EUROLEAGUE

Με σύμμαχο την παράδοση ο Παναθηναϊκός

Με σύμμαχο την παράδοση ο Παναθηναϊκός

Τη νίκη που θα του επιτρέψει να πατήσει στη δεύτερη θέση της EuroLeague ψάχνει απόψε στη Γερμανία επί της Μπάμπεργκ ο Παναθηναϊκός (2/2, 21:00).

Η νίκη επί της Ζαλγκίρις την προηγούμενη εβδομάδα τον έβαλε πάλι στο σωστό δρόμο. Ένα “διπλό” στη Γερμανία, πάντως, ενδέχεται να απογειώσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος να ανέβει στη δεύτερη θέση της κατάταξης τηςEuroLeague (μαζί με Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε),εφόσον διατηρήσει απόψε (2/2, 21:00) την ευνοϊκή παράδοση που έχει κόντρα στη Μπάμπεργκ.

Οκτώ νίκες σε εννέα αναμετρήσεις μετρούν συνολικά οι “πράσινοι” με αντίπαλο τη Μπάμπεργκ. Η μοναδική νίκη που έχει σημειώσει η γερμανική ομάδα επί του Παναθηναϊκού καταγράφηκε το Νοέμβριο του 2011, καθώς έκτοτε το “τριφύλλι” μετράει έξι συνεχόμενες νίκες, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής στο ΟΑΚΑ με 93-83. Ο Παναθηναϊκός είχε φύγει φυσικά νικητής και από το περσινό παιχνίδι που έδωσαν οι δύο ομάδες στη Γερμανία, όταν είχε επικρατήσει με 84-83.

Εκείνη η νίκη του Παναθηναϊκού είχε συνοδευτεί από το ντεμπούτο του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο, ένα παρ’ ολίγον τριπλ-νταμπλ του Νικ Καλάθη (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ) και μία συγκλονιστική ανατροπή. Κι αυτό διότι οι “πράσινοι” είχαν χρειαστεί ένα σερί 11-0 στα τελευταία λεπτά, καθώς και ένα φόλοου του Καλάθη λίγο πριν από τη λήξη προκειμένου να αποδράσουν με τη νίκη από τη Γερμανία.

Γεμάτη προβλήματα η Μπάμπεργκ

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη Μπάμπεργκ. Έχει στρογγυλοκάτσει στην 3η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 13-7 και εφόσον σημειώσει τη δεύτερη νίκη του στους τελευταίους πέντε εκτός έδρας αγώνες, τότε θα μπορέσει να ανέβει στη δεύτερη. Η Μπάμπεργκ, από την άλλη, προέρχεται από 7 ήττες σε 8 αγώνες και την περασμένη Κυριακή υπέστη βαριά ήττα στη Βόννη με 106-69 για το γερμανικό πρωτάθλημα.

Συν τοις άλλοις, η Μπάμπεργκ θα παραταχθεί για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι με τον Ηλία Κατζούρη στον πάγκο αντί του Αντρέα Τρινκιέρι (λόγω της εγχείρησης στον ώμο που έχει κάνει ο Ιταλός κόουτς), ενώ δεν θα υπολογίζει τους Έλιας Χάρις, Λούκα Μίτροβιτς, Μπράις Τέιλορ και Λέον Ραντόσεβιτς. Αμφίβολη θεωρείται επίσης και η συμμετοχή του Ντάνιελ Χάκετ.

* Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Μπελόσεβιτς (Σερβία), Χιμένεθ (Ισπανία), Χόρντοφ (Κροατία).

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (2/2)

19:00 Χίμκι-Ουνικάχα Μάλαγα

21:00 Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός

21:30 Μπασκόνια-Ερυθρός Αστέρας

Πέμπτη (1/2)

19:00 Αναντολού Εφές-Βαλένθια 82-66

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης 93-87

20:00 Ζαλγκίρις-Μακάμπι 99-84

20:00 Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο 81-83

21:00 Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 95-70

Διαβάστε εδώ την κατάταξη τηςEuroLeague

Photo credits:eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ