EUROLEAGUE

Μήτογλου στο Sport24.gr: "Μου αρέσει να είμαι μαχητής"

Μήτογλου στο Sport24.gr: "Μου αρέσει να είμαι μαχητής"

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού και MVP του ΕΚΟ All Star Game, Ντίνος Μήτογλου, μιλά στο Sport24.gr για τον Γολγοθά που έχει να ανέβει το "τριφύλλι" με την επανέναρξη της EuroLeague και τον δικό του βελτιωμένο ρόλο στην τρίτη του χρονιά στους πράσινους.

Ονόματα όπως οι Άντε Τομιτς, Μπράντον Ντέιβις και Κουίνσι Έισι, παίκτες ομάδων που ανταγωνίζονται για το πλεονέκτημα έδρας βλέπουν το όνομα του Ντίνου Μήτογλου να προηγείται στη λίστα των κορυφαίων ριμπάουντερ της EuroLeague. Πολλά ακόμη ονόματα (Τζέιμς Γκιστ, Ντέρικ Γουίλιαμς, Γιόνας Γερέμπκο) ακολουθούν.

Στον τρίτο του χρόνο στον Παναθηναϊκό, ο 24χρονος φόργουορντ έχει επιστρατεύσει ένα πολύ ισχυρό όπλο για να καθιερωθεί στο ροτέισον του "τριφυλλιού" και να κερδίσει, αρχικά τον Ρικ Πιτίνο και έπειτα μεγαλύτερο ρόλο και χρόνο από τον προπονητή του στην ομάδα.

Με 4,1 συνολικά και 1,7 επιθετικά ριμπάουντ, ο Μήτογλου καταφέρνει με μαεστρία και μαχητικότητα να παίρνει σωστή θέση στη ρακέτα, έχοντας μάλιστα βασική πηγή παραγωγικότητας το επιθετικό ριμπάουντ, σκοράροντας κατά κόρον μετά από μία κερδισμένη διεκδίκηση που προσφέρει έξτρα κατοχή στην ομάδα του και -συχνά- δικούς του πόντους.

Παράλληλα, όμως, έχει πάρει και περίοπτη θέση στο φετινό πράσινο ροτέισον, με διπλό ρόλο μάλιστα, αφού πέρα από τη φυσική του θέση, έχει κληθεί αρκετές φορές να παίξει στο "5" στα κατά συνθήκη χαμηλά σχήματα του Αμερικανού τεχνικού: “Είναι να το θέλεις το ριμπάουντ. Και φυσικά είναι η θέση που παίρνεις για το ριμπάουντ. Είναι θέμα θέλησης. Το ριμπάουντ σε καθιερώνει σαν ψηλό και είναι γενικά απαραίτητο για αυτή τη θέση. Εγώ απλά προσπαθώ κάθε φορά να είμαι εκεί για κάθε μάχη”, λέει στο Sport24.gr ο MVP του All Star Game που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στα "Δύο Αοράκια", μιλώντας για το διάλειμμα που προσέφερε η διοργάνωση στο Ηρακλειο Κρήτης, τη διακοπή της EuroLeague την οποία θα διαδεχτεί ένας Γολγοθάς για τους πράσινους, αλλά και τον δικό του φετινό ρόλο στην ομάδα: "Ήταν κάτι διαφορετικό. Όλοι το θέλαμε, όλοι οι παίκτες το χρειαζόμασταν, ήρθαμε σε μία γιορτή του μπάσκετ για να την ευχαριστηθούμε όλοι, παίκτες, προπονητές, κόσμος και μικρά παιδιά και να φύγουμε όλοι με ένα μεγάλο χαμόγελο”, είπε αναφερόμενος στη διήμερη διοργάνωση της Κρήτης.

Μήτογλου στο Sport24.gr: "Μου αρέσει να είμαι μαχητής"

Μετά το διάλειμμα και την ευκαιρία για μπασκετικό χαλάρωμα μεταξύ συμπαικτών, αντιπάλων, Ελλήνων και ξένων, ο Παναθηναϊκός ξέρει πώς στο διάστημα της διακοπής θα πρέπει να προετοιμαστεί για τον Γολγοθά που τον περιμένει στη EuroLeague: “ Είναι ευκαιρία να καθαρίσει λίγο το μυαλό μας, να ξεκουραστούμε πνευματικά και σωματικά. Μέσα σε αυτό το break θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε ορισμένα πράγματα, να βελτιώσουμε την εικόνα μας, να παρουσιάσουμε καλύτερο εαυτό και να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Μας περιμένει μεγάλος Γολγοθάς, έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια και οι απαιτήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι".

Το πρόσημο που θα προκύψει για τους πράσινους από το δύσκολο πρόγραμμα που τους περιμένει, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα θα φανεί στο τέλος του δρόμου. Για την ώρα πάντως, σύμφωνα με τον Ελληνα φόργουορντ, οι φετινές βάσεις μοιάζουν πιο γερές από αυτές τις αντίστοιχης περσινής περιόδου: “Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα έχουμε καλύτερη πορεία από πέρυσι. Τέτοιο καιρό αρχίζαμε να βρίσκουμε μία ροή και βελτιώσαμε τη θέση μας μέχρι να μπούμε στα playoffs. Πλέον είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα. Έχουμε την ευκαιρία τώρα με αυτό το κενό που υπάρχει και το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε για να βελτιωθούμε γιατί μπορούμε να δώσουμε πολλά παραπάνω πράγματα”.

"ΝΙΩΘΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ"

Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Μόσχα, εκτός από το σημαντικότερο φετινό διπλό των πρασίνων έδωσε και την πιο πειστική και "γεμάτη" προσωπική παράσταση του Ντίνου Μήτογλου, την πιστοποίηση της φετινής του καθιέρωσης, μαζί και μία σειρά από ατομικά ρεκόρ καριέρας. Πώς νιώθει πλέον, στον τρίτο του χρόνο στον Παναθηναϊκό; “Έχω γίνει πιο πολύ μέρος της ομάδας. Στον τρίτο μου χρόνο εδώ νιώθω ένας σημαντικός παίκτης, ένα σημαντικό εργαλείο για την ομάδα και χαίρομαι γι’ αυτό. Έχω προσαρμοστεί 100% στα δεδομένα και της ομάδας και του ευρωπαϊκού μπάσκετ και στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Οπότε είναι πιο εύκολο για μένα να βγάλω πιο πολλά πράγματα στο γήπεδο”.

Μήτογλου στο Sport24.gr: "Μου αρέσει να είμαι μαχητής"

Οι καλοκαιρινές ατομικές προπονήσεις στο κολέγιο του Wake Forest επιβραβεύτηκαν και επιβράβευσαν σε βάθος χρόνου τον νεαρό φόργουορντ. Εκτός από την ατομική δουλειά, όμως, υπάρχει και ο παράγοντας της συγκυρίας, της ευκαιρίας και της δεύτερης κοινής θητείας, με τον Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός τεχνικός έχει επιδράσει στον ανανεωμένο και σαφώς πιο ενεργό του ρόλο στο "τριφύλλι", σε ένα από τα κερδισμένα πρόσωπα του πολύπειρου προπονητή: “Ο κόουτς Πιτίνο πλέον με βλέπει διαφορετικά θέλω να πιστεύω. Μου μιλάει πάρα πολύ, θέλει να είμαι ανταγωνιστικός, να δίνω το 100%, θέλει να έχει πολλούς μαχητές στην ομάδα του. Προσπαθώ να είμαι κι εγώ ένας τέτοιος γιατί μου αρέσει να είμαι μαχητής”.

Όσο για το δικό του μέλλον (το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται την επόμενη σεζόν), αυτό παραμένει στον... πάγκο, αφού το μυαλό του μονοπωλούν σκέψεις που αφορούν μόνο το -πράσινο- παρόν: "Δεν έχουμε μιλήσει, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στον Παναθηναϊκό και σκέφτομαι μόνο τον Παναθηναϊκό. Τίποτα άλλο”.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ