EUROLEAGUE

Μάικ Τζέιμς: Η τρέλα έχει ονοματεπώνυμο

Μάικ Τζέιμς: Η τρέλα έχει ονοματεπώνυμο

Απέναντι στην Μπασκόνια, ο Μάικ Τζέιμς θύμισε σε όλους ότι είναι "τρελός", επανέφερε στη συζήτηση ένα ερώτημα που υπάρχει μήνες τώρα, ενώ απάντησε στο EuroLeague Greece αν έχει τόση άγνοια κινδύνου όση δείχνει κάθε φορά που παίρνει ένα μεγάλο σουτ.

Από την εκκίνηση κιόλας της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην EuroLeague, το Νο1 θέμα προς συζήτηση για τον Παναθηναϊκό Superfoods αφορούσε στον Μάικ Τζέιμς. "Πόσο διαφορετικός θα ήταν, αν τον είχε στη σύνθεσή του", συζητούσαν όλοι.

Η απάντηση; Δόθηκε από τη στιγμή που ο 26χρονος γκαρντ επέστρεψε στη δράση. Τι έχει κάνει σε αυτό το διάστημα το "τριφύλλι"; Πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Σε πόσα από αυτά τα παιχνίδια ήταν καθοριστικός; Σε τρία! Απέναντι σε Νταρουσάφακα, Αρμάνι Μιλάνο και Μπασκόνια , ο πρώην παίκτης του Κολοσσού απέδειξε γιατί η... τρέλα κοστίζει ακριβά.

Διαφωνείτε; Απέναντι στην πρώην ομάδα του, το βράδυ της Παρασκευής (23/12), ο Μάικ Τζέιμς επιβεβαίωσε το κλισέ πως "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις" . Τα μηδενικά στο συμβόλαιό του είναι πολλά, ακριβώς γιατί είναι από τους παίκτες που μπορούν να διαχωρίσουν την ήττα από τη νίκη. Να φέρουν τα πάνω - κάτω και να αλλάξουν τα δεδομένα σε έναν αγώνα.

Το έκανε πέρσι στο ΟΑΚΑ "σκοτώνοντας" τον Παναθηναϊκό, το επανέλαβε πριν μερικές ώρες, με θύμα αυτή τη φορά την Μπασκόνια. Το έχει δηλαδή "μέσα" του αυτό.

Αλήθεια, μήπως είναι ο άνθρωπος για να παίρνει πάνω του τα πιο "τρελά" σουτ σε έναν αγώνα, αυτός που θα αψηφήσει τον κίνδυνο και τις περιστάσεις; " Δεν ξέρω τί να σου απαντήσω σε αυτό", απάντησε αρχικά -γελώντας- στο EuroLeague Greece που του έθεσε το ερώτημα, πριν εξηγήσει ότι "θα έλεγα ίσως πως όταν τελειώνει ο χρόνος και κάποιος πρέπει να παίξει "ένας με έναν" να πάρει ένα μεγάλο σουτ, θα το κάνω. Αυτός είναι ο ρόλος μου στην ομάδα, νιώθω άνετα με κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν κάθε φορά το σουτ θα είναι ελεύθερο ή εύστοχο, αλλά δεν έχω πρόβλημα να το κάνω. Εννοώ ότι δεν φοβάμαι. Όταν μπει το σουτ όπως απόψε (σ.σ.: χθες) θα είμαι ο ήρωας, τις άλλες φορές θα είμαι κάτι άλλο".

Μάικ Τζέιμς: Η τρέλα έχει ονοματεπώνυμο

Πιστεύει άραγε πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της EuroLeague σε καταστάσεις "ένας με έναν"; "Δεν ξέρω, αλήθεια. Είμαι καλός νομίζω, δεν ξέρω που θα με τοποθετούσα όμως", ανέφερε σχετικά πριν οδηγηθεί η κουβέντα στον βαθμό ετοιμότητάς του και το πως νιώθει ο ίδιος μέσα στο γήπεδο: " Νιώθω ότι έχω επιστρέψει για τα καλά. Αισθάνομαι καλά στο γήπεδο. Έχω αυτοπεποίθηση. Δεν έχω δώσει όμως ακόμη όσα θέλω. Δεν έχετε δει, δηλαδή, το 100% του εαυτού μου. Έχω κάτι ακόμη να βγάλω στο παρκέ, κάτι που χρωστάω".

Τι σημαίνει αυτό το τελευταίο (το "κάτι χρωστάω"), μόνο ο ίδιος ξέρει. Η ουσία είναι πως αυτή τη φορά στα back to back παιχνίδια, οι "πράσινοι" είχαν έναν έξτρα παίκτη στο rotation τους, κάτι που δεν συνέβη τις δύο προηγούμενες "διαβολοβδομάδες".

Στο Μιλάνο, ο Μάικ Τζέιμς έβαλε "φωτιά" στο παρκέ με την ταχύτητα και την ενέργειά του, αποτελώντας έναν εκ των βασικών λόγων που το "τριφύλλι" άλλαξε τα δεδομένα στη β' περίοδο και πήρε τα ηνία από την Αρμάνι Μιλάνο στο Mediolanum Forum. Μερικές ώρες αργότερα, στο ΟΑΚΑ αυτή τη φορά, έδωσε το "κάτι παραπάνω", το εξεζητημένο, το "εκτός λογικής" στην ομάδα του.

Μάικ Τζέιμς: Η τρέλα έχει ονοματεπώνυμο

Αυτό το "εκτός λογικής" ήταν το μοναδικό που μπορούσε να γλιτώσει το "τριφύλλι" από την ήττα απέναντι στη Μπασκόνια. Ποιος αμφιβάλλει άλλωστε, πως το βράδυ της Παρασκευής (23/12) η ισπανική ομάδα έδειχνε πιο κοντά στη νίκη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης; Η βασική διαφορά των ομάδων ήταν πως η "κοντούρα" του Παναθηναϊκού Superfoods (βλ. Μάικ Τζέιμς) έκανε πράγματα και θαύματα στο τελευταίο δεκάλεπτο, εν αντιθέσει με αυτή της Μπασκόνια (βλ. Σέιν Λάρκιν) που ουδέποτε βρήκε ρυθμό στις δύο πλευρές του παρκέ.

" Είναι μια μεγάλη νίκη γιατί η Μπασκόνια βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Θέλαμε πολύ να πάρουμε τη νίκη για να βρεθούμε κι εμείς στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την τετράδα. Δεν κοιτάμε πολύ μακριά, αλλά είναι ωραίο συναίσθημα να ξέρεις ότι έχεις ένα μικρό προβάδισμα έναντι κάποιων άλλων ομάδων", κατέληξε λοιπόν ο 26χρονος γκαρντ που θύμισε σε όλους ποιος είναι και πόσα μπορεί να προσφέρει στο "τριφύλλι" φέτος.

Μαζί επέτεινε το φιλολογικό ερώτημα "πόσο διαφορετικός θα ήταν ο Παναθηναϊκός, αν τον είχε στη σύνθεσή του στην εκκίνηση της σεζόν".

Κυρίες και κύριοι, η "τρέλα" έχει ονοματεπώνυμο: Μάικ Τζέιμς!

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ