν επιθετικός, δεν έβγαλε άμυνες, δεν δημιούργησε, δεν απείλησε καν τη Μπασκόνια. Αν ο συγκεκριμένος δεν ανεβάσει στροφές, ο Παναθηναϊκός θα εχει σοβαρό πρόβλημα στη συνέχεια της σεζόν.

Τα στατιστικά του: 2 πόντοι, 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος, 1 ranking σε 16:10

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Κακό πρώτο μέρος από τον ηγέτη του Παναθηναϊκού, που πέτυχε 2 πόντους από 1/4 σουτ, είχε μόλις μία ασίστ, τρία λάθη, κανένα ριμπάουντ σε 13 λεπτά. Εξίσου κακός και στο δεύτερο μέρος. Δεν ήταν η βραδιά του, δεν βρήκε ποτέ τρόπο να γίνει αποτελεσματικός σε σχεδόν κανέναν τομέα του παιχνιδιού. Το χειρότερο παιχνίδι του από το περσινό με τον Ολυμπιακό, στην έκτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ. Είχε να μείνει στα... μηδέν ριμπάουντ από τις 25/10/2017 και το εκτός έδρας ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Καταπονημένος, εκνευρισμένος από το τρίτο δεκάλεπτο όταν ο Γκρέιντζερ του πήρε φάουλ με φλόπινγκ, τα έβαλε με όσους βρίσκονταν στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα και θα πρέπει τις επόμενες μέρες να ξεκουραστεί, ίσως να μείνει εκτός στο ματς της Δευτέρας με τον Κολοσσό στη Ρόδο.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη, 1 κόψιμο, -4 ranking σε 26:22

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Έπαιξε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος και είχε ένα άστοχο δίποντο, πήρε άλλα τόσα στο δεύτερο για να βρει σίδερο σε δύο τρίποντα. Δεν είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τη ροή τέτοιων αγώνων, ματς στα οποία ο Παναθηναϊκός κυνηγά συνεχώς, οπότε δεν μπορεί να κριθεί με αυστηρότητα. Σίγουρα πάντως τα 0/3 σουτ, το ένα λάθος και το -6 στην αξιολόγηση είναι αριθμοί που "χτυπούν" στο μάτι.

Τα στατιστικά του:

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ (starter)

Ήταν πενταδάτος, βγήκε στο τέταρτο λεπτό και δεν τον είδαμε ποτέ ξανά μέχρι το τέλος του ματς. Με τον Γκιστ να μη μπορεί να βοηθήσει, ίσως έπρεπε να πάρει ακόμα μία ευκαιρία, ειδικά από τη στιγμή που προερχόταν από θετική εμφάνιση απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Τα στατιστικά του: 1 ριμπάουντ, 1 ranking σε 4:22

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ