EUROLEAGUE

Ματς "τελικός" στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό

Ματς "τελικός" στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI

Στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός (22:00) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της EuroLeague. Χωρίς τον Νίκο Παππά οι "πράσινοι", αμφίβολος ο Λούκα Ντόντσιτς για τους γηπεδούχους.

Μετά τις εντός έδρας ήττες από Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε , ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ θα "μονομαχήσουν" στη Μαδρίτη για την 25η αγωνιστική της EuroLeague (22:00, Live Blog από το Sport24.gr, Novasports 2). Αμφότεροι οι αντίπαλοι βρίσκονται στο 14-10, συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα ματς τελικό, αναφορικά με την είσοδο στην πρώτη τετράδα, που συνεπάγεται πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έρχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες (σ.σ. από Ολυμπιακό & Φενέρμπαχτσε), ωστόσο είναι το φαβορί της αναμέτρησης, έστω κι αν είναι αρκετά πιθανό να παραταχθεί δίχως τον τραυματία Λούκα Ντόντσιτς . Αντίθετα, ο δεύτερος σκόρερ και δεύτερος καλύτερος στα ριμπάουντ παίκτης της ομάδας -ο Τρέι Τόμπκινς- θα επιστρέψει κανονικά απόψε, μετά την απουσία του λόγω τραυματισμού. Η Ρεάλ σκοράρει 85.1 πόντους και δέχεται 79.2 κατά μέσο όρο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί δίχως τον Νίκο Παππά . Παράλληλα, οι "πράσινοι" αναζητούν την αγωνιστική τους... ταυτότητα, καθώς μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με τους Μάικ Τζέιμς και Έιντριαν Πέιν στη δωδεκάδα τους. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχει 3-8 μακριά από το ΟΑΚΑ, στη Μαδρίτη πάει με την ταμπέλα του αουτσάιντερ και ψάχνει την υπέρβαση.

Όσον αφορά την πρόσφατη παράδοση, από το 2000 κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει 9 φορές κόντρα στη Ρεάλ κι η ισπανική ομάδα 8. Στη Μαδρίτη το σκορ είναι 5-3 υπέρ των Ισπανών, με το τελευταίο "διπλό" του Τριφυλλιού να χρονολογείται στις 21 Μαρτίου του 2013 -για το TOP 16 της EuroLeague- με 74-73.

EUROLEAGUE - 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη 08/03

19:00 Χίμκι - Αρμάνι Μιλάνο

19:30 Εφές - Μακάμπι

21:30 Βαλένθια - Μπασκόνια

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός

Παρασκευή 09/03

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ουνικάχα

20:00 Ζαλγκίρις - Φενέρμπαχτσε

21:00 Ολυμπιακός - Μπάμπεργκ

22:00 Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ