EUROLEAGUE

Μακάμπι - Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά με μονόπλευρο ενδιαφέρον

Μακάμπι - Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά με μονόπλευρο ενδιαφέρον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δοκιμάζεται στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε ένα παιχνίδι που στο πρόσφατο παρελθόν είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η αντίθετη πορεία των ομάδων και το πρόβλημα της ισραηλινής ομάδας.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είχε άλλο ενδιαφέρον, υπό "κανονικές" συνθήκες. Οι "πράσινοι" διεκδικούν τη νίκη που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs απέναντι στην "ομάδα του λαού" που θέλει απλά να κλείσει μία ακόμη προβληματική σεζόν στην Ευρώπη με εντός έδρας νίκη. Ένα ζευγάρια που έχει αναμετρηθεί πολλάκις στο παρελθόν σε τελικούς και playoffs, αυτή τη φορά θα έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον, ως προς τον νικητή.

Από τη μία υπάρχει το "τριφύλλι" με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο, που παλεύει για την επιστροφή στο Final Four μετά από πέντε χρόνια, από την άλλη υπάρχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές δυνάμεις βρίσκεται εδώ και μια διετία σε κάκιστη κατάσταση, προσπαθώντας να αναγεννηθεί από τις στάχτες της και να ξεφορτωθεί το φάντασμα του Ντέιβιντ Μπλατ, η φυγή του οποίου συνδυάστηκε με την κατάρρευση της ομάδας. Άμεσα.

Από την στιγμή που η ισραηλινή ομάδα βγήκε στην αγορά για νέο προπονητή, πήγε κόντρα στη λογική . Και το πλήρωσε. Πλέον όμως, με τον Άιναρς Μπαγκάτσκις στον πάγκο προσπαθεί να ξαναχτίσει το σοβαρό αγωνιστικό της προφίλ για να διεκδικήσει -του χρόνου- την επιστροφή στην κουβέντα των διεκδικητών του τίτλου.

Η αποψινή (6/4, 21:05) αναμέτρηση θα δώσει στο "τριφύλλι" τη δυνατότητα να ισοφαρίσει στο ιστορικό των αναμετρήσεων, αφού μέχρι στιγμής υπολείπεται μίας νίκης (17 έναντι 18).

Το εντυπωσιακό του συγκεκριμένου ζευγαριού είναι πως το έχουμε δει σε όλες τις φάσεις της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, από την κανονική περίοδο μέχρι το Final Four. Στις περιπτώσεις μάλιστα που κρινόταν ένας τίτλος ή μία πρόκριση, ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι. Για παράδειγμα, ο ημιτελικός του Final Four της Μπολόνια και οι δύο τελικοί της EuroLeague σε Θεσσαλονίκη (2000) και Βαρκελώνη (2011) που έδωσαν το τρόπαιο στους "πράσινους", ή η σειρά των playoffs το 2012, όταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ έφτασε κοντά στην πρόκριση, αφού "έσπασε" την έδρα του "τριφυλλιού", πριν γίνει η ανατροπή και το εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη καταλήξει σε ελληνικά χέρια (με 3-2). Την ίδια ώρα, η "ομάδα του λαού" τα κατάφερε το 2005 στο Final Four της Μόσχας.

Από εκεί και πέρα, οι δυο τους αναμετρήθηκαν σε regular season και Top 16, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει καταφέρει πάντως να κερδίσει στο Ισραήλ. Η δυναμική της "Menora Mivtachim Arena" βέβαια δεν έχει καμία σχέση με αυτή του πρόσφατου παρελθόντος, αφού -για παράδειγμα- φέτος οι νίκες και οι ήττες είναι μοιρασμένες, την ώρα που το ΟΑΚΑ είναι η δύναμη πυρός του Παναθηναϊκού, αφού εκεί μετράει μόλις μία ήττα.

Απόψε λοιπόν, το "τριφύλλι" αναζητά το πέμπτο του "διπλό" για να εδραιωθεί στην τετράδα και να έχει αυτός το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ